Za področje

    Notranja drsna vrata, cenik

    Članek je koristil že 19920+ uporabnikom
    Uporabniki se pogosto odločajo za uporabo drsnih vrat, ki so elegantna arhitekturna rešitev in poleg tega, da so zelo funkcionalna, tudi lepo popestrijo vaš notranji prostor.
    Strokovni članek 19920
    Drsna vrata od tal do stropa, vir: www.mohomy.com
    Imamo kar 657 izvajalcev za področje Notranja vrata:

    1. Kje uporabiti drsna vrata?

    Drsna vrata lahko uporabimo v različnih primerih, lahko se uporabljajo za pregrajevanje prostorov ali v primeru ko imamo v objektu stisko s prostorom. Prav tako so drsna vrata lahko elegantna arhitekturna rešitev. Drsna vrata za odpiranje ne potrebujejo dodatnega prostora, odpirajo se tako, da drsijo ob steni ali v njo. Kadar drsna vrata drsijo ob steni, mora biti del stene, kamor se umikajo povsem prazen, brez slik, plakatov, omare in ostalo pohištvo pa mora biti odmaknjeno od sten. Tako je bolj primerno, kadar imamo seveda to možnost, da se drsna vrata odpirajo v steno, takrat lahko površine ob stenah dodatno uporabimo.

    Uporaba drsnih vrat je primerna tudi v prostorih, kjer bivajo gibalno ovirane osebe, saj vrata dodatno ne ovirajo prostora. Pogosto se za drsna vrata odločamo pri prenovah, kadar je v že obstoječem objektu prostorska stiska ali kadar želimo z dodatnimi stenami pregraditi prostor. Drsna vrata so lahko tudi elegantna arhitekturna rešitev, še posebej, kadar so vgrajena od stropa do tal. Vrata pa lahko vgradimo tudi brez okvirjev, takrat se zlijejo s steno in so tako v steni manj opazna, še bolj, kadar so v enaki barvi kot stena v katero so vgrajena.

    2. Lastnosti drsnih vrat

    Prednost drsni vrat je, da so pogosto izdelana po meri in se tako res vklopijo v vaš notranji prostor. Drsna vrata so vpeta v talna in zgornja vodila, v eno ali večtirno vodilo in se lahko odpirajo ob steni ali v njo. Vrata imajo pogosto ob straneh protiprašno zaščito. Vrata se lahko zapirajo v »žep«, oziroma v ALU kaseto, takrat je montaža vrat malo bolj kompleksna. Splošna pomanjkljivost drsnih notranjih vrat, še posebej tistih, ki se zapirajo ob steni, je slabše tesnjenje in zvočna izolacija. Pozitivna lastnost drsnih vrat pa je, da te tiho in gladko tečejo ter tako ne ovirajo aktivnosti v prostorih.

    Drsna vrata so lahko izdelana iz različnih materialov, lahko so lesena, narejena iz stekla, pleksi stekla, iz ogledal, iverala, itd. Vrata so na voljo v različnih izvedbah, stilih, z različnimi ročaji. Prav tako so na voljo v različnih barvah in vzorcih.

    3. Drsna vrata - cena

    Cena drsnih vrat se začne pri 400 EUR, če vgrajujemo kaljeno steklo pa so lahko tudi do 600 EUR. Visoko ceno narekujejo vodila vrat. Več informacij o cenah dobite v kalkulatorju cen .

    Za pomoč pri gradnji se obrnite na sistem Mojmojster, pošljite nam povpraševanje ali nam zastavite vprašanje .

    Steklena drsna vrata, vir: www.greatinteriordesign.com
    Steklena drsna vrata, vir: www.greatinteriordesign.com


    Steklena drsna vrata, vir: www.siko.si
    Steklena drsna vrata, vir: www.siko.si


    Drsna vrata, ki se odpirajo v steno, vir: www.gradnje.com
    Drsna vrata, ki se odpirajo v steno, vir: www.gradnje.com


    Strokovni članek 19920
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Notranja vrata?

    Imamo kar 657 izvajalcev za področje Notranja vrata:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 657 izvajalcev za področje Notranja vrata
    9.3
    0

    SLIKOPLAST družba za izvajanje zaključnih gradbenih del d.o.o.


    10
    8

    Omara servis, mizarske storitve, Tomaž Zaletel s.p.


    10
    3

    ANTON ŠKOF S.P. MIZARSTVO


    9.3
    0

    LESTUR, d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane