Za področje

    Okenske police: cena za zunanje in notranje okenske police

    Članek je koristil že 44105+ uporabnikom
    Okenske police spadajo med nepogrešljiv element fasade objekta in kot dekorativno – funkcionalni element pri opremi vaše notranjosti doma. Glede na pozicijo pri oknu, jih delimo v dve osnovni skupini: notranje okenske police in zunanje okenske police. Poleg primarne funkcije – zaščiti zidu, okenske police prispevajo k izgledu oken in celotnega objekta ter nudijo dodatno funkcionalnost.
    Strokovni članek 44105
    priljubljen
    notranje pvc police
    Imamo kar 666 izvajalcev za področje Montaža oken:

    1. Notranje okenske police

    Primarna funkcija notranje okenske police je zaščita zidu pod oknom, služijo pa še kot dodatna dekorativna odlagalna površina, največkrat za različne sobne rastline. S pomočjo notranjih polic lahko polepšamo notranjost doma, paziti moramo le pri pravilni izbiri materiala, da se le-ta poda in sklada s celotnim okenskim okvirjem in ostalo notranjo opremo.

    2. Materiali okenskih polic

    Na voljo vam je širok nabor različnih materialov za notranje police, predlagamo pa vam, da se o izbiri materiala za notranjo polico odločite sočasno z izbiro celotnega okna. Tako kasneje ne bo prišlo do neskladanja in ostalih nesporazumov. Za notranje police je na voljo PVC material, marmor, granit, umetni kamen in HPL laminat. Izbira materialov je pestra, prav tako nabor barv, ki vam bodo pomagale pri uskladitvi z lesenimi okni, PVC okni, ALU okni in okenskimi senčili.

    2.1 PVC okenske police, plastične police

    PVC okenske police so izjemno odporne na vse mehanske in ostale vplive, prijazne za uporabo in omogočajo enostavno vzdrževanje in čiščenje. Na voljo so vam PVC police v beli barvi in imitaciji naravnega kamna – marmorja. Standardna širina notranjih polic meri cca. 25cm, se pa dimenzije prilagajajo velikosti okna, tako da lahko izbirate med ožjimi ali širšimi izvedbami. Maksimalna dolžina police je 6m, montaža plastične police pa je možna v suhi ali mokri izvedbi.

    PVC polica

    2.2 Marmorne police

    Marmor sodi med naravne kamne in postaja zaradi svojega elegantnega videza vse bolj priljubljena izbira za notranje police. Zaradi občutljivosti na vlago se kot material za zunanje police ne priporoča. Maksimalna dolžina marmorne police je odvisna od tipa in debeline same police, giblje se nekje med 2,5 – 3m. Vgradnja marmornih notranjih polic v suhi ali mokri izvedbi je možna tudi v primerih, če ima vaš objekt okna nepravilnih oblik.

    2.3 Granitne notranje okenske police

    V primerjavi s prej omenjenim marmorjem, so granitne notranje police po strukturi bolj zrnate in trše. Na ta način so tudi bolj odporne na mehanske udarce in vremenske vplive, zato se poleg notranje uporabe priporočajo tudi za zunanjo uporabo. Maksimalna dolžina je prav tako odvisna od tipa in debeline police, meri pa približno 2,5 – 3m. Izbirate lahko granitne police debelin 2cm ali 3cm. Montaža je možna v suhi ali mokri izvedbi, prav tako za okna nepravilnih oblik.

    2.4 Okenske police - umetni kamen

    Notranje okenske police iz umetnega kamna so na račun posebnega tehnološkega postopka izdelave iz kristalnih kamnin izjemno gladke, neporozne in imajo sijajno površino. Poleg tega so odporne na vlago. Očistimo jih enostavno z vlažno krpo, saj so odporne na vse vremenske razmere, kisline, sol in UV žarke. Maksimalna dolžina notranje police iz umetnega kamna je 2,95m, izbirate pa lahko med različnimi vzorci in debelinama 2cm ali 3cm. Vgradnja je možna tako v suhi kot v mokri izvedbi.

    2.5 Laminatne notranje okenske police

    Notranje okenske police iz HPL laminata so po svojih lastnostih in vzdrževanju podobne PVC policam. Njihova uporaba se priporoča v primerih starejših hiš, kjer so zidovi izjemno široki. HPL laminat notranje police so iz oplemenitene iverice in zaključene s PVC robnimi zaključki. Odporne so na vodo. Na voljo vam je bela barva polic in imitacija marmorja. Maksimalna širina police je 50cm, debeline 2cm in dolžine 4,1m ali 5,3m. Dimenzije veljajo za en kos police. Montaža je možna v suhi ali mokri izvedbi.

    2.6 Lesene police

    Notranje lesene police so dobra izbira, saj so tople na dotik in dober izolator. Izberete lahko smrekove police, borove police, macesnove police, hrastove police in druge. Če imate lesena okna, izberite isto vrsto lesa tudi za lesene okenske police, s čimer boste poskrbeli za popolno barvno ujemanje. Običajna debelina za lesene okenske police je 24 mm.

    Lesena okenska polica

    3. Notranje okenske police - cena

    Cene notranjih okenskih polic se razlikujejo glede na uporabljeni material in dimenzijo okenske police, ki je posledično odvisna od dimenzij okna.

    3.1 PVC okenske police - cena

    Cena PVC notranje okenske police, standardne debeline 2cm, se giblje med 12-14 €/m.

    3.2 Marmorne police - cena

    Za marmorno notranjo okensko polico, standardne debeline 2cm, boste odšteli med 12-30 €/m.

    3.3 Granitne police - cenik

    Za granitno notranjo okensko polico, standardne debeline 2cm, boste odšteli 15-40€/m.

    3.4 Police iz umetnega kamna - cenik

    Notranja okenska polica iz umetnega kamna, debeline 2cm, stane 18-55 €/m.

    3.5 Police iz laminata - cena

    Cena notranje okenske police iz HPL laminata, debeline 2cm, je 14-25 €/m.

    3.6 Lesene okenske police - cena

    Cena za lesene okenske police, debeline 23mm, pa je 25-36 €/m.

    Opomba: cene so podane na tekoči meter in razdeljene v posamezne cenovne razrede, brez DDV in brez vključene montaže!

    4. ZUNANJE OKENSKE POLICE

    Primarna funkcija zuanjih okenskih polic je zaščita fasade pred neugodnimi vremenskimi vplivi in umazanijo. Vsa umazanija se tako nabira na zgornji površini police in ne doseže fasade. Umazanijo le enostavno pobrišemo.

    5. Materiali zunanjih polic

    5.1 ALU okenske police

    Aluminij sodi med najbolj priporočljiv material za zunanje okenske police objektov zaradi svoje izjemne odpornosti na vremenske razmere, obenem pa omogoča enostavno vzdrževanje in čiščenje. Minimalna širina aluminijastih okenskih polic je 50mm, maksimalna širina pa 360mm. Na voljo je široka paleta barv. Izbirate lahko med belo barvo, ALU naravno barvo in rjavo barvo aluminija. ALU okenske police so lahko dolge največ 6m. Za montažo se najbolj priporoča suha izvedba.

    Zunanja ALU polica

    5.2 Granitne okenske police

    Kot že prej zapisano, je naravni kamen granit primeren tako za notranje kot tudi zunanje okenske police. Granit je za razliko od marmorja po strukturi bolj zrnat, trši in zato bolj odporen na vremenske vplive in mehanske poškodbe. Maksimalna dolžina granitne police meri od 2,5 – 3m, je pa odvisna od vrste in debeline police. Izbirate lahko med debelino 2cm ali 3cm. Montaža zunanjih granitnih polic je možna tudi za okna nepravilnih oblik v suhi ali mokri izvedbi.

    5.3 Zunanje okenske police iz umetnega kamna

    Tudi umetni kamen smo omenili že prej. Kot razberemo, se lahko uporablja kot notranja ali zunanja okenska polica. Umetni kamen zagotavlja vrhunsko kvaliteto, saj ima sijajno gladko površino, je neporozen in ne vpija vlage. Vse to zahvaljujoč posebnemu tehnološkemu postopku izdelave iz kristalnih kamnin, ki so vezane s smolo. Zunanje okenske police iz umetnega kamna zagotavljajo enostavno vzdrževanje in čiščenje in so odporne na vse vremenske vplive. Debelina police je 2cm ali 3cm, montaža je možna v suhi ali mokri izvedbi.

    6. Zunanje okenske police - cena

    6.1 Zunanje alu okenske police - cena

    Cena zunanje ALU okenske police, standardne debeline 2cm, je 10-35 €/m.

    6.2 Granitne police - cena

    Za zunanjo granitno polico, debeline 2cm, boste odšteli 15-40 €/m

    6.3 Police iz umetnega kamna - cena

    Zunanja okenska polica iz umetnega kamna, standardne debeline 2cm, pa stane 18-55 €/m.

    Opomba: cene so podane na tekoči meter in razdeljene v posamezne cenovne razrede, brez DDV in brez vključene montaže!

    Strokovni članek 44105
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Montaža oken?

    Imamo kar 666 izvajalcev za področje Montaža oken:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 666 izvajalcev za področje Montaža oken
    8.9
    13

    SPN gradbene storitve, ERVIN NUHANOVIĆ S.P.


    8.6
    0

    Igor Hegedič s.p.,montaža pohištva, lesenih oblog


    8.9
    11

    Zaključna gradbena dela Dejan Ketiš s.p.


    8.9
    4

    Montaža stavbnega pohištva, Matej Ivanušič, s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane