Za področje

    Zakoličenje objekta

    Članek je koristil že 5694+ uporabnikom
    Zakoličenje oz. zakoličba objekta je t.i. prenos tlorisa zunanjih gabaritov objekta na teren znotraj gradbene parcele, kjer je nameravana gradnja novega objekta. Zakoličenje objekta je pri gospodarskih objektih tudi prenos osi trase dolžinskih objektov gospodarske javne infrastrukture. Za zakoličenje objekta, za katerega je predpisano pravnomočno gradbeno dovoljenje, je pred pričetkom gradnje zadolžen izvajalec.
    Strokovni članek 5694
    Zakoličenje objekta je prikaz poteka zunanjih gabaritov objekta na terenu
    Imamo kar 212 izvajalcev za področje Geodetske storitve:

    1. POSTOPEK ZAKOLIČENJA OBJEKTA
    Zakoličenje objekta se izvede v skladu s predpisanimi pogoji, ki so določeni v gradbenem dovoljenju. Karakteristične posamezne točke bodočega objekta, se na terenu označijo v skladu s podatki iz projekta za pridobitev gradbenega dovoljenja (PGD). Projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja vsebuje podatke o lokaciji in dimenziji objekta, kjer so zajeti vsi odmiki od sosednjih parcel. Naloga geodeta je med drugim tudi določitev nadmorske višine (n.v.) pritličja objekta oz. z drugo besedo koto objekta. Če je potreba, se po navodilih investitorja, zakoličbene linije prenesejo na pomožne profile z namenom zavarovanja zakoličbe pred izkopom gradbene jame.

    Zakoličenje objekta se prišteva k geodetski storitvi in je tako izvedena po predpisih geodetske dejavnosti. Za zakoličenje objekta je zadolžen geodet, kateri izpolnjuje pogoje, ki so določeni z geodetskimi predpisi. Pri postopku zakoličenja objekta je, poleg geodeta in investitorja, lahko prisoten tudi pooblaščeni predstavnik občine. V skladu z geodetskimi predpisi se izdela poseben zakoličbeni načrt objekta, ki vsebuje skico v ustreznem merilu, ki je pogoj za korektno izpeljan postopek zakoličenja objekta v skladu s pogoji gradbenega dovoljenja. Na zakoličbeni načrt se podpišeta izvajalec in odgovorni geodet. Poleg njiju pa se lahko podpiše še pooblaščeni predstavnik občine, če je le-ta seveda prisoten pri postopku zakoličenja objekta.

    Strokovni članek 5694
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Geodetske storitve?

    Imamo kar 212 izvajalcev za področje Geodetske storitve:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 212 izvajalcev za področje Geodetske storitve
    10
    4

    TRIBI d.o.o.


    10
    46

    GEO-OM, Marjan Ocepek s.p.


    10
    1

    GEO-INFO, Primož Peterka s.p.


    10
    1

    GEO SISTEMI, geodezija, informatika, Samo Lenarčič s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane