Za področje

    Garderobna omara z drsnimi vrati, cena vgradne omare

    Članek je koristil že 10644+ uporabnikom
    Garderobna omara predstavlja prostor za shranjevanje oblačil in predmetov, to lahko kupimo že narejeno v trgovini ali pa nam jo izdela lokalni mizar. Omara je lahko samostoječa ali pa gre za vgradne omare, ki jih uporablja vedno več kupcev. Vgradne omare so ponavadi vgrajene kar med zidove, lahko pa tudi stojijo z eno stranico ob zidu. Zadnje čase je izjemno popularna omara z drsnimi vrati.
    Strokovni članek 10644
    garderobna omara z drsnimi vrati
    Imamo kar 1000 izvajalcev za področje Vgradne omare:

    1. Vgradna garderobna omara

    Ime vgradne omare se za garderobne omare uporablja zato, ker se vgradne omare vgradi med dve steni, običajno od roba do roba stene. To pomeni, da garderobna omara ni samostoječa in v prostoru ne izstopa, pač pa deluje kot stena oziroma enotna stenska površina. Garderobna omara, ki je vgradna, je zato vedno narejena po meri in izvedena mizarsko, saj se mora dimenzijsko natančno prilagoditi stenski odprtini, namenjeni omari.

    1.1 Prednosti vgradne garderobne omare 

    Vgradne omare so kot prvo zelo praktične, saj se popolnoma prilagajajo prostoru. Tako lahko garderobna omara do konca izrabi prostor, v katerega jo postavljamo. Vgradne omare so ponavadi vgrajene čez celotno stranico prostora in zato nad omarami ni ostalega nepotrebnega prostora. Tudi vzdrževanje vgradnih omar je lažje, saj omara praktično nima zunanjih stranic in zgornjih stranic, na katerih bi se nabiral prah. Nenazadnje so vradne omare tudi bolj estetske, saj z njimi obdelamo celotno stranico prostora. Garderobne omare se prilagajajo prostoru po obliki, prav tako pa so lahko iz poljubnih materialov in se tudi tako lažje prilagodijo celostni podobi interierja. Vgradna omara lahko poleg shranjevanja služi tudi predeljevanju prostora.

    1.2 Minusi vgradne omare

    Slabost, ki jo imajo vgradne garderobne omare in ki je hkrati njihova največja prednost, je njihova unikatnost. S tem želimo povedati to, da je vsaka vgradna garderobna omara nerejena natanko po meri, tako da perfektno paše v prostor. To običajno zahteva mizarsko izvedbo, ki je seveda dražja od izdelkov, ki so na voljo v trgovskih centrih. 

    Vgradne omare
    Vgardne garderobne omare so izdelane točno po meri, zato se lahko prostoru prilagodijo do popolnosti.

    2. Kaj potrebuje garderobna omara?

    2.1 Sestavni deli garderobne omare

    Kot že omenjeno so vgradne omare narejene po meri, zato lahko tudi izbiramo, katere dele in funkcije bo garderobna omara. V garderobne omare lahko vgradimo police, izvlečne police, predale, mrežaste košare, garderobna dvigala, predalčne obešalnike in obešalnike za hlače ipd. Pomembno je, da pred nakupom oziroma naročilom omare vsaj približno vemo, koliko katerih delov omara potrebuje glede na naše želje in potrebe. Sicer je najboljše verzija taka garderobna omara, ki ima več luknjic za police, kot mislimo, da jih potrebujemo, zato da lahko ne samo spreminjamo višino polic, pač pa tudi njihovo število.

    2.2 Zunanji izgled omare

    Garderobna omara, narejena po meri, je lahko najštevilčnejših oblik, velikosti, detajlov in materialov. Najbolje je, da si najprej ustvarite svoj lastni "mood board" referenc, ki so vam všeč, nato pa se z mizarjem posvetujete glede lastnosti in staranja materialov, ki bi jih želeli izbrati. Na zunanji izgled vgardne omare močno vpliva tudi izbira ročajev. Če želite omaro brez ročajev, torej najbolj minimalističen izgled možno, je na voljo potisni sistem odpiranja (ti. push odpiranje). A pri tem se je treba zavedati, da je garderobna omara v uporabi vsak dan, zato bo potisni (push) sistem odpiranja omare na svetlečih povšrinah omare puščal prstne odtise, svetle mat površine pa se bodo na mestu dotika prstov sčasoma umazale. Na voljo so še vrezkani ročaji, ki pa niso najudobnejši in najprijaznejši do dolgih nohtov, na voljo so tudi raznorazni leseni ročaji ali zaviti leseni ročaji in pa seveda kovinski ročaji mnogih tipov kovin in oblik. Alternativa klasični omari je tudi omara z drsnimi vrati.

    3. Garderobne omare z drsnimi vrati

    Vse bolj popularna garderobna omara je omara z drsnimi vrati. Omara z drsnimi vrati je še posebej primerna za prostore, kjer ni na voljo veliko prostora, zato se bi se standardnim vratnim krilom umaknili le s težavo ali pa jih sploh ne bi bilo mogoče odpreti. Vgadna omara z drsnimi vrati je zato odlična rešitev, saj omogoča drsenje vratnih kril levo in desno, ne da bi se jim bilo pri tem potrebno umikati. Omara z drsnimi vrati ima vratna krila običajno precej večja, kot jih ima klasična omara, saj je vodilo za vratna krila omara povsem drugo in lahko prenaša večje obtežbe večjih dimenzij, ne da bi se vrata zaradi tega posedala. 

    Garderobna omara
    Na zunanji izgled vgardne omare močno vpliva tudi izbira ročajev.

    4. Cena vgradne omare

    Vgradne omare so lahko narejene iz poljubnih materialov. Najlepše je seveda, če so te iz masivnega lesa, vendar pa je ta material tudi zelo drag. Cena vgradne omare iz masivnega lesa se giblje okrog 200 eur/m2, pri višini 2,4 m. Vgradne omare so pogosto narejene iz iverala, pa tudi mdf-a ali osb-ja, vsi materiali so cenejši od lesa. Prav tako pa so vgradne omare lahko iz stekla, oziroma je ta vsaj delno vkomponiran v omare, npr. v obliki vrat. Garderobna omara z drsnimi vrati je od klasične dražja za približno 20%, saj je dražji in kompleksnejši celotni mehanizem, ki vratom omogoča drsenje.

    Nasvet strokovnjaka iz podjetja Ambassador & Co. d.o.o.

    Ste strokovnjaki na področju izdelave pohištva oz. notranje opreme po meri. Kako se lotevate takih projektov?

    Pri nas se izdelave pohištva (notranje opreme) po meri lotimo celovito, kar pomeni, da vršimo celotni „inženiring" od osnovne ideje do končne izvedbe/montaže pohištva. Osnova za izdelavo pohištva po meri so predhodno izrisani delavniški načrti na podlagi izmer določenega prostora, kjer se ocenijo maksimalne dimenzije določenega kosa pohištva, kar je še posebej pomembno v mansardnih stanovanjih, kjer nam obliko pohištva narekuje naklon strehe in višina kolenčnega zidu.

    Katero vašo posebnost bi dodatno izpostavili?

    Kot našo posebnost bi izpostavil še to, da izdelujemo take vrste pohištvo, ki ga lahko investitor po potrebi naknadno razstavi, predvsem ko govorimo o vgradnih omarah. Pri izdelavi pohištva po meri največ uporabljamo les debeline 18 mm.
    g. Aleksander, Ambassador & Co. d.o.o.

    Garderobna omara z drsnimi vrati
    Garderobna omara z drsnimi vrati je odlična izbira za sobe z malo kvadraturo.

     

    Strokovni članek 10644
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Vgradne omare?

    Imamo kar 1000 izvajalcev za področje Vgradne omare:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 1000 izvajalcev za področje Vgradne omare
    10
    17

    LUBADAR, OBDELAVA LESA, MAKSIMILIJAN KAKER s.p.


    9.2
    0

    Mizarstvo ŠTERK d.o.o.


    9.1
    0

    MOŽ ZA PAR MINUT, Janez Gavez s.p.


    10
    4

    ANDREJAS KARDINAR S.P.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane