Za področje

  Montaža notranjih vrat

  Članek je koristil že 27717+ uporabnikom
  Montaža notranjih vrat velja za najpogostejšo izbiro notranjih vrat glede na način odpiranja. V primerjavi z drsnimi notranjimi vrati, velja montaža vrat s krili, za tehnično bolj zahtevnega.
  Strokovni članek 27717
  priljubljen
  sestavljanje podboja in namestitev montažnih spon
  Imamo kar 315 izvajalcev za področje Montaža vrat:

  1. Montaža vrat v prostorih

  Vgradnje notranjih vrat se lahko loti prav vsak, ki je seznanjen s pravilnim postopkom in ima pri sebi določeno, predpisano orodje. Pri samem nakupu vrat se je dobro prepričati ali so priložena navodila montaže. Navodila montaže je seveda treba upoštevati, saj nam bodo le tako vrata služila tako funkcionalno kot tudi estetsko.

  2. Priprava zidne odprtine za vrata in sestavljanje podboja

  Pred vgradnjo je izrednega pomena priprava zidne odprtine. Potrebno je pogledati, na kakšen način je nanesen omet. V primeru, da je omet nanesen neenakomerno, je potrebno dodatno izravnavanje neravnin s pomočjo akrilnega kita. Poleg ometa preverimo tudi tla. Če so tla neravna, imamo problem, saj bo v tem primeru podboj notranjih vrat nameščen na različnih višinskih točkah. Pri sestavi podboja uporabljamo predpisano, priloženo orodje in dosledno sledimo navodilom. Po sestavi podboja primerjamo njegove dimenzije z dimenzijami zidne odprtine. Optimalna zidna odprtina za vrata naj bo po širini za 3-4 cm širša od zunanjih mer podboja in 1-2 cm višja od zunanje višine podboja.

  3. Vstavljanje podboja v zidno odprtino

  Podboj notranjih vrat vstavimo v zidno odprtino in ga namestimo v pokončen, pravilen položaj. Pri pravilnem položaju podboja si pomagamo z vodno tehtnico in preverjamo ali sta pokončnika in oba prečnika podboja v ravni liniji.
  4.jpg
  Zagozde in distančniki zagotavljajo pravilno obliko podboja.

  4. Zagozditev podboja in vstavljanje distančnih letev

  Podboj notranjih vrat zagozdimo zgoraj na vsaki strani nad pokončnikom podboja, ob levi in desni strani v višini prečnika podboja ter ob levi in desni strani na spodnjih robovih pokončnikov podboja. Za pravilno montažo potrebujemo najmanj dve distančni letvi, kateri pred namestitvijo podložimo na vsaki strani, da ne pride do poškodb podboja. Prvo distančno letev namestimo v višini kljuke, drugo pa na spodnja robova pokončnikov. Pomembno je, da je dolžina distančne letve, skupaj s podlogama, enaka svetli dolžini prečnika podboja. S pomočjo distančnih letev tako razpremo podboj. Nato sledi preverjanje vodoravnosti in navpičnosti podboja.
  3.jpg
  Pri montaži podboja se z zagozdami prepreči nezaželene premike.

  5. Namestitev vratnega krila

  Na dobro zagozden podboj nato namestimo vratno krilo na nasadila in preverimo zapiranje ter naleganje krila na podboj. Preverimo trdnost podboja, razdaljo med pokončnikoma podboja in po potrebi popravimo pozicijo vratnega podboja. Krilo nato snamemo z nasadil.
  1.png
  Pri montaži vratnega krila je potrebna dodatna natančnost, saj se krilo lahko povesi.

  6. Polnjenje reže z izolacijo

  Odprtino med zidom in podbojem notranjih vrat zapolnimo s poliuretansko peno. Priporočamo, da se uporabi montažna pena, ki ni preveč raztezna. Pomembno je, da pustimo podboj zagozden minimalno 6 ur, da se PU pena dokončno strdi.

  7. Zaključna dela

  Po strditvi PU pene sledijo še zaključna dela. Odvečno montažno peno obrežemo, hkrati pa odstranimo tudi razpore oz. distančne letve in ostale zagozde okrog vratnega podboja. Na podboj namestimo še sestavljene okrasne zaključne letve. Bauhaus, Merkur in druge tehnične trgovine imajo na izbiro široko paleto različnih letev.

  8. Dokončna namestitev vratnega krila in montaža kljuke

  Zadnji proces je končna namestitev vratnega krila na podboj na nasadila oz. tečaje. Preverimo naleganje vratnega krila in pravilno odpiranje/zapiranje. Za konec nam ostane še montaža vratne kljuke, kjer sledimo navodilom proizvajalca.
  2.jpg
  Montaža kljuke in ključavnice.
  Dodatni nasvet: če notranja vrata vgrajujemo v novogradnjo je priporočljivo, da jih montirate, ko so glavna notranja dela končana. Vgradnja notranjih vrat lahko poteka pred ali po izdelavi ometov, prevladuje vgradnja notranjih vrat po končanih ometih. Takrat fuge med zidom in podbojem obvezno zapremo z zaključnimi letvami ali montažnimi sponami, kot opisano zgoraj v celotnem postopku. Če vrata vgrajujemo v novogradnjo, lahko uporabimo mokromontažne podboje. O podbojih vrat bomo več zapisali naslednjič.

  9. Notranja vrata - cena montaže

  Koliko stane montaža za notranja vrata? Cenik montaže in demontaže notranjih vrat so odvisne od proizvajalca, sestavljene ponudbe in nenazadnje tudi materiala in dimenzij notranjih vrat. Je pa cena montaže notranjih vrat nekoliko nižja v primerjavi s ceno montaže vhodnih vrat.
   
  Opomba: spodaj je podana povprečna cena demontaže in montaže notranjih vrat glede na različne proizvajalce, brez DDV!

  9.1 Demontaža notranjih vrat - cena

  Cena za demontažo notranjih vrat se giblje okrog 30€.

  9.2 Montaža notranjih vrat - cena

  Montaža notranjih vrat pa znaša približno 60€.
   
  Za več informacij o montaži in cenah kontaktirajte izvajalce na naši spletni strani.
   
  Strokovni članek 27717
  Avtor: Mojmojster
  Imamo kar 315 izvajalcev za področje Montaža vrat:

  Kako so Vam koristile te informacije?


  MojMojster
  Revija MojMojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  NAPREJ
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Vrata Nolina

  Notranja vrata:
  € 230.00 kos199.00 kos

  Vrata Broadway

  Notranja vrata:
  € 129.00 kos116.00 kos

  Vrata Uno Lux

  Notranja vrata:
  € 150.00 kos139.00 kos

  Vrata Aralia

  Notranja vrata:
  € 230.00 kos199.00 kos

  Vrata Dora

  Notranja vrata:
  € 119.00 kos106.00 kos

  Vrata Cortina

  Notranja vrata:
  € 129.00 kos117.00 kos
  Imamo kar 315 izvajalcev za področje Montaža vrat:

  BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
  IZBOR PODJETIJ, OCENE
  BREZ PROVIZIJ
  Imamo kar 315 izvajalcev za področje Montaža vrat
  10
  2

  Is Okna, Ivan Slaviček s.p.

  Mozirje
  8.8
  0

  MELU MIZARSTVO, d.o.o.

  Luče
  9.5
  5

  Vzdrževanje objektov POPRAVIMO.SI, David Čuk, s.p.

  DORNBERK
  9.9
  10

  Perunec d.o.o.

  Kranj
  IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE MONTAŽA VRAT?

  SLOVENIA
  MOJMOJSTER.NET

  Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
  2000 Maribor

  00386 40 145 800

  © 2022 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane