Za področje
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Električni radiator za kopalnico

    Članek je koristil že 14289+ uporabnikom
    Objekt lahko ogrevamo tudi na elektriko, v tem primeru toploto v prostor dovajajo električni radiatorji. Prav tako pa lahko uporabimo kot dodatno ogrevalno telo, kadar npr. želimo dodatno segreti samo eno sobo - takšna priljubljena rešitev je električni radiator za kopalnico.
    Strokovni članek 14289
    Samostoječi električni radiator, vir: cdn.merkurbiva.si
    Imamo kar 1419 izvajalcev za področje Ogrevanje:

    1. Varčni električni radiatorji

    Varčni električni radiator bo hitro in učinkovito ogrel celoten prostor. Prednost električnih radiatorjev je, da ne potrebujejo dodatne napeljave, saj jih enostavno vklopimo v vtičnico. Z njimi izredno natančno uravnavamo temperaturo v prostoru, saj jih je mogoče programirati s termostatom. Električni radiatorji ponavadi vsebujejo olje, ki je dober akumulator toplote. Varčne električne radiatorje lahko uporabljate kot prenosne naprave ali kot vgrajena ogrevalna telesa.

    Več električnih radiatorjev je lahko vezanih tudi na centralno regulacijo. Prav tako pa lahko ob ustrezni izbiri modela radiator upravljamo z GMS daljinskim vklopom.  Izbiramo lahko med različnimi modeli, ki se razlikujejo glede na moč in na velikost radiatorja. Moč radiatorja se določi glede na velikost prostora, ki ga ogreva. Standardno pa se uporablja radiatorje med 100 in 120 W/m2, ob dovoljni izolaciji objekta pa lahko zadostuje že radiator z močjo 75 W/m2.

    elektricni-radiator-atlantic-f-117---tac-1500-w_1741976_.jpg
    Vgradni radiator hitro in učinkovito ogreje zrak v prostoru.

    2. Vgradni radiator na elektriko

    Vgradne električne radiatorje je izjemno lahko montirati. Radiatorje se vgradi na priložene stenske nosilce, ki morajo biti postavljeni tako, da je radiator med 5 in 10 cm od tal. Tako bo ogrevanje prostora z električnim radiatorjem najbolj optimalno.  Kot vsak radiator, tudi električni radiator prostor ogreva s konvekcijo ogretega zraka. Za segrevanje radiatorja pa skrbi nizkotemperaturni elektrilni grelec. V radiator je vgrajen tudi elektronski termostat, s pomočjo katerega je možno uravnavati temeperaturo v prostoru. Termostat ima lahko dodatno vgrajeno tudi funkcijo protizmrzovalne zaščite, tako radiator vedno ohranja temperaturo prostora nad +5°C. Prav tako pa se lahko odločimo za radiator, ki ima vgrajen tudi varnostni termostat, tako se radiator izklopi v primeru pregretja radiatorja. Višina radiatorja je standardno med 20 in 60 cm.

    Screen Shot 2014-12-22 at 2.02.21 PM.jpg
    Električni radiator je lahko tudi estetski okras.

    3. Prenosni električni radiatorji

    Prenosni električni radiator se od vgradnega razlikuje po tem, da ni montiran v prostoru. Ta je premičen in se ga po potrebi lahko prestavlja iz prostora v prostor in se ga uporablja kot dodatno ogrevalno telo. Tudi prenosni električni radiatorji prostor ogrevajo z radiacijo. V električnih radiatorjih je ponavadi olje (repično), ki ga ogrevajo električni grelniki. Olje ima namreč večjo specifično gostoto kot voda, olje pa lahko nadomesti tudi druga tekočina. Nekateri radiatorji so opremljeni tudi z elektronskim termostatom. Vsi pa imajo možnost regulacije moči ogrevanja v danem trenutku, radiator na elektriko lahko nastavimo vsaj na polovično ali polno moč ogrevanja. Tudi samostoječi električni radiator lahko uporabimo v mokrih prostorih. Izbiramo lahko med radiatorji z različnimi močmi in dimenzijami. Višina teh se ponavadi giblje med 40 in 70 cm.

    4. Električni radiator za kopalnico

    Kopalnica je prostor, kjer za dobro počutje potrebujemo višjo temperaturo, kot v ostalih bivalnih prostorih. Električni radiatorji za kopalnico prostor hitro ogrejejo, uporabljamo pa jih lahko tudi za sušenje brisač in perila. Električni kopalniški radiator je tudi zaščiten pred vlago in škropljenjem vode, zato ste lahko brez skrbi da bi vas stresla elektrika. Vseeno je priporočljivo, da so vsaj 60 cm od mokrih elementov, npr. tuš kabine, umivalnika, itd. S pomočjo termostata lahko natančno nastavite temperature in čase, za katere želite ogrevanje. Radiator lahko služi kot dodaten vir ogrevanja ali kot samostojno ogrevalno telo. Pri tem morate poskrbeti le za ustrezne dimezije in moč radiatorja.

    5. Električni radiatorji - cena

    Cena samostoječih električnih radiatorjev se giblje med 50 in 250 EUR.

    Cena vgradnih električnih radiatorjev se ponavadi giblje med 100 in 300 EUR.



    Informacije o cenah dobite v kalkulatorju cen .

    Za pomoč pri gradnji se obrnite na sistem Mojmojster, pošljite nam povpraševanje ali nam zastavite vprašanje .

    Strokovni članek 14289
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Ogrevanje?

    Imamo kar 1419 izvajalcev za področje Ogrevanje:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 1419 izvajalcev za področje Ogrevanje
    10
    1

    INŠTALACIJE HREN D.O.O.


    10
    3

    CEVOS SISTEMI, storitve, viri energije d.o.o.


    8.8
    6

    OGREVANJE IN VODOVOD, TOMAŽ GOLOB S.P.


    9.7
    2

    SOLOTIM, Jure Fidler s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane