Za področje
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Izolacija strehe na zunanji strani

    Članek je koristil že 15785+ uporabnikom
    Velikokrat se zgodi, da smo pred časom prenovili mansardo ali se vselili v že izdelano podstrešno stanovanje in kasneje ugotovili, da bi bilo potrebno dodatno izolirati streho. To je mogoče z vgradnji izolacije na zunanji strani.
    Strokovni članek 15785
    Termotop pri sanaciji stare strehe, pod njim je vidna izolacija iz kamene volne med špirovci.
    Imamo kar 1176 izvajalcev za področje Krovec, Krovstvo:

    Izolacija mansarde iz zunanje strani je idealna za sanacije in prenove, kjer je stanovanje v mansardi že izdelano. Če ne želimo rušiti predelnih sten in odstranjevati mavčnokartonskih plošč in drugih drastičnih posegov, je mogoče vaše podstrešje izolirati iz zunanje strani. Navajamo, kako lahko na hiter in zanesljiv izvedete projekt.

    Najprej je potrebna odstranitev stare kritine

    Če želimo streho izolirati iz zunanje strani, moramo najprej odstraniti kritino. Prav tako je potrebno demontirati vse letve in kontra letve. Če je prisotna sekundarna kritina ali parna zapora, jo je prav tako potrebno odstraniti. To za vas lahko naredi suhomontažer ali krovsko podjetje.

    Postopek izolacije z zunanje strani

    1. Parna ovira
    Po odstranitvi stare kritine je potrebno najprej vgrditi parno oviro. Kakovosten produkt za to je Parna ovira KNAUF INSULATION LDS 5 Silk. Pomembno je, da je parna ovira položena med in na špirovce  neprekinjeno.
     
    2. Izolacija iz kamene ali steklene volne
    Med špirovce je nato potrebno položiti kameno ali stekleno volno. Najbolje je, da je debelina mineralne izolacije enaka kot višina špirovcev. Priporočamo uporabo KNAUF INSULATION Unifit 035, kamena volna s priporočeno debelino med 14 in 20 cm. 
     
    3. Termotop
    Termotop KNAUF INSULATION je najboljša opcija za zamenjavo vseh obstoječih slojev. Plošče iz kamene volne je mogoče dobiti z debelinami med 6 in 12 cm.
     
    4. Sekundarna strešna kritina
    Zaključni sloj pred polaganjem letev in kritine je kakovostna sekundarna kritina, ki onemogoča vdor vode v notranjost, hkrati pa vodni pari dovoli, da zapusti ostrešje. Odlično se obnese Paropropustna ter vodoodporna folija KNAUF INSULATION LDS 0,04 .
     
    1. Parna ovira KNAUF INSULATION LDS 5 Silk 2. KNAUF INSULATION Filc za po{evne strehe Unifit 032, Unifit 035 3. Termotop 4. Paropropustna ter vodoodporna folija KNAUF INSULATION LDS 0,04
    1. Parna ovira KNAUF INSULATION LDS 5 Silk 2. KNAUF INSULATION Filc za po{evne strehe Unifit 032, Unifit 035 3. Termotop 4. Paropropustna ter vodoodporna folija KNAUF INSULATION LDS 0,04


    Strokovni članek 15785
    Avtor: KNAUF INSULATION, d.o.o.

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Krovec, Krovstvo?

    Imamo kar 1176 izvajalcev za področje Krovec, Krovstvo:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 1176 izvajalcev za področje Krovec, Krovstvo
    9.8
    9

    Sgp Beni d.o.o.


    8.9
    0

    ŠPENGLER, krovstvo, kleparstvo, d.o.o.


    8.9
    16

    Krovec d.o.o


    8.9
    0

    TESARSTVO IN KROVSTVO, FILIP KERT S.P.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane