Za področje

  Ureditev dvorišča

  Članek je koristil že 10223+ uporabnikom
  Dvorišče hiše predstavlja prvi prostor, kjer se uporabnik oz. obiskovalec spozna z objektom, v katerega vstopa. Gre za območje, ki se navezuje na hišo in ostalo okolico,''odseva'' lastnika in deluje kot predprostor hiše. Urejeno dvorišče je pokazatelj sistemizacije in razporeditve določenih elementov v zaključeno celoto in smiselno kompozicijo, ki se dopolnjuje s hišo. Zunanji prostor pred vhodom mora biti primerno usklajen, uporaben in praktičen, kar pa dosežemo s primerno izbiro materialov in njihovo kvalitetno izvedbo.
  Strokovni članek 10223
  http://www.zooyer.com/5/2015/10/modern-whit-and-wooden-wall-garage-under-modern-home-plans-with-grey-modern-floor-can-add-the-beauty-inside-modern-house-design-ideas-that-seems-great-888x592.jpg
  Imamo kar 996 izvajalcev za področje Tlakovanje:

  1. Elementi za ureditev dvorišča

  Z elementi kot so ustrezna pohodna površina, garaža (parkirni prostor), ograja, okrasni zidovi, vegetacija, razsvetljava in voda, pripomoremo k vrednosti in izgledu celotne parcele. Vsi našteti elementi imajo tako funkcionalno kot estetsko vrednost za poživitev območja.

  1.1 Dovozna pot

  Ustrezna dovozna površina predstavlja osnovo pri privlačni ureditvi dvorišča. Za neovirano pot bodisi do garaže ali do vhoda v objekt sta v osnovi na voljo dve možnosti: tlakovanje in asfaltiranje. Vsak od teh dveh postopkov ima svoje prednosti in slabosti, pri obeh pa je ključnega pomena pravilna in dovolj utrjena podlaga na terenu.

  http://www.zooyer.com/5/2015/10/modern-whit-and-wooden-wall-garage-under-modern-home-plans-with-grey-modern-floor-can-add-the-beauty-inside-modern-house-design-ideas-that-seems-great-888x592.jpg
  Lepa dovozna pot je, kot uvod v vaše domače okolje.

  1.2 Parkirni prostor

  Enodružinska hiša, večstanovanjski objekt ali javni objekt. Tipologija pravzaprav ni pomembna, saj mora imeti po standardih vsaka zgradba omogočen dodatni prostor za parkiranje. Pri javnih objektih in blokih se parkirne površine ponavadi umestijo pod teren kot garažne hiše, pri prostostoječih hišah pa se ta prostor v osnovi nahaja na nivoju pritličja v obliki ločenega objekta - garaže ali kot dodatni nadstrešek za avtomobil. Obe vrsti morata biti funkcionalno povezani s hišo.

  1.3 Ograja

  Z dvoriščno ograjo ločimo zasebni in javni prostor (parcela-ulica) in določimo razmejitev zemljišč med sosedi, obenem pa nudimo večjo varnost stanovalcev in hiše. Odločitev o tipu ograje je izključno želja lastnikov: kovinska, lesena, betonska, kamnita ali vegetacija. Izbira naj bo na koncu ustrezna z vidika uporabe materiala in navezave na objekt in širšo okolico.

  1.4 Vegetacija

  Zasaditev rastlin prijetno vpliva na počutje ljudi in dodatno poživi okolico. Uporabljamo jih lahko namesto klasičnih zidanih ograj za razmejitev zemljišča s sosedi, obenem pa si ustvarimo še večjo zasebnost in ustavimo nezaželjene poglede na urejeno dvorišče.

  1.5 Razsvetljava

  Zunanja svetila že dolgo ne služijo samo varnosti v nočnem času, temveč se vse bolj uveljavljajo kot dopolnilno sredstvo pri oblikovanju dvorišč. Tako kot so po svoji zasnovi in formi raznolike stavbe je raznolik tudi izbor dvoriščnih svetil, ki predvsem ponoči poudarijo in izžarevajo popoln karakter hiše. Nameščanje zunanjih svetil je najpogostejše ob poteh, vhodih in terasah, tako da pozicija svetil označuje glavne točke dvorišča.

  http://www.rackbench.com/26278-creating-beautiful-and-artistic-appeal-to-your-front-yard-or-backyard-garden-by-applying-path-lighting-ideas/twin-path-lighting-located-on-the-other-side-of-the-pathways-simple-yet-pretty-outdoor-lighting-fixture/
  Premišljena zunanja osvetlitev lahko ustvari čarobno vzdušje.

  1.6 Voda

  Dodatni vodni element deluje še bolj pomirjujoče in ustvari posebno vzdušje na dvorišču. Izbor vodnih elementov je dokaj pester, tako da lahko na vaše dvorišče namestite že pripravljenega, lahko pa se projekta lotite sami. Delo in namestitev bosta vsekakor olajšana, če se element namesti skupaj z drenažo, še posebej če prihaja do težav z odvodnjavanjem.

  Strokovni članek 10223
  Avtor: Mojmojster
  Imamo kar 996 izvajalcev za področje Tlakovanje:

  Kako so Vam koristile te informacije?


  DAIBAU MAGAZIN

  V vaš nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  NAPREJ
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Tlakovec Via Appia

  Tlakovci: OBLAK GROUP D.O.O.
  € 23.13 m221.93 m2

  Tlakovec Ferrara

  Tlakovci: OBLAK GROUP D.O.O.
  € 36.00 m235.05 m2

  Tlakovec La Piazza

  Tlakovci: OBLAK GROUP D.O.O.
  € 23.00 m221.93 m2

  Tlakovec šestkotnik

  Tlakovci: OBLAK GROUP D.O.O.
  € 15.10 m213.01 m2

  Tlakovec La Piazza

  Tlakovci: OBLAK GROUP D.O.O.
  € 16.95 m215.45 m2

  Tlakovec Kvadrat 10 x 10

  Tlakovci: OBLAK GROUP D.O.O.
  € 16.60 m215.51 m2
  Imamo kar 996 izvajalcev za področje Tlakovanje:

  BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
  IZBOR PODJETIJ, OCENE
  BREZ PROVIZIJ
  Imamo kar 996 izvajalcev za področje Tlakovanje
  8.7
  0

  SIMBAU, d.o.o.

  Maribor
  8.7
  0

  Blisk BO-NA, d.o.o.

  Šentjur
  10
  1

  Urban Kolenc s.p.

  Šempeter V Savinjski Dolini
  9.1
  0

  Gradbeništvo Janez Lenart s.p.

  Škocjan
  IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE TLAKOVANJE?

  SLOVENIA
  MOJMOJSTER.NET

  Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
  2000 Maribor

  00386 40 145 800

  © 2022 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane