Za področje

    Ostala dokumentacija

    Članek je koristil že 4643+ uporabnikom
    Pod pojmom ostala dokumentacija razumemo dokumentacijo, ki se pojavlja kot spremljajoča dokumentacija objekta, kamor prištevamo predvsem načrte in elaborate, ki nastanejo v zadnji fazi procesa graditve, natančneje ob predaji zgrajenega objekta v uporabo. Sem spadajo navodila za vzdrževanje in obratovanje objekta in elaborat za vpis v kataster stavb.
    Strokovni članek 4643
    Pod ostalo dokumentacijo se prištevajo načrti in elaborati, ki nastanejo v zadnji fazi graditve
    Imamo kar 527 izvajalcev za področje Projektiranje, projektant:

    1. NAVODILA ZA VZDRŽEVANJE IN OBRATOVANJE OBJEKTA
    Navodila za vzdrževanje in obratovanje objekta so sistematično urejen sestav zbir slikovnega gradiva, načrtov in besedil v obliki jamstev, potrdil, seznamov, shem, navodil in podobnih sestavin, ki določajo pravila za uporabo oz. obratovanje ter vzdrževanje zgrajenega objekta, kakor tudi pravila za uporabo vseh vgrajenih instalacij in tehnoloških naprav. Navodila za vzdrževanje in obratovanje objekta izdela projektant.

    Namen navodil za vzdrževanje in obratovanje objekta
    Navodila služijo uporabniku oz. lastniku objekta kot napotila za ustrezno uporabo in vzdrževanje objekta. Navodila morajo zraven prikazov v načrtih vsebovati tudi časovni prikaz obveznih rednih pregledov, prikaz obsega vzdrževalnih del ter po potrebi ostale sestavine, v kolikor so predpisane s posebnimi predpisi.

    2. ELABORAT ZA VPIS V KATASTER STAVB
    Po dokončanju pogodbenih del investitor pri pooblaščenem geodetu oz. geodetskem podjetju ali pri projektantu naroči odmero objekta na zemljišču, na katerem se je gradilo, ter v kolikor gre kasneje za delitev etažne lastnine, tudi detajlno izmero notranjosti objekta, kot to obravnava zakonodaja s področja geodetske dejavnosti.

    Na podlagi izvedenih geodetskih izmer se v sodelovanju projektanta in investitorja izdela Elaborat vpisa stavbe v kataster stavb, ki služi kot strokovna podlaga pri upravnem postopku vpisa stavbe v kataster.

    Za objekte oz. dele objekta, kjer se kot koristniki pojavljata dva etažna lastnika ali več, bodisi stanovanj, upravnih prostorov, poslovnih prostorov ali lokalov, izdela geodetsko podjetje tudi etažni načrt. Etažni načrt opredeli lego in deleže posameznih enot stanovanj ali poslovnih prostorov t.i. etažne lastnine ter deleže in lego skupnih prostorov in zunanjih površin v okviru gradbene parcele.
    Namen etažnega načrta
    Glavni namen etažnega načrta je vpis etažne lastnine v zemljiško knjigo, kot to podrobno ureja Zakon o posebnih pogojih za vpis lastninske pravice na posameznih delih stavbe v zemljiško knjigo, uveljavljanje odgovornosti za napake v garancijski dobi, razmejevanje skupnih stroškov pri investicijskem in tekočem vzdrževanju stavbe ter razmejevanje udeležbe pri stroških energije, toplote in komunalnih uslug.

    Strokovni članek 4643
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Projektiranje, projektant?

    Imamo kar 527 izvajalcev za področje Projektiranje, projektant:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Imamo kar 527 izvajalcev za področje Projektiranje, projektant
    8.8
    0

    XELLA porobeton SI, d.o.o.


    8.9
    0

    Kombinat d.o.o.


    10
    1

    GRADBENI INŽENIRING DOM, projektiranje, izvajanje in nadzor, Dominik Pintarič s.p.


    10
    1

    SINELO, vodenje gradbenih projektov in svetovanje, Rok Kostrevc s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane