Za področje

  Opažne plošče za vidni beton

  Članek je koristil že 20340+ uporabnikom
  Vidni beton ni skrit pod ometom ali zakrit z drugimi oblogami, ampak je ta jasno viden. Tako je navzven razkrita struktura gradbene konstrukcije. Opažne plošče omogočajo, da je stena iz vidnega betona lep arhitekturni element.
  Strokovni članek 20340
  Viden beton s teksturo lesa, vir: cdn.decordraw.net
  Imamo kar 80 izvajalcev za področje Betonarna:

  1. Vidni beton - lastnosti materiala

  Vidni beton je lahko le beton višjih trdnosti, kot npr. C 16/20 ali C20/25, splošno pa izdelava tega ne zahteva posebnih tehnologij. Pomembna je tudi dovolj velika vsebnost agregata, cementa, ta naj bi bila od 300 do 320 kg/m3. Dober viden beton je visoko koheziven, ima visoko zgoščeno, polno strukturo. Pogosto je betonu dodano posebno belo barvilo, da je vidni beton bolj bel. Bolj kot pri samem mešanju betona, pa moramo biti previdni pri vgradnji vidnega betona. Skrbno moramo izbrati opaž za vidni beton in tega pravilno namestiti. Uporabimo lahko opaž iz kovine, lesa plastike, itd. Pomembno je, da je opaž, ki ga namestimo ustrezno tesen, pravilnih geometrijskih oblik, z ustrezno teksturo. Prav tako ta ne sme na plasti betona puščati madežev. Da vidni beton ohrani svoj videz, je tega potrebno negovati tudi po vgradnji. Pri vidnem betonu je posebna tudi sama vgradnja armature, ta je lahko klasična ali mrežna. Na strani elementa, kjer bo beton vidno izpostavljen, mora zaščitna plast betona znašati vsaj 3 cm.

  2. Vrsti vidnega betona

  Poznamo dve vrsti vidnega betona, ponavadi vidni beton povzame teksturo opaža, ta je lahko gladek ali pa ima določeno teksturo, ki se nato na vidnem betonu pozna. Pri drugi vrsti vidnega betona pa ta ne povzame teksturo betona, ampak tega po razopažanju dodatno obdelamo, npr. s postopkom peskanja, štokanja.

  3. Kdaj se uporablja vidni beton?

  Vidni beton se pogosto uporablja pri različnih infrastrukturnih objektih, kot npr. mostovih. Vidimo pa ga lahko tudi na najrazličnejših javnih objektih, npr. šolah, muzejih, knjižnicah, fakultetah, itd. Iz vidnega betona so ponavadi kletni zidovi, stene stopnišč in nosilne stene, pa tudi fasade in ostali reprezentativni konstrukcijski elementi. Vse pogosteje imajo vidni beton tudi individualni stanovanjski obejkti.

  Informacije o cenah dobite v kalkulatorju cen .

  Za pomoč pri gradnji se obrnite na sistem Mojmojster, pošljite nam povpraševanje ali nam zastavite vprašanje .

  Fasada iz vidnega betona, vir: www.bevkperovic.com
  Fasada iz vidnega betona, vir: www.bevkperovic.com


  Fakulteta iz vidnega betona, vir: arhitekturakrusec.si
  Fakulteta iz vidnega betona, vir: arhitekturakrusec.si


  Strokovni članek 20340
  Avtor: Mojmojster

  Kako so Vam koristile te informacije?


  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Betonarna?

  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Imamo kar 80 izvajalcev za področje Betonarna:

  Brezplačno povpraševanje
  Izbor podjetij, ocene strank
  Brez provizij
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2024 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane