Za področje

    Lesena vhodna vrata, pvc vhodna vrata ali alu vhodna vrata?

    Članek je koristil že 8863+ uporabnikom
    Vhodna vrata imajo več funkcij, podobno kot okna predstavljajo bariero med zunanjostjo in notranjostjo, zato morajo biti dobro izolirana, poleg tega pa nam vrata omogočajo tudi vhod v objekt. Tako morajo biti pravilnih dimenzij in nas varovati. Vrata pa imajo tudi simbolni pomen, so povdarek objekta, saj napovejo vhod v objekt in estetski element.
    Strokovni članek 8863
    Lesena vhodna vrata, vir: littleput.com
    Imamo kar 453 izvajalcev za področje Vhodna vrata:

    1. Izolativnost vrat

    Tako kot pri oknih je tudi pri vratih pomembna dobra izolativnost vhodnih vrat. Tako so vrata, neodvisno iz katerega materiala so narejena, ponavadi dodatno izolirana. Če imajo vrata integrirano steklo, naj bo to troslojno. Dobro izolirana vrata, z debelejšo izolacijo, pomenijo prihranek pri ogrevanju in pa prijetnejše bivanje. Vrata morajo biti še posebej izolirana, če želimo doseči standard energetsko varčnega objekta.

    2. Vrata v kombinaciji s steklom

    Steklo lahko vkomponiramo v sama vrata ali pa je steklo dodano ob vratih. Okno v vratih je estetski element, prav tako pa osvetljuje vertolov z dnevno svetlobo. Nekaterim je ljubše, da so vrata kompaktna in polna, še vedno pa želijo imeti osvetljen notranji prostor. Takrat lahko stekla montiramo ob vratih. Poleg osvetljenega notranjega prostora, bomo ustvarili tudi občutek večjega in mogočnejšega vhoda. Vhodna vrata so lahko izvedena iz različnih materialov, najbolj konvencionalna pa so iz lesa, PVC-ja, aluminija ali kombinacije teh materialov. Kot že omenjeno je vratom lahko dodano še steklo.

    3. Vhodna PVC vrata

    Posamezniki posegajo po PVC vratih, ker so enostavna za uporabo iz vzdrževanje. PVC vrata so tudi trdna in stabilna, če so dodatno ojačana, ponavadi s kovinsko podkonstrukcijo. So tudi visoko zvočno in toplotno izolirana, saj ponavadi vsebujejo zračne komore med podkonstrukcijo in PVC oblogo vratnih profilov. Za dodatno izolativnost poskrbi še tesnjenje na spodnjem delu vratnega krila.
    PVC vrata ne veljajo za poseben estetski element, lahko pa so prav tako lepa. Ponavadi lahko izbiramo med široko paleto barv PVC vrat.

    3.1 PVC vhodna vrata - cenik

    Cene vhodnih vrat PVC so zelo različne, odvisno od komplekstnosti, se cene začnejo pri 250 EUR (zelo osnovna vrata).

    4. Vhodna aluminijasta vrata

    Tudi ALU vrata so enostavna za uporabo, so pa še posebej obstojna in ne potrebujejo veliko vzdrževanja. ALU vhodna vrata so najbolj trdna in stabilna, saj so izdelana iz kovine, zato nam omogočajo visoko stopnjo varnosti. ALU vrata so ponavadi manj izolativna, kot PVC ali lesena, vendar so prav tako kot PVC vrata opremljena z zračnimi komorami, ki se nahajajo v profilu in z dodatnim termičnim členom. Tudi ALU vrata so tesnjena. Vhodna vrata iz aluminija se ponavadi uporabijo, ko uporabnik želi doseči modern videz objekta. Na voljo so v kovinski barvi, lahko pa so tudi barvana s posebnim postopkom.

    4.1 ALU vhodna vrata - cenik

    Cene vhodnih ALU vrat so zelo različne, odvisno od komplekstnosti, se cene začnejo pri 400 EUR (zelo osnovna vrata).

    5. Vhodna lesena vrata

    Najpogosteje uporabniki posegajo po lesenih vratih. Les je naravni material, ki nudi občutek ugodja in domačnosti. Tako so lesena vrata lep arhitekturni element, povabijo pa nas tudi v topel dom.

    Trdnost in stabilnost lesenih vrat sta odvisni od vrste lesa. Lesena vrata so lahko masivna, pogosto pa so vrata narejena iz vezanega lesa z aluminijastim vložkom in imajo penasto jedro. Takšna vrata so cenejša od masivnih in preprečujejo krčenje in raztezanje lesa ter zagotavljajo dolgo obstojnost. Lesena vhodna vrata so tudi visoko toplotno in zvočno izolativna, saj imajo jedra, ki zagotavljajo dobro toplotno izolativnost vrat. Lesena vrata so najlepša v naravni barvi, lahko pa jih pobarvamo v katerokoli barvo.

    5.1 Lesena vhodna vrata - cenik

    Cene vhodnih lesenih vrat so zelo različne, odvisno od komplekstnosti, se cene začnejo pri 400 EUR (zelo osnovna vrata).

    Informacije o cenah dobite v kalkulatorju cen .

    Za pomoč pri gradnji se obrnite na sistem Mojmojster, pošljite nam povpraševanje ali nam zastavite vprašanje .


    ALU vhodna vrata, vir: www.spacefold.co.uk
    ALU vhodna vrata, vir: www.spacefold.co.uk


    PVC vhodna vrata, vir: richis.com
    PVC vhodna vrata, vir: richis.com


    Strokovni članek 8863
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Vhodna vrata?

    Imamo kar 453 izvajalcev za področje Vhodna vrata:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 453 izvajalcev za področje Vhodna vrata
    8.9
    2

    TIP-TOP DESIGN d.o.o.


    8.9
    2

    Miroslav Erčulj s.p.


    8.9
    1

    ROLETARSTVO BAYER d.o.o.


    8.9
    2

    TUNING družba za trgovino in storitve d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane