Za področje

  Gradnja montažne hale iz betona

  Članek je koristil že 16689+ uporabnikom
  Beton se v gradbeništvu uporablja pogosto, saj je gradivo z izjemno trdnostjo in trajnostjo. Uporablja se predvsem za javne objekte, pogosto pa posamezniki posegajo po betonu tudi, ko gradijo individualen objekt. Ponavadi se betonski objekti gradijo na lokaciji sami, z vlivanjem betona, gradimo pa lahko tudi z že v naprej pripravljenimi betonskimi elementi. Uporabniki posegajo po montažni betonski gradnji predvsem, kadar želijo objekt izvesti hitro in racionalno. Ko so prefabricirani elementi enkrat narejeni v tovarni, se jih na lokaciji le sestavi v objekt.
  Strokovni članek 16689
  Montažna betonska konstrukcija, vir: www.constructionweek.com
  Imamo kar 61 izvajalcev za področje Betonarna:

  1. Prefabricirani betonski elementi

  Pri montažni betonski gradnji se uporablja montažne elemente, ki so predčasno narejeni v tovarni. V betonske elemente je že vgrajena armatura. Izbiramo lahko med različnimi prefabriciranimi elementi, ki jih najdemo na tržišču. Ponavadi pa nam ponudniki montažnih betonskih elementov izdelajo te po naročilu, glede na izvedbene načrte.

  Če želimo poceniti samo gradnjo, moramo gledati, da bodo uporabljeni elementi v čimvečji meri enaki. To mora upoštevati že arhitekt pri risanju načrtov. Tako so objekti zgrajeni iz prefabriciranih betonskih elementov pogosto zgrajeni na modul, razdalja med različnimi nosilnimi elementi je enaka. Prav tako je pomembno, da elementi niso preveliki in da se jih da transportirati na lokacijo.

  2. Skeletni konstrukcijski sistem

  Pri montažni betonski gradnji se ponavadi uporabijo elementi različnih vrst, ki skupaj tvorijo skeletno konstrukcijo. V tem primeru so ponavadi nosilni točkovni in linijski elementi, stebri in nosilci, med nosilnimi elementi pa so vgrajena nenosilna polnila. Nosilni sistem ponavadi sestavljajo vertikalni linijski elementi, stebri, ki že vsebujejo mehko armaturo. Stebri pa so med seboj povezani z vodoravnimi nosilci.

  3. Montažne betonske stene

  Pri gradnji montažnega objekta pa lahko uporabimo tudi prefabricirane betonske stene, ki so prav tako predizdelane v tovarni. Stene so sestavljene iz betonskih plošč, katerim je že predhodno vgrajena armatura. V tovarni se v steno vgradijo tudi odprtine za okna in vrata. Ta sistem gradnje je izjemno potresno varen, saj imajo stene vgrajeno armaturo po celotni površini zidov.

  4. Montaža na lokaciji

  Ko so elementi enkrat izdelani v tovarni, se jih pripelje na lokacijo s tovornjakom. Predhodno se že naredi gradbena jama in temelji, slednji so prav tako lahko montažni. Prefabricirano konstrukcijo se najprej zloži na lokacijo, nato pa sestavi na obstoječe temelje. Ko je sestavljeno pritličje, se naredi stropna plošča, nato pa se nadaljuje z nadstropjem. Prefabricirana betonska hiša je zgrajena v zelo kratkem času.

  Informacije o cenah dobite v kalkulatorju cen .

  Za pomoč pri gradnji se obrnite na sistem Mojmojster, pošljite nam povpraševanje ali nam zastavite vprašanje .


  Montažni betonski elementi, vir: www.bdcnetwork.com
  Montažni betonski elementi, vir: www.bdcnetwork.com


  Strokovni članek 16689
  Avtor: Mojmojster
  Imamo kar 61 izvajalcev za področje Betonarna:

  Kako so Vam koristile te informacije?


  MojMojster
  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Imamo kar 61 izvajalcev za področje Betonarna:

  Brezplačno povpraševanje
  IZBOR PODJETIJ, OCENE
  Brez provizij
  Imamo kar 61 izvajalcev za področje Betonarna
  9.7
  2

  EM BAU, gradnje d.o.o.


  9.2
  0

  GMI, inženiring in vzdrževanje, d.o.o.


  9.9
  1

  ZK PROJECTS, čiščenje in gradbeništvo, Zuhdija Kovačević s.p.


  10
  3

  OBNOVA Kočevje d.o.o.


  Iščete izvajalce, ponudbo za področje BETONARNA?

  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane