Za področje
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Projektna dokumentacija

    Članek je koristil že 7528+ uporabnikom
    Na podlagi lokacijske informacije pridobi projektant pogoje za izdelavo projektne dokumentacije. Projektno dokumentacijo sestavljajo naslednji projekti: idejna zasnova (IDZ), idejni projekt (IDP), projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja (PGD), projekt za razpis (PZR), projekt za izvedbo (PZI) in projekt izvedenih del (PID). Posamezni projekt je sestavljen iz vodilne mape, načrtov in elaboratov.
    Strokovni članek 7528
    Projektno dokumentacijo sestavljajo projekti IDZ, IDP, PGD, PZR, PZI in PID
    Imamo kar 527 izvajalcev za področje Projektiranje, projektant:

    1. TEMELJNI SESTAV POSAMEZNEGA PROJEKTA
    Vodilna mapa je prva sestavina, ki vsebuje podatke o projektu, udeležencih pri graditvi, lokacijske podatke in druge ustrezne dokumente. Sledijo načrti, ki vključujejo tehnično poročilo in risbe, ki predstavljajo sistematično urejene sestave grafičnih prikazov in opisov, s katerimi se določijo lokacijske, funkcionalne, oblikovne in tehnične značilnosti. Tretji del predstavljajo elaborati, kot so razne študije, zasnove, strokovne ocene, geodetski načrti in podobno. Vsi dokumenti in načrti so shranjeni v mapi velikosti A4. Vsi načrti, ki so morebiti večji od predpisanega formata, morajo biti ustrezno zloženi na to velikost.

    Vodilna mapa projektov
    Vodilna mapa projektov je označeno s številko 0. Vodilno mapo sestavljajo različni načrti, elaborati in drugi tehnični dokumenti po naslednjem vrstnem redu: načrti arhitekture (1), načrti krajinske arhitekture (2), načrti gradbenih konstrukcij (3), načrti električnih instalacij in strojne opreme (4), načrti strojnih instalacij in strojne opreme (5), načrti telekomunikacij (6), tehnološki načrti (7), načrti izkopov in osnovne podgradnje (8), drugi gradbeni načrti (9) in elaborati, analize in študije (10).
    Podrobnejša vsebina projektov projektne dokumentacije je opredeljena v Pravilniku o projektni dokumentaciji. Pravilnik natančno opisuje vsebino projektne dokumentacije za gradnjo stavb in inženirskih objektov, kakor tudi v primerih izvedbe odstranitve objektov, prizidave, nadzidave in rekonstrukcije objektov ter v primeru spremembe namembnosti.

    2. NAČRTOVANJE PROJEKTNE DOKUMENTACIJE
    Pri načrtovanju projektne dokumentacije od idejne zasnove naprej je pomembno, da projektant pripravi posamezne projekte v skladu z določbami izvedbenih prostorskih aktov, ki veljajo za območje gradnje.

    Lokacijska informacija
    Za namen informiranja o različnih prostorsko-gradbenih režimih, ki veljajo na območju zemljiške parcele, lahko investitor zahteva pri pristojni občini izdelavo lokacijske informacije za gradnjo objekta. Čeprav predložitev lokacijske informacije ni več obvezna, predstavlja pomemben vir informacij o prostorskih aktih na območju predvidene gradnje, kot so namenska raba prostora, območja varovanj in omejitev, prostorske ukrepe, vrste dopustnih dejavnosti, vrste dopustnih gradenj in drugih del ter vrste dopustnih objektov glede namena.

    Namenska raba prostora
    Za namen pridobitve informacij o namenski rabi zemljišča ter o prostorskih ukrepih po predpisih s področja urejanja prostora pa lahko investitor zahteva izdajo potrdila o namenski rabi prostora. Tako kot lokacijska informacija tudi to potrdilo ni več potrebno predložiti v nobenem postopku, vendar je v praksi potrdilo še vedno primerna predloga za postopek notarske overitve kupoprodajne pogodbe, saj njegova vsebina predstavlja ustrezne podatke za izvedbo postopka.

    Načrti arhitekture in gradbenih konstrukcij so osnova projektne dokumentacije
    Načrti arhitekture in gradbenih konstrukcij so osnova projektne dokumentacije


    Strokovni članek 7528
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Projektiranje, projektant?

    Imamo kar 527 izvajalcev za področje Projektiranje, projektant:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 527 izvajalcev za področje Projektiranje, projektant
    8.9
    0

    NAINO d.o.o.


    10
    1

    SINELO, vodenje gradbenih projektov in svetovanje, Rok Kostrevc s.p.


    10
    1

    IPG Igor Pivec s.p.


    8.8
    0

    PROJEKTANT d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane