Za področje

    Armaturna mreža: cena armature

    Članek je koristil že 59250+ uporabnikom
    Ponavadi se armatura uporablja za ojačevanje betona. Beton lahko sam prevzema tlačne sile, ne more pa tudi nateznih, zato ga moramo, če želimo, da več nosi, dodatno armirati. Beton lahko armiramo na različne načine, najpogosteje pa ga okrepi armaturna mreža. Cena armature pa pri tem ni zanemarljiva.
    Strokovni članek 59250
    priljubljen
    armaturna mreza
    Imamo kar 70 izvajalcev za področje Betonarna:

    1. Armaturne mreže

    Armatura oz. gradbeno železo se mora z betonom dobro sprijeti, povezati in z njim delovati kot eno. Z namenom, da bi se beton in armatura čimbolj povezala, so se razvile različne oblike armature. Najpogosteje uporabljene so gladke palice, rebrasto železo, betonska mreža in BI-jeklo.

    2. Armaturne palice

    Najbolj uporabljena armatura so okrogle gladke armaturne palice. Te železne palice so narejene iz mehkega gradbenega jekla. Mogoče je izbrati med veliko različnimi profili mehke armature od f 5 do f 40. Različne jeklene palice je možno med seboj zvariti, tako lahko dobimo različne oblike armature.

    3. Rebrasta armatura

    Pogosto pa se kot armatura uporabljajo tudi rebraste palice. Te so narejene iz naravno trdega jekla. Jeklene palice se valjajo s posebnim kalibriranim valjem. Rebrasto železo se z betonom lažje zlije, saj ima teksturo z rebri. Poleg tega pa ima tudi močno povečano trdnost.

    4. Gradbena mreža za beton

    Mrežasta armatura je narejena iz tankih železnih palic, ki so med seboj prekrižane pod kotom 90 stopinj in zvarjene. Armatura je sestavljena iz hladno vlečenega betonskega železa. S hladnim vlečenjem dosežemo boljšo kakovost železa. Polaganje armaturnih mrež je zelo enostavno, ponavadi se te uporabijo za ojačevanje betonskih plošč. Ker je gradbena mreža za beton močno prepletena z betonom, je onemogočeno njeno izvijanje.

    Gradbena mreža za beton

    5. BI-jeklena armatura

    BI-jeklena armatura pa se uporablja za armiranje konstrukcije, ki je obremenjena na upogib, torzijsko ali natezno. Armatura je sestavljena iz dveh palic in prečnega elementa s kvadratnim profilom.

    6. Armirna mreža ima šibke točke

    Največja nevernost armature, ki lahko zmanjša njeno obstojnost je korozija. Zato moramo biti zelo pozorni, da armirna mreža nime rje že med vgrajevanjem.

    7. Armaturne mreže - cenik

    Koliko stanejo armaturne mreže? Cena mrežaste armature, za panel dimenzije 6000x 2150 mm, ki ima kvadrate v velikosti 150x 250 mm, debelino palic pa 5 mm, je okrog 17 EUR/m2.

    8. Železne palice - cena

    Koliko stanejo armaturne palice? Cenik za kovinske palice dolžine 6000 mm in širine 6 mm je okrog 1,5 EUR/m v letu 2022.

    Strokovni članek 59250
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Betonarna?

    Imamo kar 70 izvajalcev za področje Betonarna:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 70 izvajalcev za področje Betonarna
    9.7
    2

    EM BAU, gradnje d.o.o.


    9.7
    9

    LUX INVEST, inženiring in gradbeništvo, d.o.o.


    9.2
    0

    GMI, inženiring in vzdrževanje, d.o.o.


    10
    4

    ZK PROJECTS, čiščenje in gradbeništvo, Zuhdija Kovačević s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane