Za področje

    Cena gradnje zidane hiše v 2015

    Članek je koristil že 37488+ uporabnikom
    Cena gradnje hiše močno variira od izbranih materialov in načina gradnje, odvisna pa je tudi od tega, kako se nam mudi. Nekaj besed smo napisali o tem, koliko vas bi v 2016 stala novogradnja hiše.
    Strokovni članek 37488
    priljubljen
    Projekt vaše hiše vas bo stal okrog 1000 EUR na m2.
    Imamo kar 845 izvajalcev za področje Novogradnja:

    1. Koliko me stane hiša

    Odgovor, koliko vas bo stala gradnja hiše, boste težko dobili preden veste, kje boste gradili in kakšna točno bo vaša hiša. Za to pa potrebujete poleg projekta za gradbeno dovoljenje tudi projekt za izvedbo z natančnimi popisi del. Jasno je, da je cena gradnje hiše odvisna od izbranih gradbenih materialov, zahtevnosti gradnje, gradnjo pa podraži tudi želja po čimprejšnii vselitivi. Po analizi več projektov iz 2016 smo v članku opredelili povprečno ceno za gradnjo običajne zidane hiše, da boste lažje ocenili vrednost vašega projekta. Vsi pa vemo, da omejitev navzgor v gradbeništvu ni.

    2. Cena gradnje hiše do tretje gradbene faze

    Tretja gradbena faza pomeni hišo s temelji, konstrukcijo in streho. Običajno gradnje do tretje gradbene faze traja tri do štiri mesece. Priporočamo, da najamete eno podjetje, ki bo poleg temeljne plošče, zidarskih del in betonske konstrukcije izvedlo tudi krovska in kleparska dela.
    Cena gradnje hiše do tretje gradbene faze se giblje med 320 in 420 EUR/m2 neto površine. Cena je močno odvisna od načina temeljenja, števila armiranobetonskih preklad, vezi in debeline etažne plošče. Pri povprečno veliki hiši 150 m2 neto tako cena gradnje do tretje gradbene faze znese okrog 70.000 EUR.

    3. Cena gradnje hiše na ključ

    Hiša na ključ pomeni končano hišo brez opreme. Hiša na ključ vključuje tudi zunanjo ureditev, talne obloge in keramiko, vso fino montažo in zaključna slikopleskarska dela. To pomeni, da se v tako hišo lahko vselite takoj ko jo opremite. Povprečna cena gradnje zidane hiše na ključ se giblje med 950 in 1200 EUR/m2 neto. Seveda vemo, da zgornje omejitve ni, še posebej se hiša podraži ob izbiri boljših talnih oblog, oken in izbiri pametnih inštalacij ali prezračevanja. Če pa nam bo kdo ponudil ceno pod 950 EUR/m2 neto, pomeni, da bo vgradil slabše materiale in nudil manj kvalitetno izvedbo brez garancij. Temu se vsekakor poskušajte izogniti. Tudi, če se organizacije gradnje lotite sami, ne boste prihranili več kot 100 EUR na m2, izgubili pa boste več sto ur vašega časa. Za povprečno veliko hišo z 150 m2 neto bi tako odšteli 150.000 EUR.

    4. Gradbeno podjetje najdite že pozimi

    Če se odločate za gradnjo hiše, vam svetujemo, da to storite pozimi. Dobra gradbena podjetja imajo že pomladi zasedene termine. Če se za novogradnjo dogovorite pol leta v naprej, se je možno dogovoriti tudi za popust.
     
    Več o celotni gradnje hiše lahko preberete v posodobljenem članku na Gradnja hiše. V kolikor raziskujete tudi možnosti financiranja smo za vas pripravili tudi prispevek za stanovanjski kredit v katerem lahko najdete naše nasvete pri najemu kredita, ter primerjate ponudbo različnih bank.
     
    Pa uspešno gradnjo!
    Vaša ekipa MojMojster
    Strokovni članek 37488
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Novogradnja?

    Imamo kar 845 izvajalcev za področje Novogradnja:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 845 izvajalcev za področje Novogradnja
    8.9
    0

    STANE gradbeno podjetje d.o.o.


    8.8
    0

    Gradbena dela Kelenc d.o.o.


    9.9
    3

    GRADBENIŠTVO TKALEC Peter Tkalec s.p.


    9.5
    0

    EMUNIO GRADBENI INŽENIRING, D.O.O.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane