Za področje

    Štirje letni časi, en sistem uravnavanja temperature

    Članek je koristil že 3322+ uporabnikom
    V času, ko smo soočeni z zelo spremenljivimi cenami energentov, je še posebej pomembno, da se pri izbiri ogrevalnega sistema odločimo za dolgoročno učinkovit in varčen sistem, ki nam bo zagotavljal varčno, varno in zanesljivo ogrevanje kot tudi hlajenje. Ko se znajdemo v vlogi iskanja prave rešitve za našo novogradnjo ali obstoječ objekt, praviloma od novega ogrevalnega sistema pričakujemo, da nam bo omogočal udobje tako v zimskem, kot poletnem času. Hkrati pa mora ta, novi ogrevalni sistem vključevati alternativni vir ogrevanja s prestrezanjem sonca.
    Strokovni članek 3322
    Daikin Altherma compact nizkotemperaturna toplotna črpalka
    Imamo kar 1423 izvajalcev za področje Ogrevanje:

    Kompaktna toplotna črpalka Daikin Altherma Compact

    Kompaktna toplotna črpalka Daikin Altherma Compact predstavlja idealno rešitev za zahtevnejše uporabnike.

    Ta sodobni ogrevalni sistem združuje toplotno črpalko za ogrevanje in hlajenje (opcijsko) in hkrati omogoča možnost priklopa solarnega sistema. Inovativna konstrukcija ima poleg sestavnih delov toplotne črpalke integriran zalogovnik (različnih velikosti), ki se ga prvenstveno ogreva z brezplačno solarno energijo. Če solarne energije ni na razpolago ali je ni na razpolago dovolj, se toplotna črpalka avtomatično vklopi in segreje zalogovnik na želeno delovno temperaturo, ta pa se regulira v odvisnosti od zunanje temperature in sobne temperature (opcijsko). Ta način delovanja omogoči, da se najprej prestreza solarna energija (za pripravo tople sanitarne vode kot tudi za ogrevanje), šele nato se po potrebi dodatno vklopi toplotna črpalka. V primeru, da se izkaže potreba, je hkrati možno dograditi elektro grelec, ki predstavlja stabilen vir in stalno pomoč toplotni črpalki zrak/voda.

    Toplotno črpalko Daikin Altherma Compact odlikuje kompakten, pretočen način priprave tople sanitarne vode. Sanitarna voda se pripravlja po dejanski potrebi, s pomočjo dimenzioniranega toplotnega izmenjevalnika. Na ta način je topla sanitarna voda vedno sveža in ne prihaja do možnosti nastanka škodljivih bakterij (legionele). Takšen način konstrukcije, oziroma priprave tople sanitarne vode, poteka tako, da iz hranilnika odvzame le toliko energije kot jo dejansko potrebujemo. S tem preprečimo ogrevanje sanitarne vode na zalogo.

    Poleg naštetih inovativnih tehničnih rešitev vam toplotna črpalka Daikin Altherma Compact omogoča povsem varno obratovanje. Daikin, z razvejano mrežo visoko usposobljenih serviserjev in možnostjo nadgradje toplotne črpalke, zagotovi povsem brezskrbno delovanje.

    Zato ne odlašajte ter za neobvezujoče svetovanje ob izbiri pravega ogrevalnega sistema za vaš objekt pokličite vašega Daikin partnerja za Slovenijo, podjetje Seltron d.o.o., na brezplačno telefonsko številko 080 13 55 ali nas obiščite v Centru varčnega ogrevanja na Tržaški cesti 85 A, v Mariboru.

    Za nasvet pri izbiri ustrezne toplotne črpalke izpolnite obrazec na spodnji povezavi: http://www.seltron.si/nasvet-toplotna-crpalka-daikin-altherma

    Daikin Altherma Compact v prerezu
    Daikin Altherma Compact v prerezu


    Strokovni članek 3322
    Avtor: Seltron d.o.o.

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Ogrevanje?

    Imamo kar 1423 izvajalcev za področje Ogrevanje:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 1423 izvajalcev za področje Ogrevanje
    9.5
    1

    Kasper Oblak Miran s.p.


    8.9
    1

    Inštalacije Sešel s.p.


    8.9
    56

    Euro M&M d.o.o.


    8.8
    0

    MONTER podjetje za instalacijska in zaključna dela v gradbeništvu, d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane