Za področje

    Obvezna notranja oprema za vaš dom

    Članek je koristil že 3371+ uporabnikom
    Pri opremi doma velja pravilo, da je manj več. Preden se odločimo za notranjo opremo doma, je potreben tehten razmislek glede izbire kosov notranje opreme. Raje se odločimo za manjše število bolj kvalitetnih kosov notranje opreme, kot pa za večje število nekvalitetnih kosov, ki bodo kasneje v napoto in se jih bomo hoteli znebiti. Kakovostni izdelki bodo zagotovo služili dalj časa, pohištvo pa naj bo brezčasno in večnamensko, tako da ga bomo lahko uporabljali danes in za deset let. Prav tako se splača odšteti nekaj več denarja za izbrane kose notranje opreme, ki vam bo služila za dalj časa. V nadaljevanju so predstavljeni obvezni kosi notranje opreme vsakega doma.
    Strokovni članek 3371
    Jedilna miza je nepogrešljiv kos notranje opreme doma
    Imamo kar 544 izvajalcev za področje Notranje oblikovanje:

    1. JEDILNA MIZA
    Jedilna miza je poleg sedežne garniture eden najpomembnejših kosov notranje opreme. Je osrednji del bivalnega prostora, saj ponavadi navidezno ločuje kuhinjo in dnevni prostor. V manjših prostorih se jedilno mizo lahko uporablja tako za obedovanje kot tudi za delo in ostale prostočasne dejavnosti. Priporoča se izbira jedilne mize iz masivnega lesa, ki bo služil še vrsto let. V primeru nekoliko preprostejšega oz. osnovnega dizajna, lahko videz jedilne mize olepšate z zanimivimi jedilnimi stoli in visečo svetilko.

    2. SEDEŽNA GARNITURA
    Sedežna garnitura je prav tako osrednji del bivalnega prostora, kateri nam ob kakovostnem izdelku in kakovostni prevleki lahko služi vrsto let. Zato se raje odločimo za nekoliko dražjo in kvalitetno sedežno garnituro, ki bo zagotavlja daljšo obstojnost. Priporoča se izbira nevtralne sedežne garniture, zato se raje izogibajte vzorčastim prevlekam sedežnih garnitur. Mnogo lažje je namreč menjati okrasne blazine, spremeniti barvo zidovom, kot pa na novo preobleči in spremeniti sedežno garnituro. Dobro je še upoštevati dejstvo, da sta usnje in umetni semiš, v primerjavi s tkanino, lažja za čistiti in obenem bolj obstojna.

    3. POSTELJA
    Postelja je prav tako postala nepogrešljiv kos notranje opreme vašega doma, ki vam zagotavlja počitek in spanec po napornem dnevu. Na voljo so različni videzi in oblike postelj. Ne glede na to, za katerega se odločite, vedno upoštevajte, da izberete karseda kakovostno ležišče in tako naredite nekaj za svoje zdravje. Na tržišču se vse bolj pojavljajo postelje s poudarjenim vzglavjem, katerega si lahko izdelate sami ali naročite pri mizarju. Vzglavje ima možnost spreminjanja materiala, barve in velikosti.

    4. PISALNA MIZA
    Dandanes je nujen prostor, kjer lahko odlagamo računalnik, pišemo, razmišljamo ali razvrščamo račune. Vse to omogoča pisalna miza, ki se lahko enostavno zlije s preostalo notranjo opremo ali pa je vpadljiva in že na svoj način predstavlja dodatno dekoracijo prostoru. Kateri dizajn mize izberete, je popolnoma odvisno od vaših želja in skladanja s preostalo opremo. Pisalna miza je lahko tudi konzolna, lahko se jo uporablja kot mizo za predsobo ali kozmetično mizo z dodatnim ogledalom.
    5. GARDEROBNA OMARA
    Zaradi nenehnega odpiranja in uporabe, pride pri garderobni omari do izraza njena kvaliteta. Pomemben je izbor garderobne omare, ki se sklada in dopolnjuje s preostalim pohištvom. Sodobne, moderne omare imajo neskončno število možnosti odpiranja in notranje postavitve. Sestoji iz polic, obešal, košar in podobnih elementov. Dodano vrednost garderobnim omaram predstavljajo notranje luči, ki omogočajo odlično vidnost nad vsebino garderobne omare tudi v času teme. V primeru prostorskega primanjkljaja se priporočajo vgradne omare, ki predstavljajo učinkovito in funkcionalno rešitev za manjša stanovanja, saj na račun svoje vgradnje zapolnijo vsak centimeter prostora, tudi pod poševno streho. Ena od možnosti je prav tako posebej zasnovana garderobna soba, ki največkrat deluje kot podaljšek spalnice ali kopalnice in je namenjena izključno garderobi.

    6. PREDALNIK
    Predalnik spada me t.i. univerzalni kos notranje opreme. Lahko se uporablja kot odlagalna površina v predsobi, površina za televizijo ali kot nočna omarica. Priporoča se nakup predalnika z globino največ 60 cm. Na ta način je predalnik bolj fleksibilen in ga lahko poljubno prestavite v manjše in ožje prostore.

    7. SVETILA
    Svetila v domu služijo za navidezno povečanje manjših prostorov in drugačno dojemanje le-teh. Praviloma mora imeti vsaka soba več različnih virov svetlobe. To so lahko stropna svetila, namizna svetila, stoječe svetilke in različne druge svetilke nad delovno površino. Idealno možnost za izbiro svetila za vaš dom ponujajo starinarnice, trgovine na spletu ali druge prodajalne s svetili. Različna svetila ponujajo tudi saloni notranje opreme. Pri svetilih smo razni bolj drzni, saj predstavljajo manjši kos notranje opreme, ki je manj viden. Z drzno izbiro dizajna, svetilo pridobi dodatno vrednost in je takoj bolj opazno.

    8. NASLONJAČ
    Zagotovljeno je, da bo dober naslonjač služil uporabnikom še vrsto let, z leti se bi naj celo poboljšal. Naslonjač v klasičnem stilu se lepo poda v vsako stanovanje, tako sodobno kot tradicionalno. Nepomembna je tudi njegova postavitev, tako ga lahko postavimo v dnevno sobo, predsobo, knjižnico, pisarno ali spalnico.

    9. UMETNINE
    Razne slike, kipci, ure in različne grafike še kako lahko popestrijo prostor. Lahko se recimo odločite za dve veliki sliki v dnevni sobi ali več manjših, vse je odvisno od vaših želja in potreb. Dejstvo je, da vsakršna umetnina popestri prostor in ga naredi bolj bogatega. Potrebno je paziti le na zmernost umetnin v smislu kvantitete, saj lahko večje število umetnin naredi prostor preveč kičast.

    10. OKRASNI DODATEK
    Vsak prostor pa potrebuje še nek dodatek, ki lahko odseva našo osebnost, pripoveduje zgodbo iz otroštva in podobno, skratka nekaj, kar je unikatno oz. posebno. Vsak prostor lahko s posebnim dodatkom predstavlja uporabnika. To so lahko različni kosi, ki smo jih podedovali in nas spominjajo na pretekle čase ter imajo visoko sentimentalno vrednost. V vsakem primeru bo tak kos opreme prostor še bolj izpopolnil.

    Priporoča se izbira kvalitetne in nekoliko dražje sedežne garniture za dosego daljše obstojnosti
    Priporoča se izbira kvalitetne in nekoliko dražje sedežne garniture za dosego daljše obstojnosti


    Strokovni članek 3371
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Notranje oblikovanje?

    Imamo kar 544 izvajalcev za področje Notranje oblikovanje:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 544 izvajalcev za področje Notranje oblikovanje
    9.9
    35

    ZS DESIGN, montaža pohištva, Svjetislav Zelić, s.p.


    10
    3

    AAB Arhitektura d.o.o.


    10
    1

    Sokpro, projektiranje, gradbeništvo in svetovanje d. o. o.


    8.6
    0

    AIR projektiranje d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane