Za področje

  Kuhinja po meri

  Članek je koristil že 13946+ uporabnikom
  Danes imamo na izbiro veliko možnosti kje naročiti novo kuhinjo. Veliko ljudi se odloči za kuhinjo po naročilu. Zapisali smo prednosti kuhinje po meri, možne izvedbe in ceno, da se boste lažje odločili.
  Strokovni članek 13946
  Bespoke Kitchens Dartford
  Imamo kar 1165 izvajalcev za področje Kuhinje:

  Prednosti kuhinje po meri

  Kuhinja po meri je obširen pojem. Proizvajalci kuhinj kot so Svea ali Dan Kuchen vam seveda tudi izdelajo kuhinjo glede na želene mere, vendar znotraj okvira njihovih linij. Vse kar bo izven določenega modela kuhinje, pri proizvajalcih kuhinj ne morete dodatno naročiti ali spremeniti. Kuhinja po meri pa ima številne prednosti predvsem zaradi neomejenih možnosti izbire mer, oblik in materialov.
   
  Prilagojenost meram in željam
   
  Če naročite kuhinjo po meri pri mizarju, bo celotna kuhinja prilagojena vašim željam, prav tako pa ne bo oblikovnih omejitev pri izvedbi. Če boste v kuhinjo želeli vgraditi kamin, izvesti montažo akvarija ali vključiti kak drug element, je kuhinja po naročilu edina možnost. V primeru, da vgrajujete kuhinjo v mansardno stanovanje ali pod poševnino, ali če želite kuhinjo, ki je zaprta do stropa, da se na elementih ne bi nabiral prah, potem je kuhinja po meri idealna rešitev za vas. Mizar bo namreč kuhinjo izdelal tako, da se bo do milimetra prilagodila vašemu prostoru.
   
  Usklajenost s stanovanjem
   
  Posebej primerna je izbira kuhinje po meri za tiste, ki si želite usklajenost kuhinje z drugimi prostori, kot je dnevna soba ali jedilnica. Mizar lahko materiale in stil prilagodi pohištvu, ki ga že imate v stanovanju. Pri proizvajalcu boste težko našli našli kuhinjo, ki bi točno ustrezala stilu opreme vašega doma.
  Enako je, če ste pri notranjemu arhitektu naročili opremo interierja. V tem primeru boste kuhinjo gotovo naročili pri mizarju, ki bo vse izdelal tako, kot si je v skladu z vašimi željami zamislil arhitekt.
   
  Unikatnost
   
  Če boste kuhinjo naročili pri proizvajalcih kuhinj v eni izmed popularnih linij ali modelov, vaša kuhinja ne bo nič posebnega. Ob naročilu kuhinje pri mizarju pa boste dobili kuhinjo, ki je unikatna in združuje stil vašega stanovanja, vaše želje in se hkrati popolnoma prilagaja prostoru.
   
   
  Kvalitetna izdelava
   
  Preverjene mizarske delavnice izdelujejo zelo kvalitetno pohištvo. Če boste naročali kuhinjo po meri pri priznanem mizarju, bo uporabil kakovostne materiale in okovja. Vrata bodo lahko lakirana do popolnosti, tudi če boste naročili izven-standardne dimenzije. V primeru okvare ali nepravilnosti bo izbrani mizar lahko napake hitro popravil, kar je pri velikih proizvajalcih težje in zamudnejše.
   
  Omara servis mizarske storitve Tomaž Zaletel s.p..jpg
  vir: Omara servis, mizarske storitve, Tomaž Zaletel s.p.

  Cena kuhinje po meri

   Cena kuhinje po meri se giblje med 450 in 700 EUR/m2 brez aparatov. Naj poudarimo, da je to cena za povprečno kuhinjo z standardno izbiro števila predalov. Po naših izkušnjah je kuhinja po meri do 30% 
  Ko naročate kuhinjo po meri veste, da bo denar zaslužil mizar in ponudnik materiala. Kadar plačate kuhinjo proizvajalca, boste zraven plačali še vse salone, distribucijo in prevoz in seveda proizvajalcev dobiček na račun kvalitete.
   

  Nasvet strokovnjaka iz podjetja Omara servis, mizarske storitve, Tomaž Zaletel s.p.

  Kako se lotite izvedbe kuhinje po meri?

  Preden se dejansko lotimo izvedbe kuhinje po meri, je potreben ogled prostora in njegova točna izmera, investitorju se pokažejo različni vzorci, zelo priporočljivo pa je, da ima stranka svojo osnovno idejo, na podlagi katere ji lahko nadalje svetujemo in priporočamo najboljšo varianto glede same izvedbe in funkcionalnosti vseh kuhinjskih elementov: materialov, predalov, načina odpiranja, dvižnih sistemov,…Naj poudarim, da za kuhinjske fronte (ličnice) priporočamo, da so le-te lakirane, izbira materiala pa je odvisna od investitorjevih želja.

  Kaj pa cena? Kakšna je razlika med kuhinjo po meri in tipsko kuhinjo iz kataloga?

  V osnovi lahko zatrdim, da je kuhinja po meri za cca. 30% dražja od tipske kuhinje, torej kuhinje iz nekega kataloga, seveda ob upoštevanju enakih dimenzij, materialov in ostalih detajlov. Je pa razlika v ceni spet odvisna od proizvajalca. V kolikor se kuhinja po meri primerja s tipsko kuhinjo nekega slovenskega proizvajalca, razlika 30% vsekakor drži. V primeru, da pa našo kuhinjo po meri primerjamo z nemškim proizvajalcem, recimo Bulthaup, ki je sinonim za najvišjo kakovost, pa so naše kuhinje za okrog 40% cenejše.
  g. Tomaž, Omara servis, mizarske storitve, Tomaž Zaletel s.p.

  Strokovni članek 13946
  Avtor: Mojmojster
  Imamo kar 1165 izvajalcev za področje Kuhinje:

  Kako so Vam koristile te informacije?


  MojMojster
  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Imamo kar 1165 izvajalcev za področje Kuhinje:

  Brezplačno povpraševanje
  Izbor podjetij, ocene
  Brez provizij
  Imamo kar 1165 izvajalcev za področje Kuhinje
  10
  1

  MIZAR STUPICA, PRIMOŽ STUPICA S.P.


  10
  1

  POHIŠTVO ROME, METOD ROBLEK S.P.


  10
  3

  MIZARSTVO PRIMOŽ BEČAN S.P.


  9.3
  0

  MIZAR, d.o.o. Celje


  Iščete izvajalce, ponudbo za področje KUHINJE?

  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane