Za področje

    Zunanje ograje: moderne lesene balkonske ograje

    Članek je koristil že 15876+ uporabnikom
    Na balkone lahko v prvi vrste montiramo moderne lesene balkonske ograje, ker so te obvezne, saj ščitijo pred padci. Moderne lesene balkonske ograje pa imajo tudi dodatno vlogo, saj likovno dopolnjujejo naš objekt in izgled fasade. Zunanje ograje že dolgo namreč niso več le nujno zlo, pač pa estetski arhitekturni element, ki ga lahko poljubno oblikujemo.
    Strokovni članek 15876
    zunanje ograje
    Imamo kar 676 izvajalcev za področje Lesene ograje:

    1. Lesene zunanje ograje

    Balkonska ograja je nujno element vsake terase ali balkona. Zunanje ograje so že od nekdaj lesene, najpreprostejši primer so seveda ograje okrog hiše. Da so zunanje ograje lesene, torej ni nič nenavadnega, je pa res, da so balkonske zunanje ograje kljub vsemu v modernem času relativno redke. Verjetno je temu tako zato, ker so jih preprosto nadomestili sodobnejši materiali kot sta inox ali steklo, za katere se odloča vse več uporabnikov. Vseeno so lesene zunanje ograje primerne tudi za balkone, les pa je naravni material, ki je neprimerljiv s katerim koli drugim in ki bo vašo fasado elegantno poudarim z naravnimi, zemeljskimi toni. Lesene zunanje ograje so odlične sploh v primerih, ko je na fsadi hiše že uporabljen les, saj hišo stilsko zaključijo v enovito celoto.

    2. Lesena balkonska ograja - materiali

    Lesene balkonske ograje so lahko narejene iz najrazličnejših lesenih materialov, lahko so montažne ali zidane.
    Kadar se odločimo za montažno ograjo, moramo za to izbrati tudi ustrezen, trajen in vzdržljiv material. predvsem je pomembno in ključno, da se odločimo za kakovostni leseni material in da ga kakovostno in primerno obdelamo, saj bo izpostavljen vremenskim vplivom, meteornim vodam, snegu, zmrzali in UV žrkom. Načeloma so za lesene balkonske ograje primerna različna drevesa, od smreke do bukve, izgled naravnega lesa pa tudkaj niti ni toliko relevanten, saj je treba lesene balkonske ograje v vsakem primeru dobro zaščiti z lakom in drugimi impregnacijskimi premazi. Ti bodo naravni izgled lesene balkonske ograje nekoliko spremenili.

    Ena izmed najbolj priljubljenih tradicionalnih izbir je lesena balkonska ograja. Ta se ponaša z atraktivnim videzom in dolgoživostjo. Slaba stran je, da zahteva redno vzdrževanje. Priporočljivo je, da se lesena balkonska ograja barva vsaj enkrat na 1 do 3 leta.

    Lesena balkonska ograja

    3. Moderne lesene balkonske ograje 

    Izgled moderne lesene balkonske ograje, tako obliko, kot tudi material, izberemo glede na videz celotnega objekta. Izbiramo lahko med bolj polnimi ograjami, zidanimi, predvsem kadar želimo balkon zaščititi pred pogledi. Bolj odprte in lahke ograje pa izberemo, ko želimo, da je balkonska ograja manj opazna in bolj propustna za svetlobo. Odprte moderne lesene ograje so lahko različnih oblik, vzorcev, oziroma barv, ki pa se morajo podati videzu objekta, ki ga določi arhitekt. 

    4. Konstrukcija zunanje ograje za balkon

    4.1 Podkonstrukcija moderne lesene balkonske ograje

    Podkonstrukcija moderne lesene balkonske ograje mora biti dovolj trdna, da se lahko nanjo brez problemov naslonimo, kar pomeni, da mora biti primerno pritrjena oz. vrtana v balkonska tla ali zunanjo stranico. Za katerega izmed teh dveh načinov vpenjanja zunanje ograje se boste odločili, je odvisno predvsem od vaših želja in estetike, torej kateri način se bolje poda fasadi.

    4.2 Dimenzije zunanje ograje

    Predvsem zunanje ograje imajo predpisane določene dimenzije, saj nas le tako lahko zares varujejo. Te morajo biti visoke vsaj 100 cm in če niso polne, mora biti razmik med posameznimi stebrički, oziroma letvicami vsaj 10 cm. Le tako lahko varujejo pred padcem in poškodbami tudi otroke. 

    Zunanja ograja za balkon

    5. Cenik moderne lesene balkonske ograje

    Kakšna je cena lesene balkonske ograje? Cenik moderne lesene balkonske ograje, višine 100 cm, znaša med 40 - 80 EUR/tm. Seveda je cena odvisna od težavnosti izdelave ograje, npr. če želite točno določene dekorativne izreze v lesu, bo balkonska ograja dražja ipd. 

     

    Strokovni članek 15876
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Lesene ograje?

    Imamo kar 676 izvajalcev za področje Lesene ograje:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 676 izvajalcev za področje Lesene ograje
    10
    2

    AMD Novak d.o.o.


    10
    2

    Xena d.o.o.


    9
    4

    AWM ograje, Leon Šeruga s.p.


    10
    1

    Mizarstvo Suša Marijan Suša s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane