Za področje

    Steklena fasada, cena steklene fasade

    Članek je koristil že 7654+ uporabnikom
    Steklena fasada je večja površina stekla na zunanji steni objekta, ki omogoča izkoriščanje naravne svetlobe, saj lahko svetloba pronica globoko v prostor.
    Strokovni članek 7654
    Strukturne steklene fasade, vir: www2.dupont.com
    Imamo kar 72 izvajalcev za področje Steklene fasade:

    1. Lastnosti steklenih fasad

    Velika prednost steklenih fasad je predvsem, da velike površine stekla omogočajo, da svetloba proseva globoko v objekt. Zato imamo v interierju za stekleno fasado občutek prostornosti, odprtosti in lahkotnosti. Velike površine zasteklitve omogočajo tudi poglede v zunanje okolje in nam omogočajo občutek povezanosti z naravo zunaj objekta. Ob kakovosti izvedbi nam steklena fasada omogoča prihranke pri porabi energije, predvsem v zimskih mesecih. Pozimi se notranjost objekta, kjer je montirana steklena fasada, dodatno pasivno segreva zaradi sončne energije. Pozorni pa moramo biti pri izbiri zasteklitve, saj mora biti ta dovolj izolirana, da se poleti prostor v notranjosti ne pregreva. Izbirate lahko med zasteklenimi elementi različnih dimenzij, oblik in barv, ki omogočajo arhitekturna izražanja.

    2. Strukturna steklena fasada

    Značilnost strukturnih steklenih fasad je, da pri teh stekleni elementi ne vsebujejo vidnih profilov. Na zunanji strani fasade je vidna le fuga, ki je široka 20 mm. Prednost strukturne fasade je, da omogoča enak izgled fasade navzven, neglede na to ali se posamezne zasteklitve odpirajo ali pa so fiksne.
    Fasada se nosi s pomočjo podkonstrukcije, ki je ponavadi iz aluminija ali kakšne druge kovine in ima majhno vidno širino. Na podkonstrukcijo je zasteklitev pritrjena, oziroma prilepljena s pomočjo za to posebej skonstruiranih profilov iz aluminija. Zasteklitev je narejena iz kaljenega stekla.  

    3. Polstrukturna steklena fasada

    Polstrukturna fasada se od strukturne razlikuje po tem, da so pri tej pritrditveni alu profili vidni. Pogosto je zasteklitev polstrukturne fasade izvedena z običajnimi reflektivnimi stekli, ki so lahko kaljena, ni pa nujno.

    4. Uporaba steklenih fasad

    Steklene fasade se pogosto uporabljajo pri javnih objektih, ni pa nujno. Zasledimo jih pri poslovnih objektih, kjer je potrebno veliko svetlobe. Uporabljajo pa se tudi za zasteklitev vhodnih prostorov, avel, stopnišč in podobno.

    5. Steklena fasada - cena

    Cena dvoslojne steklene fasade z aluminijastimi vidnimi profili s prekinitvijo toplotnega mostu in termopan steklom (toplotna prehodnost U=1,1kWh/m2K) ter z montažo je okrog 300 EUR/m2.

    Cena polstrukturne dvoslojne steklene fasade z aluminijastimi profili s prekinitvijo toplotnega mostu in termopan steklom (toplotna prehodnost U=1,1kWh/m2K) ter montažo je okrog 350 EUR/m2.

    Cena strukturne dvoslojne steklene fasade z aluminijastimi profili s prekinitvijo toplotnega mostu in termopan steklom brez vidnih profilov (toplotna prehodnost U=1,1kWh/m2K) ter montažo je okrog 400 EUR/m2.

    Informacije o cenah dobite v kalkulatorju cen .

    Za pomoč pri gradnji se obrnite na sistem Mojmojster, pošljite nam povpraševanje ali nam zastavite vprašanje .

    Nasvet strokovnjaka iz podjetja Čistilni servis Kralj Mušič Boštjan s.p.

    Od česa je odvisna cena čiščenja steklenih fasad?

    Cena čiščenja steklene fasade je odvisna od višine stavbe, dostopnosti površine in zahtevnosti dela, ki je npr. odvisna od tega koliko je bilo steklo zaščiteno med gradbenimi deli, ki so potekala na stavbi.

    Kolikokrat letno je priporočljivo čiščenje steklene fasade in v kakšnih vremenskih pogojih se lahko opravlja?

    Čiščenje steklene fasade je nujno vsaj enkrat letno, priporočljivo je dvakrat (spomladanski čas(april), jesenski čas(oktober/november)). Čiščenje steklenih fasad ni možno v deževnem in sončnem vremenu. V poletnem času se čiščenje steklenih fasad posledično opravlja v jutranjem oz. zgodnje dopoldanskem času. Ne sme biti niti vetrovno, saj se steklo v tem primeru suši prehitro. V kolikor se čiščenje opravlja v mrzlem vremenu je potrebno uporabiti sredstvo proti zmrzovanju.

    Za katero višino dela potrebujete dvigalo?

    Do višine 8 m lahko opravimo delo z lestvijo, nad to višino pa uporabljamo dvigala, odre in dvižne košare. Kadar ne moremo uporabljati dvigal, odrov in dvižnih košar, pa se poslužujemo uporabe plezalnih vrvi, ki so pritrjene na streho objekta.

    Koliko m2 površine očistite v enem delovnem dnevu?

    Okvirno do 200 m2.

    Kakšna čistila uporabljate za čiščenje steklenih fasad?

    Za osnovno čiščenje se uporabljajo detergenti, ob trdovratnejši umazaniji pa se uporabljajo profesionalna čistila.
    g. Boštjan, Čistilni servis Kralj Boštjan s.p.

    Polstrukturna steklena fasada, vir: simer.si
    Polstrukturna steklena fasada, vir: simer.si


    Strokovni članek 7654
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Steklene fasade?

    Imamo kar 72 izvajalcev za področje Steklene fasade:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 72 izvajalcev za področje Steklene fasade
    9.6
    0

    Termotom, d.o.o.


    8.9
    2

    STEKLARSTVO VONTUS d.o.o.


    8.9
    0

    ALU PROJEKT inženiring, proizvodnja, storitve, d.o.o.


    10
    7

    RMTD, Marko Reiter s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane