Za področje

    Georadar

    Članek je koristil že 3980+ uporabnikom
    Georadar velja za napravo, ki se uporablja za preiskave naravnih in umetnih medijev, od debeline nekaj centimetrov, do več deset metrov. Georadarska metoda preiskovanja temelji na oddajanju visokofrekvenčnih elektromagnetnih valov in njihovem odbojnem zapisu iz prostora. Georadar je izjemno uporabno orodje v gradbeništvu, praktično na vseh področjih, za preiskavo strukture terena, brez večjih posegov v prostor.
    Strokovni članek 3980
    Georadar je uporabno orodje v gradbeništvu za preiskavo strukture terena, brez večjih posegov v prostor
    Imamo kar 214 izvajalcev za področje Geodetske storitve:

    1. PREDNOSTI DELA Z GEORADARJEM V GRADBENIŠTVU
    Prednost georadarja se kaže v tem, da prihrani čas in denar ter ne zahteva posebnih priprav. Delo z georadarjem opravljajo za to usposobljeni strokovnjaki. Prednosti georadarske metode, v primerjavi z drugimi metodami raziskovanja in preiskav plitvega površja so nedestruktivnost, neomejen pristop in omogočena ponovljivost meritev, prostornost ter zveznost zajema podatkov, racionalnost in hiter odgovor preiskave terena.

    Kot zapisano že prej, ima georadar širok spekter uporabe. Uporablja se na področjih preiskave objektov, preiskave tal, določitev pozicije podzemnih instalacij, uporaben je za preiskave plasti cestne voziščne konstrukcije, preiskave sestave hribin, za preiskave v kamnolomih in predorih.

    2. UPORABA GEORADARJA
    Georadar velja za orodje, s katerim lahko natančno presvetlimo dele stavb, recimo strope, stene in tla, in omogočimo dvodimenzionalni prerez ter trodimenzionalno sliko preiskanega dela. Georadar nam med drugim omogoča določitev položaja votlin v telesu, debelino vgrajenih materialov oz. plasti, določitev spremembe elektromagnetnih oz. geomehanskih lastnosti v plasti, ugotovitev glede (ne)zveznosti posameznih plasti, vlažna območja, vgrajene cevi oz. instalacije in armaturne mreže.

    Georadar omogoča uspešno preiskavo večplastnih konstrukcijskih elementov (stropi, stene, tla, ploščadi) in določitev meje med posameznimi elementi konstrukcije. Kot orodje je prav tako uporaben za ugotavljanje razširjenosti vlage v zidovih objektov. Ker vlaga močno upočasni širjenje elektromagnetnih valov, je na ta način možno hitro ugotoviti in določiti suhi ter vlažni del območja preiskave.

    Strokovni članek 3980
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Geodetske storitve?

    Imamo kar 214 izvajalcev za področje Geodetske storitve:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 214 izvajalcev za področje Geodetske storitve
    8.9
    2

    Geoprojekt d.o.o.


    8.9
    1

    GEO-INFO, Primož Peterka s.p.


    8.9
    1

    GEO SISTEMI, geodezija, informatika, Samo Lenarčič s.p.


    10
    32

    Geolinija, geodetske storitve, Janez Mlakar s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane