Za področje
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Gradnja montažne hale iz betona

    Članek je koristil že 18448+ uporabnikom
    Beton se v gradbeništvu uporablja pogosto, saj je gradivo z izjemno trdnostjo in trajnostjo. Uporablja se predvsem za javne objekte, pogosto pa posamezniki posegajo po betonu tudi, ko gradijo individualen objekt. Ponavadi se betonski objekti gradijo na lokaciji sami, z vlivanjem betona, gradimo pa lahko tudi z že v naprej pripravljenimi betonskimi elementi. Uporabniki posegajo po montažni betonski gradnji predvsem, kadar želijo objekt izvesti hitro in racionalno. Ko so prefabricirani elementi enkrat narejeni v tovarni, se jih na lokaciji le sestavi v objekt.
    Strokovni članek 18448
    Montažna betonska konstrukcija, vir: www.constructionweek.com
    Imamo kar 72 izvajalcev za področje Betonarna:

    1. Prefabricirani betonski elementi

    Pri montažni betonski gradnji se uporablja montažne elemente, ki so predčasno narejeni v tovarni. V betonske elemente je že vgrajena armatura. Izbiramo lahko med različnimi prefabriciranimi elementi, ki jih najdemo na tržišču. Ponavadi pa nam ponudniki montažnih betonskih elementov izdelajo te po naročilu, glede na izvedbene načrte.

    Če želimo poceniti samo gradnjo, moramo gledati, da bodo uporabljeni elementi v čimvečji meri enaki. To mora upoštevati že arhitekt pri risanju načrtov. Tako so objekti zgrajeni iz prefabriciranih betonskih elementov pogosto zgrajeni na modul, razdalja med različnimi nosilnimi elementi je enaka. Prav tako je pomembno, da elementi niso preveliki in da se jih da transportirati na lokacijo.

    2. Skeletni konstrukcijski sistem

    Pri montažni betonski gradnji se ponavadi uporabijo elementi različnih vrst, ki skupaj tvorijo skeletno konstrukcijo. V tem primeru so ponavadi nosilni točkovni in linijski elementi, stebri in nosilci, med nosilnimi elementi pa so vgrajena nenosilna polnila. Nosilni sistem ponavadi sestavljajo vertikalni linijski elementi, stebri, ki že vsebujejo mehko armaturo. Stebri pa so med seboj povezani z vodoravnimi nosilci.

    3. Montažne betonske stene

    Pri gradnji montažnega objekta pa lahko uporabimo tudi prefabricirane betonske stene, ki so prav tako predizdelane v tovarni. Stene so sestavljene iz betonskih plošč, katerim je že predhodno vgrajena armatura. V tovarni se v steno vgradijo tudi odprtine za okna in vrata. Ta sistem gradnje je izjemno potresno varen, saj imajo stene vgrajeno armaturo po celotni površini zidov.

    4. Montaža na lokaciji

    Ko so elementi enkrat izdelani v tovarni, se jih pripelje na lokacijo s tovornjakom. Predhodno se že naredi gradbena jama in temelji, slednji so prav tako lahko montažni. Prefabricirano konstrukcijo se najprej zloži na lokacijo, nato pa sestavi na obstoječe temelje. Ko je sestavljeno pritličje, se naredi stropna plošča, nato pa se nadaljuje z nadstropjem. Prefabricirana betonska hiša je zgrajena v zelo kratkem času.

    Informacije o cenah dobite v kalkulatorju cen .

    Za pomoč pri gradnji se obrnite na sistem Mojmojster, pošljite nam povpraševanje ali nam zastavite vprašanje .


    Montažni betonski elementi, vir: www.bdcnetwork.com
    Montažni betonski elementi, vir: www.bdcnetwork.com


    Strokovni članek 18448
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Betonarna?

    Imamo kar 72 izvajalcev za področje Betonarna:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 72 izvajalcev za področje Betonarna
    8.5
    5

    Adaptacije NAJA, Emsad Rošić s.p.


    9.7
    9

    LUX INVEST, inženiring in gradbeništvo, d.o.o.


    10
    4

    ANDRE d.o.o.


    9.7
    2

    EM BAU, gradnje d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane