Za področje

    Popis gradbeno-obrtniških del

    Članek je koristil že 6373+ uporabnikom
    Na podlagi popisa gradbeno-obrtniških del se naredi projektantska ocena investicije. Popis del je skupek posameznih vrst del s področja gradbene in obrtniške stroke. Osnovni namen popisa del je investitorju prikazati natančen in podroben opis del, ki so potrebna za izgradnjo objekta. Seveda popis del zajema tudi prikaz vseh stroškov posamezne investicije. Popis gradbeno-obrtniških del mora biti narejen čim bolj natančno, zato da so odstopanja od pričakovane investicije na koncu čim manjša.
    Strokovni članek 6373
    Namen popisa gradbeno obrtniških del je predvidena projektantska ocena investicije
    Imamo kar 199 izvajalcev za področje Popis del:

    1. IZDELAVA POPISA GRADBENO-OBRTNIŠKIH DEL
    Popis del predstavlja osnovo za izdelavo predračuna, zato mora biti obvezno izdelan čim bolj natančno. Popis del izdela praviloma arhitekt oz. projektant, ki mora imeti na tem področju veliko izkušenj iz prakse. Pred samo izdelavo popisa del se natančno preuči lokacija objekta, na podlagi katere se ugotovi in načrtuje možnosti dostopa in priključkov na javno gospodarsko infrastrukturo (vodovodno omrežje, električno omrežje, kanalizacijsko omrežje). Po preučitvi vseh omenjenih dostopov in priključkov, se natančno določi in popiše vsa potrebna mehanizacija oz. stroji, lokacija nabave materiala, morebitne deponije oz. odlagališča materiala in navsezadnje ureditveni načrt organizacije gradbišča.

    Strokovno sestavljen popis del, poleg zgoraj naštetih dejavnikov, upošteva tudi lokacijo stanovanja (pritličje, višje nadstropje), omogočen dostop z gradbeno mehanizacijo, način prenosa materiala (ročno, strojno), omogočeno skladiščenje materiala in orodja med izvedbo, bližina najugodnejše in najbolj dostopne trgovine z gradbenim materialom ter prav tako najbližjo gradbeno deponijo.

    Namen popisa gradbeno-obrtniških del je tudi to, da investitor nima dodatnega dela in nepotrebnih stroškov, saj so vsi stroški točno popisani in zajeti v dokumentu. Strokovno narejen popis del lahko tako bistveno poceni gradnjo in ne dovoljuje morebitnih presenečenj z dodatnimi stroški.

    2. PREDRAČUN
    Kot že prej omenjeno, je osnova za natančen ponudbeni predračun kvaliteten popis del ter tudi poznavanje trga in njegovih cen. Temelj dobro sestavljenega predračuna je, da med izvedbo projekta ne prihaja do velikih odstopanj glede predvidene vrednosti investicije. Po pridobitvi in dosledni preučitvi predračuna se poiščejo najbolj optimalne možnosti izvedbe celotnega projekta, izberejo pa se tudi najugodnejši izvajalci.

    3. CENA POPISA DEL
    Opomba: podane cene so računane v neto zneskih, brez DDV!

    Cena popisa gradbeno-obrtniških del je odvisna od zahtevnosti gradnje, velikosti objekta in drugih dejavnikov. Cena popisa del za adaptacije, rekonstrukcije in prizidave se giblje od 100€ naprej, cena popisa del za novogradnje (hiše) je od 150€ naprej, za poslovne in stanovanjske komplekse ter za poslovno-skladiščne oz. proizvodne objekte od 250€ in za zunanje ureditve od 100€ naprej.

    Strokovni članek 6373
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Popis del?

    Imamo kar 199 izvajalcev za področje Popis del:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 199 izvajalcev za področje Popis del
    9.1
    0

    MILLENNIAL d.o.o.


    8.9
    0

    P.studio popisi d.o.o


    9.4
    0

    ENERSON, energetske storitve, projektiranje in upravljanje, d.o.o.


    9.2
    0

    DCD-ING d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane