Za področje

    Do temeljne plošče na hiter in zanesljiv način, JUBHome BASE

    Članek je koristil že 9944+ uporabnikom
    Nova tehnologija izvedbe temeljne plošče, ki toplotnoizolacijski blazini dodaja funkcionalnost enostranskega opaža v fazi betoniranja. Dve funkciji v eni poenostavita in pohitrita izvedbo ter preprečita napake. Sistem zagotavlja temeljenje stavb brez toplotnih mostov. Minimalna vodovpojnost toplotnoizolativnih elementov (do 1%) in možnost izdelave neprekinjenega hidroizolacijskega ovoja oboda sta zagotovilo, da bodo toplotnoizolativne lastnosti sistema JUBHome BASE z leti ostale nespremenjene.
    Imamo kar 1059 izvajalcev za področje Temelji in temeljne plošče:

    Podložni beton temeljne plošče (1)

    Podložni beton mora biti izravnan in zaglajen tako, da je primeren za polaganje varjene hidroizolacije. Dopustna neravnost površine je 20 mm / 4 m, razen pri gradnji sten v ICF sistemu JUBHome WALL , kjer je le 10 mm / 4 m. Odstopanje od horizontale oziroma nagib podložnega betona naj ne presega 16 mm / 10 m.


    Bitumenski hidroizolacija za temeljno ploščo (2)

    Bitumenski varilni trakovi horizontalne hidroizolacije morajo biti polno varjeni na površino podložnega betona, s čimer dosežemo dovolj visok koeficient lepenja in ustrezno stabilnost objekta tudi pri potresni obtežbi. Pred polaganjem talnih elementov toplotnoizolacijske kadi s površine hidroizolacije odstranimo zaščitno PE folijo.
    Bitumenske trakove privarimo tako, da hidroizolacija seže 20 cm izven zunanjega oboda talnih elementov kadi, s čimer ustvarimo površino, na katero s pomočjo trikotne letve iz ekspandiranega polistirena priključimo vertikalno hidroizolacijo. Da spojno ploskev ohranimo nepoškodovano in čisto, jo pred betoniranjem temeljne plošče zaščitimo s filcem in deskami.


    Polaganje robov temeljne plošče (3)

    Z gradbenih profilov ob gradbeni jami na položeno hidroizolacijo prenesemo vogalne točke zunanjega oboda toplotnoizolacijske kadi in jih primerno označimo. S pomočjo signirnih vrvic in drugih pomagal označimo obris oboda kadi ter pričnemo s sestavljanjem talnih elementov, najprej ob najdaljšem robu obrisa, ki v sestavnem načrtu poteka vzporedno z daljšo stranico elementov izolacijske kadi. Najprej ob ta rob zložimo robne elemente in prvo vrsto spodnjih talnih elementov. Sestav poravnamo in povežemo s prvo vrsto zgornjih elementov. 


    Polaganje izolacije temeljne plošče (4)

    Skladno s sestavnim načrtom iz enega izmed vogalov nadaljujemo s pahljačastim polaganjem talnih elementov v obe smeri hkrati proti diagonalno nasproti ležečemu vogalu. Enovitost stika zgornjih in spodnjih talnih elementov dosežemo z ustreznim pritiskanjem na zgornje talne elemente.

    Armiranje betonske plošče in ulivanje betona (5)

    V izdelano toplotnoizolacijsko kad položimo armaturo skladno z armaturnim načrtom. Za distančnike uporabimo široke PE podložke ali cementne podložne, ravne ali zavite letve. Sledi vgradnja betona.

    Vertikalno hidroizolacijo cokla lahko izvedemo na tri načine: S pomočjo polimer cementne hidroizolacijske malte HYDROSOL, s samolepilno kavčuk bitumensko folijo ali z bitumensko varjeno hidroizolacijo. Pri izvedbi vertikalne hidroizolacije podzidka se držimo tehničnih navodil za posamezne materiale. Kadar uporabimo varjeno hidroizolacijo moramo površino EPS predhodno zaščititi pred ognjem gorilca z zaščitnim nanosom JUBIZOL LEPILNE MALTE. Prehod iz horizontalne v vertikalno ravnino podzidka vselej ublažimo s trikotno letvijo iz EPSa. 


    V kolikor se pri izvedbi hidroizolacije podzidka z malto HYDROSOL Superflex 2K predvideva, da bo ostala ta prehodnica nezaščitena preko zime, predlagamo, da se prehod izvede z varjeno hidroizolacijo, lepljeno na pripravljeno podlago iz te iste malte.

    Za dodatne informacije vas vabimo na ogled zavihka Tehnična podpora na naši spletni strani http://jubhome.eu/tehnicna-podpora/ ali pa nas kontaktirajte na info@jubhome.si.

    Varjenje bitumenske hidroizolacije za temeljno ploščo.
    Varjenje bitumenske hidroizolacije za temeljno ploščo.


    Polaganje robov temeljne plošče.
    Polaganje robov temeljne plošče.


    Polaganje druge plasti izolacije temeljne plošče.
    Polaganje druge plasti izolacije temeljne plošče.


    Vgradnja betona
    Vgradnja betona


    Strokovni članek 9944
    Avtor: JUBHome, energijsko varčne hiše, d.o.o.

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Temelji in temeljne plošče?

    Imamo kar 1059 izvajalcev za področje Temelji in temeljne plošče:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 1059 izvajalcev za področje Temelji in temeljne plošče
    8.8
    1

    GES, d.o.o.


    10
    1

    Gradbeništvo Kristian Pesko s.p.


    8.8
    0

    XELLA porobeton SI, d.o.o.


    10
    2

    ZID-EKRO Ekrem Ibrišević s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane