Za področje

  Koncept gradnje danes s pogledom na jutri

  Članek je koristil že 3187+ uporabnikom
  S finančne plati gradnja po določbah koncepta e4 ne odstopa od standardnih načinov gradnje, prinaša pa številne prednosti prihodnjim uporabnikom. Koncept sloni na uporabi naravnega gradbenega materiala opeke POROTHERM PROFI.
  Strokovni članek 3187
  Gradnja z opeko POROTHERM PROFI po določbah koncepta e4 je dostopna vsem investitorjem.
  Imamo kar 1625 izvajalcev za področje Zidarstvo:

  Koncept sloni na uporabi naravnega gradbenega materiala opeke POROTHERM PROFI ter na določbah, s katerimi se že v fazi načtovanja projekta (analiza lokacije, orientacija objekta v prostoru, izkoriščanje sončne svetlobe in zaščita pred pretirano izpostavljenostjo soncu, definiranje konstrukcijskih rešitev ipd.) množijo prednosti izjemnih lastnosti opeke, narejene iz gline. Z investicijo v takšen koncept gradnje ustvarjate ugoden, zdrav in energetsko učinkovit dom za svojo družino.

  Prihranki na tekočih stroških in stroških ogrevanja, katere lahko dosežete, zagotavljajo povrnitev investicije v obdobju nekaj let.
  Energetsko učinkovita gradnja je, poleg primarnega cilja ustvarjanja gradnje z nizko energetsko porabo, ekološko orientirana k uporabi sistema in materialov, ki znižujejo CO2 odtis. S konceptom e4 gradnje z naravnim gradbenim materialom glineno opeko POROTHERM PROFI prinašamo več.
  Koncept hiše ustreza naraščajočim zahtevam številnih ljudi, ki želijo med gradnjo lastnega doma prispevati k zaščiti klime. Koncept e4 Brickhouse je bil razvit že leta 2010, a še zmeraj omogoča zdrav, energetsko učinkovit in istočasno finančno dostopen objekt.

  Osrednji del energetsko učinkovitega koncepta opečnate hiše Wienerberger 2020 je inovativna visoko izolacijska opeka POROTHERM ter obnovljivi viri energije. Koncept e4 se nanaša na 4 elemente: energijo (energetska učinkovitost), ekologijo (obnovljiva energija), čustva (zdravje in kakovost življenja) in ekonomijo (dostopna cena).
  Energetska učinkovitost koncepta se nanaša na bistveno manjšo porabo energije v primerjavi z ostalimi sistemi, s čimer je investitor obvarovan pred rastjo cen energentov. Zahvaljujoč odlični toplotni izolaciji opečnatih zidov ostane toplota pozimi v prostoru, poleti pa izven prostora ter s tem zagotavlja ugodno mikroklimo in znižano porabo električne energije hladilnih aparatov. Tu je še en učinek, ki pospešuje energetsko učinkovitost in brez katerega si jo je nemogoče predstavljati akumulacija toplote. Poleti se zidovi počasi ogrevajo, pozimi pa počasi hladijo. Občutek ugodja je izredno pomemben.
  Ekološka komponenta je vgrajena v visoko izolacijske lastnosti sistema, ki so predpogoj za uporabo obnovljivih virov energije s katerimi neposredno vplivamo na znižanje emisij CO2.

  Ekonomičnost je v današnjem času izredno pomembna. Gradnja z modernimi opečnatimi materiali omogoča, da imamo trajnostne vložke ter upoštevamo zadani proračun. Morebitni začetni vložki se zelo hitro povrnejo, saj je gradnja hitrejša in suha, poleg tega pa so tekoči stroški, stroški upravljanja in vzdrževanja prav tako nižji. Tukaj je trajnost zelo pomemben del, saj opečnate hiše zdržijo tudi dlje kot 100 let.
  Poleg navedenih komponent so ekipi strokovnjakov, ki je razvila ta koncept, pomemben del predstavljala tudi čustva. Hišo načeloma gradite le enkrat in se s svojo družino želite v njej počutiti udobno. Pri tem ni lepšega od svobode oblikovanja prostora do občutka udobja, saj glino, ki vsebuje „gene“ našega kraja, polagamo v zidove, ki nam to vračajo na najlepši možni način: z uravnavanjem temperature, vlage in varnosti.

  Vse to omogoča visoko kakovost življenja ter ustvarjanje doma za prihodnje generacije.
  Masivni zidovi iz pečenih glinenih blokov z visoko toplotno kapaciteto delujejo kot akumulator shranjujejo in sproščajo toploto. S tem ustvarjajo uravnoteženo in ugodno okolje pozimi in poleti ter znižujejo stroške gretja in hlajenja. Zidovi in stropi iz glinenih blokov prispevajo k doseganju notranje klime brez škodljivih stvari in zagotavljajo visoko kakovost zraka. Udobje, ki ga nudi dom, narejen iz naravnega materiala, je neprecenljiv. Trajnost in možnost recikliranja sta, poleg energetske učinkovitosti, največji ekološki prednosti glinene opeke. G

  Wienerberger Opekarna Ormož d.o.o., Brezplačna telefonska številka 080 17 15
  Koncept sloni na uporabi naravnega gradbenega materiala opeke POROTHERM PROFI
  Koncept sloni na uporabi naravnega gradbenega materiala opeke POROTHERM PROFI


  Koncept e4 se nanaša na 4 elemente: energija, ekologija, kakovost življenja in dostopna cena)
  Koncept e4 se nanaša na 4 elemente: energija, ekologija, kakovost življenja in dostopna cena)


  Strokovni članek 3187
  Avtor: Wienerberger d.o.o.
  Imamo kar 1625 izvajalcev za področje Zidarstvo:

  Kako so Vam koristile te informacije?


  MojMojster
  Revija MojMojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  NAPREJ
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Imamo kar 1625 izvajalcev za področje Zidarstvo:

  BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
  IZBOR PODJETIJ, OCENE
  BREZ PROVIZIJ
  Imamo kar 1625 izvajalcev za področje Zidarstvo
  10
  1

  AHAC okna in zaključna dela d.o.o.

  Trbovlje
  9.8
  17

  LEO BAU d.o.o

  Kranj
  8.8
  0

  SVATNAR, gradbeništvo in druge storitve, d.o.o.

  Cerklje na Gorenjskem
  8
  1

  ZIDARSTVO JOVO JOVICA BENIĆ S.P.

  Most na Soči
  IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE ZIDARSTVO?

  SLOVENIA
  MOJMOJSTER.NET

  Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
  2000 Maribor

  00386 40 145 800

  © 2022 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane