Za področje
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Življenjska doba montažne hiše in njene prednosti

    Članek je koristil že 2047+ uporabnikom
    Priljubljenost montažnih hiš zadnja leta strmo narašča. In za to obstaja več tehtnih razlogov: dolga življenjska doba in garancija, kvalitetno in prijetno bivalno okolje, naravni materiali in izjemna energetska učinkovitost hiše so le nekateri izmed njih. Prav ste slišali - ob nakupu montažne hiše lahko potencialno zaprosite tudi za nepovratna finančna sredstva EKO sklada. Več si preberite v nadaljevanju.
    Strokovni članek 2047
    stela haus naslovna
    Imamo kar 173 izvajalcev za področje Montažne hiše:

    1. Poznate prednosti montažnih hiš?

    1.1 Do selitve v nekaj mesecih

    Montažne hiše odlikujejo številne prednosti. Med najbolj očitne spada hitrost gradnje. Na montažno hišo boste tako od naročila pa do vselitve čakali le nekaj mesecev. Za primerjavo: na vselitev v zidano hišo boste čakali minimalno eno leto, bolj realno gledano pa leto in pol do dve. 

    1.2 Visoka kontrola za visoko kvaliteto

    Ker so vsi elementi montažne hiše narejeni v delavnici, torej pod kontroliranimi pogoji, so vsi elementi hiše visoke kvalitete. Preden se odpeljejo na gradbišče, kjer se montirajo, se elemente dobro pregleda, morebitne napake pa se odpravi že v hali in elemente nižje kvalitete izloči kot neprimerne. To montažni hiši zagotavlja dolgo življenjsko dobo ter omogoča udobno in brezskrbno bivanje.

    1.3 Ni je čez varnost pred ognjem 

    Marsikatera stranka zmotno pomisli, da so montažne hiše požarno nevarnejše od zidanih, a to ne drži. »Ravno nasprotno,« pojasnjuje direktor prodaje podjetja Stela Haus, »če primerjamo požar v klasični ali montažni hiši, les kot konstrukcijski material kasneje izgubi statično trdnost, kar pomeni, da se pri požaru klasične hiše iz zidakov hitreje znajdeš v nevarnosti zaradi večje možnosti kolapsa tovrstne hiše.« Dobro požarno varnost tovrstnih hiš zagotavlja tudi uporaba negorljivih izolacijskih materialov v montažnih hišah; stene so prevlečene z negorljivimi mavčnimi ploščami, leseni elementi pa prebarvani z negorljivimi materiali.

    2. Izjemna energetska učinkovitost 

    2.1 Z montažno hišo prihranite pri stroških ogrevanja

    Energetska učinkovitost stavb je zadnja leta eden najbolj pomembnih kriterijev pri njihovem načrtovanju. Velika prednost kvalitetno grajenih montažnih hiš so do 50 odstotkov nižji stroški ogrevanja v primerjavi s klasično zidanimi hišami. 

    2.2 Financiranje EKO sklada 

    EKO sklad je državni sklad, ki ponuja financiranja za gradnjo energetsko učinkovitih stavb in prenov obstoječih objektov. EKO sklad med drugim financira tudi gradnjo energetsko varčnih hiš, ki za svoje delovanje zaradi dobre fasadne zasnove, tesnjenja, odsotnosti toplotnih mostov in podobno. Kot pojasnjuje direktor prodaje Mitja Žlajpah, podjetje Stela Haus trenutno intenzivno sodeluje z Univerzo v Mariboru, s katero sodelujejo pri razvoju pasivne hiše. Kmalu bodo v Mariboru, na Češki ulici, postavili vzorčno, pasivno-certificirano, pametno hišo. Njihove hiše zadovoljijo potrebam pasivne gradnje in v enem letu v povprečju porabijo med 15 in 16 kW letno. Zaradi načina gradnje, tlorisa in umeščenosti glede na osončenost zemljišča bo hiša Luke Pirherja na leto porabila še manj, in sicer 12,6 kW. 

    Stranka z nakupom hiše podjetja Stela Haus dobi 43 centimetrov debelo fasadno steno. Takšna debelina stene in posledično dosežen nivo energetske učinkovitosti pomeni, da lahko stranka po novem razpisu Eko sklada dobi povrnjenih 60 eurov na kvadratni meter. 
    Stela Haus montažne hiše
    Montažna hiša je na terenu končana v nekaj dneh (vir: Stela Haus d.o.o.)

    3. Lesene montažne hiše v sožitju z okoljem

    Za razliko od zidanih hiš, ki so v celoti ali vsaj deloma zgrajene iz armiranega betona, so montažne hiše več ali manj lesene. Les je ekološki in naraven material, ki ga je mogoče 100 % reciklirati. Njegova uporaba pri gradnji ne le prispeva k ohranjanju okolja, pač pa dviguje kvaliteto življenja in bivanja v hiši. Takšna hiša omogoča lažje dihanje, prinaša čistejši zrak, hkrati pa ima boljše izolacijske lastnosti kot beton ali opeka. 

    4. Montažna hiša v primeru potresa

    Razumljivo je, da vas skrbi, kaj bo z vašo hišo v primeru potresa. Če se odločate za gradnjo hiše na potresnem območju, je montažna hiša vsekakor dobra izbira, saj so potresno pravzaprav varnejše od zidanih hiš. Les je v primerjavi z opeko in betonom bolj elastičen, kvalitetni spoji med stenami pa še dodatno ublažijo potresne sunke. To pomeni, da so lesene montažne hiše manj nagnjene k nastanku razpok v primeru potresov.

    5. Montažna hiša po meri naročnika

    5.1 Montažna hiša ni nujno tipska hiša

    Nekateri kupci zmotno mislijo, da so montažne hiše sinonim za tipske hiše, pri katerih ni mogoče ničesar spreminjati. To ne drži. Montažne hiše je mogoče zasnovati po meri ali pa po meri izbrati vsaj določene elemente hiše – odvisno, za kakšno izvedbo smo se odločili. Termin montažna hiša opisuje le način gradnje hiše, torej vnaprejšnjo pripravo gradbenih elementov v delavnici, ki se jih na gradbišču nato montira v celoto ozirom v končni objekt. Ker so montažne hiše po meri nekoliko dražje, je dobra alternativa tipska montažna hiša, ki jo je mogoče deloma prilagoditi. 

    5.2 Kakšno hišo dobite pri podjetju Stela Haus?

    Podjetje Stela Haus v tem priemru ponuja poljubno obarvanost oken v notranjosti stavbe, kupec pa lahko izbira tudi med zunanjimi žaluzijami ali rolete na električni pogon po izbrani barvi. V osnovno ceno so zajeti tudi kvalitetni parket in keramika srednje-visokega razreda, sanitarna oprema, toplotna črpalka zrak-voda in centralna rekuperacija znamke Vaillant ter aluminijasta vhodna vrata. V osnovni ponudbi kot izolativni material ponujajo grafitni stiropor, ki ima za približno tretjino večjo izolativnost kot bel stiropor. V osnovni ponudbi je prav tako talno ogrevanje po vsej hiši. Stranka lahko izbira med betonsko streho (proizvajalca Terran) ali opečnato streho (proizvajalca Creaton). Osnovna cena kvadratnega metra trenutno šteje med 1500 in 1600 evri, kar je tudi posledica podražitve materialov. V tej ceni je tudi že izračun PHPP, ki je temelj za pridobitev subvencije Eko sklada.

    »Ponujamo kvalitetno storitev in materiale, a slednje pomeni, da seveda nismo najcenejši, a nikdar ne bomo niti najdražji. Upam se trditi, da kar dobijo kupci, je tudi največ, kar se da dobiti za ta denar,« pojasnjuje vodja prodaje.
    Montažne hiše Stela Haus
    Potek montaže na gradbišču (vir: Stela Haus)

    6. 50-letna garancija

    »Po enem letu se po navadi oglasimo pri hiši, da preverimo, če so kje kakšne razpoke in jih nato popravimo in prebelimo,« pojasnjuje g. Žlajpah. 50-letna garancija velja za konstrukcijske dele Stela Haus montažnih hiš, za vse vgrajene stroje, naprave, stavbno pohištvo in podobno (komponente drugih proizvajalcev) pa velja garancija s strani originalnega proizvajalca. Kupci ob primopredaji prejmejo vso dokumentacijo na enem mestu, kjer so razvidne tudi vse garancije in računi.

     

    Strokovni članek 2047
    Avtor: MojMojster Magazin - Trendi

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Montažne hiše?

    Imamo kar 173 izvajalcev za področje Montažne hiše:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 173 izvajalcev za področje Montažne hiše
    8.9
    0

    JAVUŠNIK, d.o.o.


    10
    3

    HARCO, d.o.o.


    8.9
    0

    MONTAŽNE HIŠE RIHTER, d.o.o.


    10
    1

    GRADBENI NADZORI, gradbeni nadzor in druge storitve, d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane