Za področje

  Toplozračni kamin in toplozračno ogrevanje

  Članek je koristil že 11611+ uporabnikom
  Za toplozračno ogrevanje gre, ko za ogrevanje doma uporabljamo razpihovanje ogretega zraka. Vse pogosteje se ta način ogrevanja uporablja tudi v Sloveniji, predvsem, ko želimo doseči pasivni standard objekta. Za ta način ogrevanja najpogosteje uporabljamo toplozračni kamin.
  Strokovni članek 11611
  Sistem toplozračnega ogrevanja, vir: shumateheatingandair.com
  Imamo kar 1393 izvajalcev za področje Ogrevanje:

  1. Kako deluje toplozračno ogrevanje?

  Namesto cevi s toplo vodo imamo pri toplozračnem ogrevanju nameščene razvodne kanale za razpihovanje zraka. Hladen zrak je zajet iz zunanjosti, naprej pa se znotraj cevi ogreje. Del že obstoječe energije iz prostora se reciklira, saj so cevi speljane tako, da hladen zrak prevzame toploto že ogretega, a se pri tem ne mešata. Dodatno pa se svež zrak ogreje s pomočjo plina, črpalke zrak-zrak, elektrike ali sončne energije, itd.

  2. Prednosti in slabosti

  Toplozračno ogrevanje je pozitivno zato, ker hkrati ko objekt ogrevamo, tega tudi mehansko, prisilno zračimo. Tako nam ni potrebno skrbeti za dotok svežega zraka, z npr. odpiranjem oken, saj se ta dovede v prostor prisilno. Prav tako lahko montiramo tak sistem, ki poleg ogrevanja prostore tudi hladi in v prostor dovaja potrebno vlago, v tem primeru gre za centralni klimatski sistem. Pozitivna plat toplozračnega ogrevanja je tudi v tem, da sistem ne potrebuje dodatno ogreti medija, npr. vode, zato se prostor lahko hitreje ogreje.

  Nekoliko negativna plat ogrevanja te vrste pa je, da se sicer prostor zelo hitro segreje, a se prav tako hitro ohladi. Zato mora biti objekt toplotno izpoliran z zadostnim slojem toplotne izolacije in pa ustrezno zrakotesen.
  Primerno mora biti nameščen tudi razvod in vpihovanje zraka v prostor, saj v nasprotnem primeru lahko pride do motečega pihanja na neprimernih mestih.

  3. Kdaj je primerno toplozračno ogrevanje?

  Ogrevanje s segretim zrakom je najprimernejše za pritlične ali enonadstropne objekte, zasledimo pa ga tudi pri večetažnih objektih. Za nižje objekta je sistem primeren, pri višjih pa se stroški z vsakim nadstropjem dodatno povečajo. Če želimo, da je tovrstno ogrevanje učinkovito, pa mora biti objekt dobro izoliran in zrakotesen.
  Uporaba sistema je pozitivna tudi v objektih z veliko stekla. Pri obsežnih zasteklitvah se objekt pozimi ogreva pasivno, kroženje zraka pri toplozračnem sistemu pa vpliva na raznost zraka po prostoru.

  Informacije o cenah dobite v kalkulatorju cen .

  Za pomoč pri gradnji se obrnite na sistem Mojmojster, pošljite nam povpraševanje ali nam zastavite vprašanje .

  Rešetka kanala toplozračnega ogrevanja, vir: picbase.turbosist.si
  Rešetka kanala toplozračnega ogrevanja, vir: picbase.turbosist.si


  Strokovni članek 11611
  Avtor: Mojmojster
  Imamo kar 1393 izvajalcev za področje Ogrevanje:

  Kako so Vam koristile te informacije?


  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Imamo kar 1393 izvajalcev za področje Ogrevanje:

  Brezplačno povpraševanje
  Izbor podjetij, ocene
  Brez provizij
  Imamo kar 1393 izvajalcev za področje Ogrevanje
  8.6
  0

  Inštalaterstvo Damjan Brečko s.p.


  8.9
  0

  Josip Palatinuš s.p.


  10
  1

  STROJNE INŠTALACIJE IVAN MARIJAN S.P.


  9.1
  0

  VESINSTAL strojne instalacije d.o.o.


  Iščete izvajalce, ponudbo za področje OGREVANJE?

  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane