Za področje

  Privat savna

  Članek je koristil že 5757+ uporabnikom
  Sama beseda savna je finskega izvora in pomeni kopel ali prostor za kopanje. Savno so razširili finci, ki so vrjeli, da savna očisti človeka fizično, pa tudi mentalno in duhovno.
  Strokovni članek 5757
  Finska savna, vir: www.myhomestyle.org
  Imamo kar 94 izvajalcev za področje Savne:

  1. Domača savna

  Vedno več uporabnikov se odloča za izvedbo savne doma, saj le tako lahko najdemo res dovolj časa za uporabo te. Savno ponavadi vgradimo v pritlične prostore, kopalnice ali pa tudi podstrešne prostore. Če bo savna vključevala električno peč, moramo preveriti, če imamo temu primerno elektrilno napeljavo, napetost te mora biti med 220 in 380 V. Savno nam lahko izdelajo po naročilu ali pa kupimo že montažno

  Najpogosteje so savne kar del hiše, lahko pa se postavijo ločeno. Savne so najpogosteje lesene, lahko pa so tudi zidane. Poznamo več vrst savn, ki se razlikujejo po učinku in načinu delovanja. Lahko se ogrevajo z elektriko ali uporabljajo tradicionalno ogrevanje s pečmi na drva. Najstarejši vrsti saven sta finska in turška, ki sta tudi bolj tradicionalni, danes pa se pogosto uporablja tudi infrardeča savna.

  2. Finska savna

  Finsko savno imenujemo tudi suha savna. Ponavadi je ta prostor obložen z lesom, vsebuje pa tudi lesene klopi na katere se lahko usedemo ali uležemo. Finska savna ima tudi peč in pa kamenje, ki se segreje s pečjo. Savnanje poteka tako, da po vročem kamenju polijemo vodo in tako ustvarimo paro, ki nato povzroči znojenje telesa. Finska savna je učinkovita, saj zdravi telo, odpravlja utrujenost in nas sprošča.

  3. Turška savna

  Turška savna je nekoliko drugačna kot finska, saj ta vsebuje več vlage, imenujemo jo tudi parna kopel. Temperatura v savni se ponavadi giblje okrog 50 °C. V sami turški savni so pogosto nameščene tudi cevi s hladno vodo, s katerimi lahko hladimo telo med savnanjem. Ta savna ima visoko vlažnost, vsebuje pa tudi eterična olja, ki zelo blagodejno vplivajo na telo in dihala. Turška savna naše telo še bolj očisti kot finska savna, čisti predvsem našo kožo, poleg tega pa nas tudi sprosti.

  4. Infrardeča savna

  Infra savna deluje povsem drugače kot prej omenjeni vrsti. V infrardeči savni so nameščeni grelniki s čimvečjo sevalno površino. Infrardeča toplota globinsko obseva naše telo in blagodejno vpliva nanj, poleg tega da nas toplota sprosti, ta zdravi tudi poškodbe tkiv in kronična oboljenja. Infrardeča savna je ponavadi manjših dimenzij, tako da lahko toplota doseže vse dele prostora.

  5. Pomembno je uživanje tekočine

  Med samim savnanjem, zaradi znojenja izgubimo izjemno veliko tekočine, tudi do dva litra vode. Zato je zelo priporočljivo, da med savnanjem veliko pijemo, saj ledvice za svoje delovanje potrebujejo veliko tekočine.  Informacije o cenah dobite v kalkulatorju cen .

  Za pomoč pri gradnji se obrnite na sistem Mojmojster, pošljite nam povpraševanje ali nam zastavite vprašanje .

  Turška savna, vir: www.potnik.si
  Turška savna, vir: www.potnik.si


  Strokovni članek 5757
  Avtor: Mojmojster
  Imamo kar 94 izvajalcev za področje Savne:

  Kako so Vam koristile te informacije?


  MojMojster
  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Imamo kar 94 izvajalcev za področje Savne:

  Brezplačno povpraševanje
  Izbor podjetij, ocene
  Brez provizij
  Imamo kar 94 izvajalcev za področje Savne
  10
  6

  Var d.o.o., Domžale


  9
  0

  Gradbeni inženiring, Matej Zadnik s.p.


  9.2
  1

  Damjan Kašnar s.p.


  9.6
  1

  Ivan Plemenič s.p., mizarske storitve


  Iščete izvajalce, ponudbo za področje SAVNE?

  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane