Za področje

  Katero vrsto vrat izbrati?

  Članek je koristil že 4638+ uporabnikom
  Kakšna vrata izbrati za dom? Ali se bodo prilegala in podala s hišo? Na voljo je veliko možnosti glede prave izbire vrat. Vhodna vrata, notranja vrata, balkonska vrata, garažna vrata, protivlomna vrata in protipožarna vrata. To je tudi osnovna delitev vrat glede na namen uporabe. Pri vsaki vrsti vrat posebej so na voljo različni materiali, dimenzije, načini odpiranja in postopki montaže, kar na koncu privede do različnih cen. V članku je zajeta osnovna delitev vrat glede na namen uporabe in primerjava njihovih cen.
  Strokovni članek 4638
  moderna ALU vhodna vrata
  Imamo kar 411 izvajalcev za področje Vhodna vrata:

  1. DELITEV VRAT GLEDE NA NAMEN UPORABE

  ZUNANJA VRATA

  Vhodna vrata
  Vhodna vrata predstavljajo v stavbi točko vstopa, zato je pomembno, kakšnega videza so, saj naredijo na obiskovalca prvi vtis. Že od nekdaj vhodna vrata v objekt predstavljajo statusni simbol lastnika in so tako nepogrešljiv element stavbnega pohištva. Zaradi svojega pomena so nekoliko večjih dimenzij (širina 120 cm) in običajno dopolnjena z nadstreškom. Nekateri lastniki hiš se odločijo za bolj izrazit vhodni portal, ki nas še dodatno pritegne in poudari vstopno točko v objekt, spet drugi pa vhodna vrata nekoliko skrijejo. Več o tem bomo pojasnili v naslednjih člankih. Vhodna vrata so lahko lesena, kovinska ali iz umetnih mas – PVC, ALU. Pri izbiri materiala vedno pazimo na usklajenost s celotnim objektom, da se bodo vhodna vrata lepo dopolnjevala s fasado objekta. Današnja vhodna vrata so, enako kot okna, zvočno in toplotno izolirana. V posebno vrsto vhodnih vrat prištevamo protivlomna vrata, ki se vse bolj pogosto pojavljajo na tržišču.

  Balkonska vrata
  Balkonska vrata spadajo v skupino zunanjih vrat zaradi svoje razmejitve notranjega prostora in balkona. Kot že ime pove, nam balkonska vrata omogočajo dostop do balkona oz. terase. Balkonska vrata so do neke mere podobna notranjim, le da so dodatno obdelana proti zunanjim vplivom iz okolja. Po načinu odpiranja so velikokrat drsna ali navadna enokrilna. Tako kot pri vhodnih vratih je tudi pri balkonskih na voljo veliko materialov, najbolj pogosto se uporablja PVC. Krilo balkonskih vrat je v večini primerov zastekljeno, da v prostor pride čim več svetlobe.

  Garažna vrata
  Med zunanja vrata prištevamo tudi garažna vrata, ki nam z avtomobilom omogočijo dostop v garažo. Garažna vrata delimo na avtomatska garažna vrata, klasična dvižna, sekcijska, rolo in industrijska garažna vrata. Zaradi parkiranja avta, so veliko večjih dimenzij v primerjavi z vhodnimi vrati, najbolj pa se razlikuje način odpiranja tovrstnih vrat. Večina garažnih vrat je narejena iz sekcij, zato je omogočeno odpiranje vrat navzgor.

  NOTRANJA VRATA
  Druga skupina vrat so notranja vrata, ki se uporabljajo za razmejevanje oz. ločevanje notranjih prostorov. V primerjavi z vhodnimi vrati so manjših dimenzij. Za notranja vrata, ki razmejujejo bivalne prostore, se priporoča širina 100 cm, vrata v sanitarne prostore, shrambo in podobno pa so lahko še manjših dimenzij (80 ali 90 cm) po širini. Najpogostejši material notranjih vrat je les, sledijo materiali iz umetnih mas – PVC, ALU, v posebnih primerih pa je vratno krilo lahko zastekljeno.

  2. KAKŠNE SO CENE VRAT?
  Cene vrat se razlikujejo glede na vrsto, dimenzije, material in druge zajete karakteristike.

  Opomba: podane cene so povprečne in se razlikujejo od proizvajalcev stavbnega pohištva. Cene ne vključujejo DDV in stroškov montaže!

  ZUNANJA VRATA
  Cene vrat se razlikujejo glede na dimenzije, tip oz. linije vrat (classic, modern,...), odpiranje, dodatnih zasteklitev na krilih vrat in še bi lahko naštevali. Podane cene so povprečne, približne vrednosti, ki se razlikujejo od proizvajalcev stavbnega pohištva, vseeno pa vam bodo pomagale pri nadaljnjih usmeritvah in odločitvi o pravih vratih.
  Vhodna vrata
  Povprečna cena PVC vhodnih vrat je 500€, cene se gibljejo od 250 - 750€. Za lesena vhodna vrata boste odšteli od 650 - 1500€, cene ALU vhodnih vrat pa se začnejo pri približno 800€ in segajo tudi do 2500€.

  Cene vhodnih vrat imajo kar velik vrednostni razpon, odvisno od dimenzij, materiala in drugih karakteristik. PVC vhodna vrata spadajo med najcenejšo ponudbo.

  Balkonska vrata

  Enokrilna balkonska vrata dimenzije 110 cm x 210 cm:

  Cena PVC  enokrilnih balkonskih vrat z dvoslojno zasteklitvijo je približno 225€, s troslojno zasteklitvijo pa 270€. Za lesena enokrilna balkonska vrata z dvoslojno zasteklitvijo boste odšteli 345€, s troslojno zasteklitvijo pa 460€. Cena les-ALU enokrilnih balkonskih vrat z dvoslojno zasteklitvijo je 575€, s troslojno zasteklitvijo pa 690€.

  Dvokrilna balkonska vrata dimenzije 180 cm x 210 cm

  Cena PVC dvokrilnih balkonskih vrat z dvoslojno zasteklitvijo je 430€, s troslojno zasteklitvijo pa 560€. Cena lesenih dvokrilnih balkonskih vrat z dvoslojno zasteklitvijo je 595€, s troslojno zasteklitvijo pa 795€. Za les-ALU dvokrilna balkonska vrata z dvoslojno zasteklitvijo boste odšteli 995€, s troslojno zasteklitvijo pa 1190€.

  Garažna vrata
  Cena avtomatskih garažnih vrat je približno 1200€, Za klasična dvižna garažna vrata boste odšteli 350€, cene sekcijskih garažnih vrat se gibljejo med 600 - 1500€, cena rolo garažnih vrat pa je med 800 - 2000€.

  Cene garažnih vrat imajo velik razpon, odvisno od dimenzij, tehnologije, načina odpiranja in materiala. Podane cene so povprečne in se razlikujejo od proizvajalcev.

  NOTRANJA VRATA
  Cena PVC notranjih vrat je med 150 - 300€, za lesena notranja vrata boste odšteli 350 - 700€, cena ALU notranjih vrat pa se giblje med 450 - 1000€.

  Cene notranjih vrat so odvisne od dimenzij, načina odpiranja, tehnološke izvedbe, materiala in proizvajalcev stavbnega pohištva. Podane cene so okvirne, služijo vam za začetno usmerjenost. PVC notranja vrata so praviloma najcenejša.
  PVC balkonska vrata
  PVC balkonska vrata


  sekcijska dvižna garažna vrata
  sekcijska dvižna garažna vrata


  lesena notranja vrata
  lesena notranja vrata


  Strokovni članek 4638
  Avtor: Mojmojster
  Imamo kar 411 izvajalcev za področje Vhodna vrata:

  Kako so Vam koristile te informacije?


  DAIBAU MAGAZIN

  V vaš nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  NAPREJ
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Imamo kar 411 izvajalcev za področje Vhodna vrata:

  BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
  IZBOR PODJETIJ, OCENE
  BREZ PROVIZIJ
  Imamo kar 411 izvajalcev za področje Vhodna vrata
  9.3
  0

  GLIN OKNA, d.o.o.

  Nazarje
  9.4
  0

  PIRNAR, d.o.o.

  Ljubljana
  9.2
  0

  Nadlučnik Ivan s.p.

  Nazarje
  10
  17

  SERGIO D.O.O.

  Slovenske Konjice
  IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE VHODNA VRATA?

  SLOVENIA
  MOJMOJSTER.NET

  Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
  2000 Maribor

  00386 40 145 800

  © 2022 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane