Za področje

    Dnevnik izvajanja del

    Članek je koristil že 5063+ uporabnikom
    Dnevnik izvajanja del je posebna dokumentacija, ki se jo vodi na podlagi dela na gradbišču. Dnevnik izvajanja del se deli na dva samostojna dela: gradbeni dnevnik in knjigo obračunskih izmer, ki se vodita pri vseh gradnjah, za katere je bilo izdano gradbeno dovoljenje.
    Strokovni članek 5063
    Dnevnik o izvedbi del se vodi s strani pooblaščenega sestavljalca, odgovornega vodje in nadzornika
    Imamo kar 277 izvajalcev za področje Vodja gradnje, vodja gradbišča:

    1. SESTAVA DNEVNIKA O IZVAJANJU DEL
    Tako gradbeni dnevnik kot knjiga obračunskih izmer sta sestavljena iz uvodnega lista in t.i. vsakodnevnih listov. Uvodni list vsebuje splošne podatke o udeležencih pri gradnji objekta in podatke o samem objektu. Vsakodnevni listi pa vsebujejo vsakodnevne podatke in dnevna poročila o izvajanju del, ter morebitne spremembe in dopolnitve projekta za izvedbo, ki nastanejo pri dejanski izvedbi. Vsi izvedbeni detajli morajo poleg vsebovati risbe v ustreznem berljivem merilu.

    2. PRAVILNO VODENJE DNEVNIKA O IZVAJANJU DEL
    Gradbena knjiga in knjiga obračunskih izmer se vodita s strani delavca oz. pooblaščenega sestavljalca, ki ga določi izvajalec. Sem so vključena vsa dela, ki jih izvajalec izvaja na gradbišču, vse od vključitve v delo do končnega prevzema del. V dnevnik izvajanja del je potrebno pisati in risati s kemičnim svinčnikom ali bilo katerim drugim pisalom, ki pušča jasno sled. Če pride do napačnih vnešenih podatkov, se le-ti prečrtajo tako, da ostanejo novi vnosi še vedno čitljivi. Knjiga oz. dnevnik o izvajanju del se vodi od začetnega prvega dne izvajanja del na gradbišču, vse do končnega prevzema del oz. objekta.

    3. UDELEŽENCI PRI VODENJU DNEVNIKA O IZVAJANJU DEL
    Dnevnik izvajanja del vodi pooblaščeni sestavljalec; in sicer v dvojniku na predpisanem obrazcu. Dnevnik kot prvi podpiše pooblaščeni sestavljalec, nato odgovorni vodja del in kot tretji odgovorni nadzornik. V primeru, da se odgovorni vodja del ali odgovorni nadzornik ne strinjata z vpisanimi podatki, morata zraven napisati opombo oz. obrazložitev in stran nato podpisati. Dnevnik o izvajanju del mora biti dostopen ves čas izvajanja del na gradbišču, vsem udeležencem pri gradnji objekta in vsem pristojnim inšpektorjem. Odgovorni nadzornik iz dnevnika iztrga originalni izvod zvezka, katerega shrani. Vse ostale kopije, ki ostanejo v zvezku pa hrani pooblaščeni sestavljalec na gradbišču.

    Po končanem tehničnem pregledu objekta, se oba izvoda dnevnika o izvajanju del vstavita v ustrezno mapo in zapečatita. Originalni izvod dnevnika o izvajanju del shrani investitor oz. lastnik, kopijo izvoda pa izvajalec del. Investitor je dolžan hraniti originalni izvod dnevnika vse dokler stoji objekt, izvajalec pa hrani kopijo za minimalno 10 let.

    Strokovni članek 5063
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Vodja gradnje, vodja gradbišča?

    Imamo kar 277 izvajalcev za področje Vodja gradnje, vodja gradbišča:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 277 izvajalcev za področje Vodja gradnje, vodja gradbišča
    8.9
    0

    Arhitekt Dugar d.o.o.


    10
    3

    Mekoni d.o.o.


    8.8
    0

    Practing, d.o.o.


    8.9
    0

    BIRO ŽVEPLAN, inženiring, projektiva, nadzor, trgovina in storitve, d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane