Za področje
    https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Kuhinja po meri

    Članek je koristil že 15807+ uporabnikom
    Danes imamo na izbiro veliko možnosti, kje naročiti novo kuhinjo. Veliko ljudi se odloči za kuhinje po meri. Za lažljo odločitev smo v nadaljevanju zpisali prednosti kuhinje po meri, možne izvedbe in ceno. Kuhinja po meri tako dimenzijsko kot materialno idealno odgovarja vašim funkcionalnim in estetskim potrebam.
    Strokovni članek 15807
    kuhinje po meri naslovna
    Imamo kar 1241 izvajalcev za področje Kuhinje:

    1. Zakaj kuhinja po meri?

    Kuhinja po meri je obširen pojem. Proizvajalci kuhinj v pohištvenih oziroma kuhinjskih salonih vam seveda tudi izdelajo kuhinjo glede na želene mere, vendar znotraj okvira njihovih linij. Vse, kar bo izven določenega modela kuhinje, pri proizvajalcih kuhinj ne morete dodatno naročiti ali spremeniti. Kuhinja po meri, ki jo izdela mizar skladno, ima številne prednosti predvsem zaradi neomejenih možnosti izbire mer, oblik in materialov.
    Kuhinje po meri
    Kuhinje po meri ponujajo možnosti unikatne zasnove, ki se popolnoma prilega stilu interierja stanovanja.

    2. Kuhinje po meri so prilagojene osebnim željam

    Če naročite kuhinjo po meri pri mizarju, bo celotna kuhinja prilagojena vašim željam, prav tako pa ne bo oblikovnih omejitev pri izvedbi. Če boste v kuhinjo želeli vgraditi kamin, izvesti montažo akvarija, zaobiti robove ali vključiti kakšen drugi, nadstandardni element, je kuhinja po naročilu edina možnost. V primeru, da vgrajujete kuhinjo v mansardno stanovanje ali pod poševnino, ali če želite kuhinjo z visokimi frontami, ki je zaprta do stropa, da se na elementih ne bi nabiral prah, potem je kuhinja po meri idealna rešitev za vas.
    Mizar bo namreč kuhinjo izdelal tako, da se bo do milimetra prilagodila vašemu prostoru in perfektno odgovorila na vse vaše estetske in stilske želje. Potreboval bo le natančen načrt (ki ga lahko za manjše doplačilo izdela tudi sam) in natančne specifikacije želenih materialov in njihovih obdelav.

    2.1 Usklajenost kuhinje po meri s stanovanjem

     Posebej primerna je izbira kuhinje po meri za tiste, ki si želite usklajenost kuhinje z drugimi prostori, kot je dnevna soba ali jedilnica. Mizar lahko materiale in stil prilagodi pohištvu, ki ga že imate v stanovanju. Pri proizvajalcu boste težko našli kuhinjo, ki bi točno ustrezala stilu opreme vašega doma. Enako je, če ste pri arhitektu ali notranjemu oblikovalcu naročili opremo interierja. V tem primeru boste kuhinjo gotovo naročili pri mizarju, ki bo vse izdelal tako, kot si je v skladu z vašimi željami zamislil arhitekt.
    Kuhinje po meri

    2.2 Kuhinja po meri je unikatna

     Če boste kuhinjo naročili pri proizvajalcih kuhinj v eni izmed popularnih linij ali modelov, vaša kuhinja ne bo nič posebnega. Ob naročilu kuhinje pri mizarju pa boste dobili kuhinjo, ki je unikatna in združuje stil vašega stanovanja, vaše želje in se hkrati popolnoma prilagaja prostoru.

    2.3 Kvalitetno izdelana kuhinja po meri

    Preverjene mizarske delavnice izdelujejo zelo kvalitetno pohištvo. Če boste naročali kuhinjo po meri pri priznanem mizarju, bo uporabil kakovostne materiale in okovja. Za korpus kuhinje se običajno uporabi iverna plošča (iverka), redkeje zaradi višje cene tudi mediapan plošča (MDF). Vrata bodo lahko lakirana do popolnosti, tudi če boste naročili izven standardne dimenzije. V primeru okvare ali nepravilnosti bo izbrani mizar lahko napake hitro popravil, kar je pri velikih proizvajalcih težje in zamudnejše.
     
    Kuhinje po meri
    Korpus kuhinje po meri je običajno izdelan iz iverke, fronte pa so lahko furnirane, barvane ali prevlečene z melaminsko folijo. 

    3. Ideje za kuhinje po meri

    Izbran mizar vam lahko izdela kakršnokoli kuhinjo že želite. Vprašanje pa se pojavi, kakšna naj bo? V poplavi možnosti rešitev, materialov, idej, je izbira res težka. Svetujemo, da si pogledate čim več referenčnih primerov in izberete tiste, ki so vam najbolj pisane na kožo. Zadnje čase so zelo popularni naravni materialni in odtenki, kot sta les in kamen ter svetlov sive, bež in peščene ali celo furnirane fronte. Da bi vam prihani čas, smo na tej povezavi zbrali več sto idej za kuhinje.

    4. Cena kuhinje po meri

    Cena kuhinje po meri se giblje med 600 in 1.000 EUR/m2 brez nakupa aparatov. Naj poudarimo, da je to cena za povprečno kuhinjo s standardno izbiro števila predalov. Po naših izkušnjah je kuhinja po meri do 30 % 
    Ko naročate kuhinjo po meri veste, da bo denar zaslužil mizar in ponudnik materiala. Kadar plačate kuhinjo proizvajalca, boste zraven plačali še vse salone, distribucijo in prevoz in seveda proizvajalčev dobiček na račun kvalitete.
     

    Nasvet strokovnjaka iz podjetja Omara servis, mizarske storitve, Tomaž Zaletel s.p.

    Kako se lotite izvedbe kuhinje po meri?

    Preden se dejansko lotimo izvedbe kuhinje po meri, je potreben ogled prostora in njegova točna izmera, investitorju se pokažejo različni vzorci, zelo priporočljivo pa je, da ima stranka svojo osnovno idejo, na podlagi katere ji lahko nadalje svetujemo in priporočamo najboljšo varianto glede same izvedbe in funkcionalnosti vseh kuhinjskih elementov: materialov, predalov, načina odpiranja, dvižnih sistemov,…Naj poudarim, da za kuhinjske fronte (ličnice) priporočamo, da so le-te lakirane, izbira materiala pa je odvisna od investitorjevih želja.

    Kaj pa cena? Kakšna je razlika med kuhinjo po meri in tipsko kuhinjo iz kataloga?

    V osnovi lahko zatrdim, da je kuhinja po meri za cca. 30% dražja od tipske kuhinje, torej kuhinje iz nekega kataloga, seveda ob upoštevanju enakih dimenzij, materialov in ostalih detajlov. Je pa razlika v ceni spet odvisna od proizvajalca. V kolikor se kuhinja po meri primerja s tipsko kuhinjo nekega slovenskega proizvajalca, razlika 30% vsekakor drži. V primeru, da pa našo kuhinjo po meri primerjamo z nemškim proizvajalcem, recimo Bulthaup, ki je sinonim za najvišjo kakovost, pa so naše kuhinje za okrog 40% cenejše.
    g. Tomaž, Omara servis, mizarske storitve, Tomaž Zaletel s.p.

    vir: Omara servis, mizarske storitve, Tomaž Zaletel s.p.
    vir: Omara servis, mizarske storitve, Tomaž Zaletel s.p.

     

    Strokovni članek 15807
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    kuhinje, ideje in inspiracije

    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Kuhinje?

    Imamo kar 1241 izvajalcev za področje Kuhinje:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 1241 izvajalcev za področje Kuhinje
    10
    17

    TECHles mizarstvo Roman Kogoj s.p.


    10
    4

    Dom Team mizarske storitve Dominik Grčar s.p.


    10
    17

    LUBADAR, OBDELAVA LESA, MAKSIMILIJAN KAKER s.p.


    9.8
    2

    TOP-LES mizarske storitve Anton Podlesnik s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane