Za področje
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Notranje stopnice - notranje oblikovanje v 2019

    Članek je koristil že 13416+ uporabnikom
    Stopnišče je obveza vseh dvoetažnih objektov. Nastale so z enim samim razlogom, da bi prišli iz nižje v višjo točko. Zaradi želje po prihranku prostora jih tlačimo v niše ali temne kote, pod njih umeščamo wc-je in shrambe. Pa ni vedno nujno tako, saj lahko postanejo lep oblikovni in prostorski element. Poglejte si, kako lahko moderne stopnice postanejo ponos vašega doma.
    Strokovni članek 13416
    stopnisce
    Imamo kar 703 izvajalcev za področje Lesene stopnice:

    1. Stopnišče

    Stopnišče je nepogrešljivi del vsake večnadstropne hiše ali stanovanja. Vsakdo se spomni na škripajoče leseno stopnišče babičine hiše. Takoj za tem so leseno stopnišče nadomestile težke moderne stopnice - betonske ali zidane, pod katere je po navadi spadal wc ali garderoba za čevlje. Z napredkom tehnologije se je do danes odnos do oblikovanja stopnic v individualni gradnji močno spremenil. Arhitekti in oblikovalci jih obravnavajo kot samostojne elemente, ki prostoru dajejo nov karakter in prispevajo k razgibanosti ambienta. Moderne stopnice so v prostoru zato, da ga osmislijo in smiselno nadaljujejo celostno zasnovo. Tudi pri nas smo začeli na notranje stopnice gledati iz nekoliko sodobnejše plati, ob kateri pa ne smemo nikoli pozabiti, da je varnost in funkcija na prvem mestu.

    2. Moderno stopnišče z omaro

    Moderne stopnice ponujajo mnogo možnosti za izkoristek, ne da bi zato morala trpeti funkcionalnost. Notranje stopnice smo zmeraj znali izkoristiti za servis. Kaj pa je mogoče narediti z ostanki prostora pod stopniščnimi ramami? Arhitekti že od nekdaj pod stopnišče domiselno umeščajo omaro, ki ima širino polic prilagojeno globini posamezne stopnice. S to rešitvijo nastane omara z različnimi možnostmi shranjevanja, ki je poleg tega oblikovno zelo dovršena. Notranje stopnišče ponuja torej mnogo možnosti za izkoristek.
     
    Kaj pa, če je stopnišče zasnovano tako, se kar vsaka stopnica spremeni v predalnik? Prostor pod hojnicami je lahko izkoriščen po vsej višini stopnice. Tako lahko naše stopnišče postane velikanski predalnik, saj se lahko vsaka stopnica izvleče in služi kot predal, sef ali škatla za shranjevanje. Če na moderne stopnice namestimo še ploščico za opis vsebine, ki je v predalniku, lahko celo ustvarimo praktičen domači arhiv. Gotovo je potrebno na izvedbo take modifikacije misliti že preden pri obrtniku naročimo naše notranje stopnice.
     
    Moderne stopnice
    Pomembno se je zavedati, da je za lepe moderne stopnice zelo pomembna izbira ograje.

    3. Moderne stopnice/stopnišče

    Moderne stopnice so lahko iz mnogih različnih materialov in konstrukcijskih sistemov, od katerih je odvisno, kako bo izgledal in v prostoru deloval končni produkt. Moderne stopnice so lahko iz pločevine in v enem kosu, lahko so konzolne, lahko so klasično lesene, lahko so betonske, nastopne plošče pa v tem primeru lesene ali kamnite, seveda pa so lahko tudi kamnite ali celo steklene. Zadnja možnost je še posebej drzna, saj so stopnice popolnoma transparentne, kar pomeni, da dobesedno izginejo v prostoru in se zlijejo z okolico. Pomembno se je zavedati, da je za moderne stopnice zelo pomembna izbira ograje. Vse bolj je popularno, da ograje sploh ni, ali pa da je ograja popolnoma steklena, saj se bo tako precej skrila v ozadje. Ograja je lahko iz tanke, kovinske mrežice, lahko je iz jekla, kot nekakšna jeklena cev v eni potezi, vse bolj so popularne tudi ograje z zajlami, vpetimi v nastopne ploskve in v medetažno ploščo, ograja pa je seveda lahko pa je tudi klasična, polna lesena. V nadaljevanju smo za vas pripravili nekaj slikovnih primerov, kaj vse so lahko moderne stopnice danes. 

    Moderne stopnice

     

    4. Konzolne stopnice: moderne stopnice

    Navajeni smo, da mora biti stopnišče nujno podprto s stebrički, praviloma po vsej dolžini. Vendar pa obstajajo tudi druge konstrukcijske rešitve. Stopnice so lahko samonosne in narejene iz enega kosa. To pomeni, da moderne stopnice dobesedno rastejo iz stene. Tako stopnice so največkrat narejene iz nosilnega jeklenega ogrodja, ki je skrbno skrito oz. prekrito s škatlami, ki delujejo kot nastopne ploskve. 
    Lesene moderne stopnice
     
    Pri konzolnih stopnicah, torej takih, ki so le na eni strani vpete v steno, je potrebno posebno pozornost nameniti konstrukciji. Vedeti moramo, da so obremenitve med hojo po robu stopnice velike, zato nam mora stensko armaturo ali skrite kovinske podpore obvezno preračunati statik. Zelo zahtevna je tudi izdelava stopnišč v enem kosu, saj vključuje veliko varjenja z kakovostnimi vari ali valjanje pločevine, ki je lahko povezano z visokimi stroški.
     
    Razmišljate o prenovi stopnišča? Poiščite obrtnike z MojMojster.net.
    Moderno stopnišče
    Moderno stopnišče danes je najrazličnejših oblik in materialov.
     
    Strokovni članek 13416
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Lesene stopnice?

    Imamo kar 703 izvajalcev za področje Lesene stopnice:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 703 izvajalcev za področje Lesene stopnice
    10
    4

    ZK PROJECTS, čiščenje in gradbeništvo, Zuhdija Kovačević s.p.


    10
    8

    Omara servis, mizarske storitve, Tomaž Zaletel s.p.


    8.6
    0

    PERMIZ DRUŽBA ZA PROIZVODNJO IN INŽENIRING, D.O.O., GROSUPLJE


    9.3
    2

    Damjan Kašnar s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane