Za področje

    Kaj so odprte hiše Slovenije?

    Članek je koristil že 6353+ uporabnikom
    V vsaki hiši lahko bivamo, bolj ali manj udobno. Za zgolj bivanje ni nujno, da je objekt arhitekturno dovršen. Če pa želimo imeti hišo, ki nam je pisana na kožo, prilagojena nešemu ritmu življenja in finančni shemi, hkrati pa še udobna za bivanje, potrebujemo arhitekta. Odprte hiše Slovenije so največja slovenska arhitekturna razstava v živo in največji spletni arhitekturni vodnik slovenske sodobne arhitekture.
    Strokovni članek 6353
    odrte hise slovenije naslovka
    Imamo kar 698 izvajalcev za področje Arhitekti, arhitektura:

    1. Odprte hiše Slovenije in njihovo poslanstvo

    1.1 Odprte hiše so priložnost videti arhitekturo v živo

    Preden kupite telefon, računalnik, avtomobil ali drug izdelek, tega prej preizkusite ali se vsaj pozanimate o njegovih specifikacijah. Pri hišah, stanovanjih ali poslovnih prostorih pa to ni pogosta praksa. Odprte hiše Slovenije želijo s svojim konceptom spremeniti pogled na arhitekturo in jo približati uporabnikom. Vključeni v projekt vas vabijo, da preizkusite kakovostno arhitekturo v slovenskem prostoru. Odprte hiše Slovenije želijo predstaviti zbirko unikatnih zgodb.

    Vsak objekt odraža ideje lastnikov, izvirnost, pristnost, skratka nosi svojo zgodbo v ozadju. Izbrane hiše izstopajo po premišljeni arhitekturi in oblikovanju in bodo v vas vzbudile nove občutke in doživetja.

    1.2 Zasebnih hiš si ne moremo ogledati vsak dan

    Festival odprte hiše Slovenije so za razliko od javnih stavb pogosto edina priložnost, ko si lahko ogledamo zasebna stanovanja in hiše, zato je nikar ne zamudite. Občudovati hišo preko spletnih omrežjih in spletnih strani arhitekturnih birojev ni isto, kot ogledati si jo v živo; samo v živo dobimo občutek o prostoru in materialnosti hiše, kar je bistvo vsakega arhitekturnega projekta.

    1.3 Odprte hiše Slovenije ponujajo priložnost spoznati arhitekte

    Odprte hiše Slovenije so pravzaprav največji arhitekturni festival, ki poteka v živo v Republiki Sloveniji. Vsi ogledi so vodeni, običajno pa so na njih prisotni tudi arhitekti zgradb. Redkeje so prisotni tudi lastniki. Obiskovalci lahko arhitektka ali celo lastnika neposredno vprašajo, kako je živeti v hiši, kako sta potekala gradnja in načrtovanje ter podobno. Obiskovalci si lahko z arhitekti izmenjajo kontakt ali povprašajo po izvajalcih, ki so sodelovali pri gradnji oziroma prenovi. Na festivalu lahko tako dobite mnogo neprecenljivih informacij s prve roke.

    Odprte hiše slovenija
    Festival odprte hiše Slovenije ponuja enkratno priložnost, da si hiše znanih arhitektov ogledamo v živo in dobimo informacije iz prve roke.

    2. Odprte hiše Slovenije in pravila obnašanja

    Ker vstopamo v domove tujih ljudi, velja omeniti nekaj pravil primernega obnašanja. Na ogled pridimo ob uri, saj so ogledi vodeni in se skupina pomika od prostora do prostora. Če gre za večji objekt in zamudimo, si ne bomo mogli ogledati vseh prostorov. Ne smemo se dotikati nobenih osebnih predmetov, se usedati na kavče, fotelje, stole, odpirati omar in predalov in podobno, razen če nas k temu izrecno povabita lastnik ali arhitekt, zato da bi nam v živo demonstrirala npr. udobnost kakšnega stola ali inovativen mehanizem odpiranja omar. Obiskovalci se po prostorih ne smejo premikati sami in morajo na ogledu slediti vodeni skupini. Svetujemo, da zasebnih hiš in stanovanj ne fotografirate, tudi če to ni izrecno prepovedano.

    Ker se na ogledih načeloma ne sezuvamo, poskrbimo, da bodo naši čevlji čisti in urejeni, sploh če se udeležujemo ogleda zasebne hiše ali stanovanja.

    3. Mednarodni projekt

    Odprte hiše Slovenije niso novost v svetu. Gre za del mednarodne mreže Open House Worldwide. Mreža je prisotna že v 23 mestih po celem svetu in postaja največja arhitekturna mreža na svetu, ki obsega več kot milijon ljudi. Razsežnost festivala dokazuje, da je zanimanja za tovrstne organizirane oglede zelo veliko, mesta pa se v vseh državah hitro zapolnijo.

    4. kako se prijavim na festival Odprte hiše Slovenija

    Na spletu si lahko ogledate in izberete objekte, ki se vam zdijo zanimivi. Izbirate lahko med privatnimi in javnimi objekti. Če se odločite za ogled zasebnih objektov morate zaradi omejitve opraviti predhodno rezervacijo. Rezervacijo lahko opravite preko spleta s klikom na ikono poleg objekta. Rezervacijo je treba opraviti tudi pri nekaterih javnih objektih. Obisk hiš je brezplačen. Ker je zanimanje za festival vsako leto zelo veliko, število mest pa omejeno, ne odlašajte in pohitite z rezervacijo!





    Strokovni članek 6353
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    arhitektura, ideje in inspiracije

    1
    5
    1
    1
    3
    2
    3
    2
    3
    1
    1
    1
    1
    1
    2
    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Arhitekti, arhitektura?

    Imamo kar 698 izvajalcev za področje Arhitekti, arhitektura:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 698 izvajalcev za področje Arhitekti, arhitektura
    10
    7

    Inteligent, rešitve za pametni dom, d.o.o.


    9.3
    0

    D PLUS, d.o.o.


    10
    1

    GIOM David Matko s.p.


    9.1
    0

    BIRO OBALA, Projektiranje in inženiring, d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane