Za področje

    Cene stanovanjskih nepremičnin v letu 2017

    Članek je koristil že 2743+ uporabnikom
    Cene stanovanjskih nepremičnin so se v prvem četrtletju leta 2017, v primerjavi z četrtim četrtletjem leta 2016, v povprečju zvišale za 1,3%. V prvem četrtletju leta 2017 je bilo tudi število prodaj rabljenih nepremičnin visoko. Cene vseh stanovanjskih nepremičnin skupaj so bile v prvem četrtletju leta 2017 višje za približno 6,9% od povprečja v letu 2015.
    Strokovni članek 2743
    Cene stanovanjskih nepremičnin so se v letu 2017 v povprečju zvišale za 1,3%
    Imamo kar 76 izvajalcev za področje Cenitev nepremičnin:

    1. CENE RABLJENIH STANOVANJSKIH NEPREMIČNIN
    Cene vseh rabljenih stanovanjskih nepremičnin
    Cene vseh rabljenih stanovanjskih nepremičnin skupaj so se v prvem četrtletju leta 2017, v primerjavi z prejšnjim četrtletjem, v povprečju zvišale za 2,2%. Pod rabljene stanovanjske nepremičnine se prištevajo tako stanovanja kot tudi vse hiše. Cene rabljenih stanovanj so se zvišale za 2,5%, cene rabljenih družinskih hiš pa za 1,7%. Visoko je bilo tudi število prodaj stanovanj in družinskih hiš.

    Cene rabljenih stanovanj na območju Ljubljane
    Cene rabljenih stanovanj so se v prvem četrtletju, za 3,5%, najbolj zvišale na območju Ljubljane. To je bilo že peto zaporedno zvišanje cen te vrste stanovanj. Glede na povprečne cene v letu 2015 so se doslej zvišale že za 13,5%. Od vseh vrst nepremičnin, se v Ljubljani najbolj dražijo rabljena stanovanja.

    Cene rabljenih stanovanj v preostalem delu Slovenije
    Glede na prejšnje četrtletje, so se v prvem četrtletju leta 2017 zvišale tudi cene rabljenih stanovanj zunaj območja Ljubljane, in sicer za 1,7%. Tudi to je bilo že peto zaporedno zvišanje cen te skupine stanovanj. Število prodanih rabljenih stanovanj v preostali Sloveniji je bilo tokrat najvišje v zadnjih desetih letih.

    Cene rabljenih enodružinskih hiš
    Kar zadeva rabljene enodružinske hiše, se je intenzivno trgovanje z njimi nadaljevalo tudi v prvem četrtletju leta 2017. Prodanih je bilo 604 enodružinskih hiš, njihova povprečna cena pa je bila za 1,7% višja od povprečne cene v prejšnjem četrtletju.

    V katerem obdobju je prodaja nepremičnin največja in najmanjša?
    Podatki o številu prodaj stanovanjskih nepremičnin za obdobje od 2007 – 2017, ki so bili uporabljeni za izračun indeksov cen nepremičnin kažejo, da se v povprečju največ nepremičnin proda v četrtem četrtletju vsakega leta, najmanj pa običajno v prvem četrtletju. Razlika med številom prodanih nepremičnin v četrtem četrtletju leta 2016 in prvem četrtletju leta 2017 je zelo majhna, tako da se v preostalem letu 2017 pričakuje še živahnejši trg stanovanjskih nepremičnin.

    2. CENE NOVIH STANOVANJSKIH NEPREMIČNIN
    Cene vseh novih stanovanjskih nepremičnin
    Cene vseh novih stanovanjskih nepremičnin so se v prvem četrtletju leta 2017, v primerjavi s prejšnjim četrtletjem, povprečno znižale za 4,1%.

    Cene novih stanovanj
    Cene novih stanovanj so se v prvem četrtletju leta 2017, po dvigu v zadnjem četrtletju leta 2016 za 7,4%, spet znižale, in sicer za 4,6% glede na prejšnje četrtletje. Nizko je bilo število prodaj novih stanovanj, samo 194. Od tega je bilo 94 stanovanj v lasti DUTB prodanih v Celovških dvorih v Ljubljani. Prodanih je bilo še 11 nadaljnjih stanovanj drugod po Sloveniji, iz stečajnih postopkov. Povprečna starost vseh prodanih novih stanovanj je bila precej višja, 6,4 leta, kot v predhodnih dveh četrtletjih, kjer je bila povprečna starost 3,7 leta. Prodajne cene novih stanovanj so se v prvem četrtletju leta 2017 znižale zaradi vseh omenjenih dejavnikov. 65% vseh novih stanovanj je bilo prodanih v Osrednjeslovenski statistični regiji, od tega 91% v mestni občini Ljubljana, 12% v Obalno-kraški regiji in 10% v Gorenjski statistični regiji.

    Cene novih družinskih hiš
    Cene novih družinskih hiš so se v prvem četrtletju leta 2017, v primerjavi s prejšnjim četrtletjem, znižale za 1,6%. Število prodaj je bilo v tem četrtletju zelo nizko.

    Vir: Statistični urad Republike Slovenije

    Cene novih stanovanj so se v letu 2017 v povprečju znižale za 4,6%
    Cene novih stanovanj so se v letu 2017 v povprečju znižale za 4,6%


    Strokovni članek 2743
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Cenitev nepremičnin?

    Imamo kar 76 izvajalcev za področje Cenitev nepremičnin:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Imamo kar 76 izvajalcev za področje Cenitev nepremičnin
    9.8
    45

    Izdelava energetskih izkaznic in cenitev nepremičnin, Aleš Kelhar s.p.


    8.9
    3

    cenitvenepremicnin.com podjetniško in poslovno svetovanje Rebeka Luznik s.p.


    8.9
    2

    Primaforma d.o.o.


    9.9
    15

    Nesting, nepremičninske storitve, Tomaž Šoštarič s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane