Za področje

  Lesena vhodna vrata, pvc vhodna vrata ali alu vhodna vrata?

  Članek je koristil že 7286+ uporabnikom
  Vhodna vrata imajo več funkcij, podobno kot okna predstavljajo bariero med zunanjostjo in notranjostjo, zato morajo biti dobro izolirana, poleg tega pa nam vrata omogočajo tudi vhod v objekt. Tako morajo biti pravilnih dimenzij in nas varovati. Vrata pa imajo tudi simbolni pomen, so povdarek objekta, saj napovejo vhod v objekt in estetski element.
  Strokovni članek 7286
  Lesena vhodna vrata, vir: littleput.com
  Imamo kar 413 izvajalcev za področje Vhodna vrata:

  1. Izolativnost vrat

  Tako kot pri oknih je tudi pri vratih pomembna dobra izolativnost vhodnih vrat. Tako so vrata, neodvisno iz katerega materiala so narejena, ponavadi dodatno izolirana. Če imajo vrata integrirano steklo, naj bo to troslojno. Dobro izolirana vrata, z debelejšo izolacijo, pomenijo prihranek pri ogrevanju in pa prijetnejše bivanje. Vrata morajo biti še posebej izolirana, če želimo doseči standard energetsko varčnega objekta.

  2. Vrata v kombinaciji s steklom

  Steklo lahko vkomponiramo v sama vrata ali pa je steklo dodano ob vratih. Okno v vratih je estetski element, prav tako pa osvetljuje vertolov z dnevno svetlobo. Nekaterim je ljubše, da so vrata kompaktna in polna, še vedno pa želijo imeti osvetljen notranji prostor. Takrat lahko stekla montiramo ob vratih. Poleg osvetljenega notranjega prostora, bomo ustvarili tudi občutek večjega in mogočnejšega vhoda. Vhodna vrata so lahko izvedena iz različnih materialov, najbolj konvencionalna pa so iz lesa, PVC-ja, aluminija ali kombinacije teh materialov. Kot že omenjeno je vratom lahko dodano še steklo.

  3. Vhodna PVC vrata

  Posamezniki posegajo po PVC vratih, ker so enostavna za uporabo iz vzdrževanje. PVC vrata so tudi trdna in stabilna, če so dodatno ojačana, ponavadi s kovinsko podkonstrukcijo. So tudi visoko zvočno in toplotno izolirana, saj ponavadi vsebujejo zračne komore med podkonstrukcijo in PVC oblogo vratnih profilov. Za dodatno izolativnost poskrbi še tesnjenje na spodnjem delu vratnega krila.
  PVC vrata ne veljajo za poseben estetski element, lahko pa so prav tako lepa. Ponavadi lahko izbiramo med široko paleto barv PVC vrat.

  3.1 PVC vhodna vrata - cenik

  Cene vhodnih vrat PVC so zelo različne, odvisno od komplekstnosti, se cene začnejo pri 250 EUR (zelo osnovna vrata).

  4. Vhodna aluminijasta vrata

  Tudi ALU vrata so enostavna za uporabo, so pa še posebej obstojna in ne potrebujejo veliko vzdrževanja. ALU vhodna vrata so najbolj trdna in stabilna, saj so izdelana iz kovine, zato nam omogočajo visoko stopnjo varnosti. ALU vrata so ponavadi manj izolativna, kot PVC ali lesena, vendar so prav tako kot PVC vrata opremljena z zračnimi komorami, ki se nahajajo v profilu in z dodatnim termičnim členom. Tudi ALU vrata so tesnjena. Vhodna vrata iz aluminija se ponavadi uporabijo, ko uporabnik želi doseči modern videz objekta. Na voljo so v kovinski barvi, lahko pa so tudi barvana s posebnim postopkom.

  4.1 ALU vhodna vrata - cenik

  Cene vhodnih ALU vrat so zelo različne, odvisno od komplekstnosti, se cene začnejo pri 400 EUR (zelo osnovna vrata).

  5. Vhodna lesena vrata

  Najpogosteje uporabniki posegajo po lesenih vratih. Les je naravni material, ki nudi občutek ugodja in domačnosti. Tako so lesena vrata lep arhitekturni element, povabijo pa nas tudi v topel dom.

  Trdnost in stabilnost lesenih vrat sta odvisni od vrste lesa. Lesena vrata so lahko masivna, pogosto pa so vrata narejena iz vezanega lesa z aluminijastim vložkom in imajo penasto jedro. Takšna vrata so cenejša od masivnih in preprečujejo krčenje in raztezanje lesa ter zagotavljajo dolgo obstojnost. Lesena vhodna vrata so tudi visoko toplotno in zvočno izolativna, saj imajo jedra, ki zagotavljajo dobro toplotno izolativnost vrat. Lesena vrata so najlepša v naravni barvi, lahko pa jih pobarvamo v katerokoli barvo.

  5.1 Lesena vhodna vrata - cenik

  Cene vhodnih lesenih vrat so zelo različne, odvisno od komplekstnosti, se cene začnejo pri 400 EUR (zelo osnovna vrata).

  Informacije o cenah dobite v kalkulatorju cen .

  Za pomoč pri gradnji se obrnite na sistem Mojmojster, pošljite nam povpraševanje ali nam zastavite vprašanje .


  ALU vhodna vrata, vir: www.spacefold.co.uk
  ALU vhodna vrata, vir: www.spacefold.co.uk


  PVC vhodna vrata, vir: richis.com
  PVC vhodna vrata, vir: richis.com


  Strokovni članek 7286
  Avtor: Mojmojster
  Imamo kar 413 izvajalcev za področje Vhodna vrata:

  Kako so Vam koristile te informacije?


  DAIBAU MAGAZIN

  V vaš nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Imamo kar 413 izvajalcev za področje Vhodna vrata:

  BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
  IZBOR PODJETIJ, OCENE
  BREZ PROVIZIJ
  Imamo kar 413 izvajalcev za področje Vhodna vrata
  10
  18

  BOLE Boštjan Les s.p.

  Stahovica
  9.2
  0

  PROMONT TIM, d.o.o.

  Izlake
  10
  27

  SENČILA LESCE,OKNA,VRATA,SENČILA D.O.O

  LESCE
  9.1
  0

  PVC NAGODE, d.o.o.

  Postojna
  IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE VHODNA VRATA?

  SLOVENIA
  MOJMOJSTER.NET

  Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
  2000 Maribor

  00386 40 145 800

  © 2022 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane