Za področje

  Ko ne najdeš več rešitev, zaviješ na Celjski sejem

  Predstavljamo vam 5 izvrstnih sejmov, ki vas bodo navdušili in kar je najbolje, ki jih boste lahko obiskali s samo eno vstopnico – Festival kave Slovenija, Altermed & GreenVita, Dnevi lovstva, Dnevi ribištva in ApiSlovenija. Na Celjskem sejmu med 17. in 19. marcem.
  Dogodek 349
  naslovnica celjski sejem

  5 sejmov z 1 vstopnico

  Da bo vaša sejemska izkušnja res popolna, boste v tem času, za ceno ene vstopnice lahko obiskali vseh pet sejmov. Vabljeni na najbolj popolno sejemsko izkušnjo dobrega počutja in skrbi za naravo ter številnih odgovorov na vaša vprašanja – 5 marčnih sejmov, Celjski sejem 17. – 19. marec 2023.

  Vstopnice so že na voljo v predprodaji.

  Podrobno boste spoznali skrivnosti dobre kave, raziskali vse možnosti dobrega počutja in zdravega načina življenja, se naučili vse o samooskrbi, spoznali boste lovce, ribiče in čebelarje ter seveda njihove izdelke, kupili boste lahko vso potrebno opremo in našli nov hobi. Ampak začnimo lepo po vrsti, po sejmih. Spoznajmo jih!

  Pomladni sejmi dan 3-3.jpg

  Altermed & GreenVita - sejem za zdrav način življenja in samooskrbo

  Zdrav način življenja in samooskrba postajata vsak dan glasnejša spremljevalca na poti k dobremu počutju. Zato se moramo skupaj pogovarjati o vsem, kar nas dela zadovoljne in zdrave. In na tem sejmu boste našli veliko idej, kako poskrbeti zase, da se bomo zadovoljni soočali z izzivi vsakdanjega življenja.

  Sejem bo dvignil zavest o pomembnih temah našega zdravja s pomočjo številnih pripomočkov in prehranskih izdelkov ter s strokovnimi predavanji o prehrani, gibanju, prehranskih dopolnilih, zdravilnih zeliščih. Na sejmu boste lahko spoznali ponudnike naravne kozmetike, ekoloških čistil, domačih izdelkov in pridelkov in vse, kar je potrebno za učinkovito samooskrbo – da boste pridelali najboljšo zelenjavo na svojem vrtu ali pa začimbe na okenski polici.

  Ko se boste sprehodili med razstavljavci, boste našli toliko navdiha zase, da boste spremenili svoj način življenja. Našli boste zdravo ekološko pridelano hrano in napitke, obiskali točke dobrega počutja s pomočjo zdravilišč, izvedeli boste več o zdravstvenem in dentalnem turizmu, izbrskali skrivnosti wellness ponudnikov, spoznali možnosti za aktivnosti in počitek v naravi, navdušili vas bodo eko pohištvo in izdelki za zdravo bivanje, ob tem pa še eko oblačila in obutev ter oblačila in obutev za aktivno preživljanje časa v naravi.

  Samooskrba vam odslej ne bo več tuja – tukaj boste našli semena, čebulice, sadike. In vse to boste pridelali z ekološkimi škropivi, substrati. Lahko boste kupili tudi lonce, korita, okrasne posode ter vrtno orodje in naprave. Spoznali boste telesne aktivnosti, kristale in kamne. Izvedeli boste, kaj pomeni selfness, predstavile se vam bodo eko šole, društva in organizacije.

  Na strokovnih predstavitvah in predavanjih se boste seznanili z inovativnimi rešitvami ekološkega kmetovanja, s pomenom zdrave in naravno pridelane hrane ter izvedeli za nove trajnostne pristope k ravnanju z naravo, kar se boste naučili prenesti na svoje življenjske navade in na vaš odnos do družbe. V sožitju z naravo se boste naučili bolj celostno obravnavati človeka in trajnostno pristopiti k razvoju družbe in okolja.

  Tovrstna osveščanja morajo biti glasna in jasna. Da bomo skupaj pustili pečat k bolj celostnemu odnosu do narave, ljudi, živali, družbe, našega planeta.

  PomladniSejmi_Dan2_Web-5.jpg

  Festival kave Slovenija – odpočijte si ob skodelici kave in vsem, kar prija ob njej

  Si predstavljate, da kavo premaga le voda? Vodo, ki je najpomembnejša tekočina za preživetje, pijemo najpogosteje. In takoj za njo – kavo! Omamni napitek ali pijača št. 1 na svetu!

  V proizvodnjo kave je vključenih več kot 50 držav sveta, kavo pa naj bi na celem svetu gojilo kar 25 milijonov kmetov! Kar 40 odstotkov kave pridelajo v Braziliji, sledita pa ji Kolumbija in Vietnam.

  Ker je kava torej tako pomembna, je prav, da ji tudi mi, na Celjskem sejmu posvetimo čisto svoj sejem, ki ga imenujemo Festival kave Slovenija. In letos je že sedmi – pravljični. In kot takega smo ga nadgradili z drugimi butičnimi ponudbami, ki velikokrat pišejo skupno zgodbo s kavo. Spoznali bomo slovenske ginarje (mmm, koktajli iz gina in kave so naravnost božanski), pa tudi ponudnike slaščic, čajev in butičnih vin.

  Na Celjskem sejmu želimo s Festivalom kave Slovenija posvetiti pozornost novim trendom pri pripravi in pitju kave, jih ponesti med množico ljudi, obiskovalcev, ustvariti zahtevnejše potrošnike. Tudi tako, da bomo na dogodku predstavili in izpostavili poklic in izobraževanje za barista. Da se boste naučili ceniti kakovostno pripravljeno kavo.

  Festival bo strokoven, poljuden, poučen, predvsem pa prežet z novitetami. Partnersko sodelovanje z Združenjem Specialty kave Slovenija, predavanja, Ulica pražarjev, Kavno mesto z največjo kavarno in DJ-jem, cupping, tekmovanje, predstavitev opreme, zgodba čajev, slaščic, kavna kozmetika, vina, piva, žgane pijače v povezavi s kavo. Kavnih zgodb je veliko. In vse bodo na Festivalu kave Slovenija.

  PomladniSejmi_Dan2_Web-75.jpg

  Dnevi lovstva in Dnevi ribištva – dva popolnoma nova strokovna sejma namenjena lovcem in ribičem

  Če sta lovstvo in ribištvo v preteklosti pomenila glavni vir preživetja, je danes njihovo poslanstvo širše in pomembnejše. Tako lovstvo kot ribištvo sta namenjena tudi ljubiteljem narave. Lovske in ribiške institucije v Sloveniji so tiste, ki skrbijo za ohranjanje narave in pestrost živalskih vrst, vzpostavljajo ravnovesje v naravi, pomembno vplivajo na nadzor krivolova, preprečujejo širjenje bolezni, odpravljajo škodo v naravi. In prav zaradi tega poslanstva, ki ga opravljajo izredno profesionalno in zavzeto, je vse več ljudi navdušenih nad lovstvom in ribištvom. Tako torej obe področji postajata priljubljen hobi, ki pri mnogih pogosto postane način življenja.

  Pomen lovske in ribiške kulture bomo prikazali skozi njihovo delo, ki si v svojem poslanstvu prizadeva za ohranitev sonaravnega okolja in izboljšanje življenjskega prostora živalskih in rastlinskih vrst, posledično pa tudi za ohranitev in izboljšanje zdravega življenjskega okolja ljudi. Dnevi lovstva in ribištva bodo tako odlična priložnost za strokovno in splošno javnost, ki opozarja na problematiko varovanja okolja in prostoživečih živali, da predstavijo svoja prizadevanja in rešitve na poti ohranjanja naravnega ravnovesja.

  Ker bo mogoč tudi ogled in nakup pestre izbire opreme in drugih pripomočkov za lov in ribolov, bo to odlična priložnost za vse, ki jih lovstvo in ribištvo zanimata ali pa še razmišljajo, kako in kje bi začeli. S pestrim spremljevalnim programom bomo nedvomno marsikoga navdušili, da se pridružijo kateri skupini.

  Oba sejma sta strokovne narave, pri lovstvu bo bogat razstavni program zajemal vso opremo in pripomočke potrebne za uspešen in varen lov, opremo za lovske koče in sobe, preparatorstvo, sredstva za zaščito narave in divjadi, terenska vozila in še bi lahko naštevali. Predstavili se bodo tudi strokovnjaki športnega strelstva, kinologije in sokolarstva. Organizirano pa bo prav posebno državno prvenstvo v oponašanju jelenjega rukanja, poskusili pa boste lahko tudi najboljše lovske golaže. Tako zanimivega in razgibanega sejemskega dogajanja resnično ne želite zamuditi.

  celjski-sejem.png

  ApiSlovenija - največji strokovni čebelarski dogodek v Evropi

  Če smo bili Slovenci tisti, ki smo uspeli prepričati svetovno javnost, da si čebele zaslužijo svoj svetovni dan, potem je edino prav, da se prav v Sloveniji odvije tudi čebelarski dogodek brez primere. V svetovnem merilu. Ker smo Slovenci najbolj strastni in najštevilčnejši čebelarji na svetu, in ker razumemo pomen medu. Zato je prav, da damo medu in čebelam svoje mesto in da obeležujemo ta pomemben strokovni dogodek. Navsezadnje so že največji misleci v zgodovini častili med kot darilo bogov.

  Kot je že tradicija, bomo na Celjskem sejmu v marcu dva dneva posvetili čebelarjenju. Tokrat se bo ta pomemben dogodek odvijal 18. in 19. marca. Razstavljavci sejma bodo predstavili opremo, pripomočke in materiale za čebelarjenje, dobre zgodbe, apiterapijo in kar se nam zdi izredno pomembno, inovacije v čebelarstvu. Obiskovalci bodo lahko vse našteto videli ter seveda preizkusili in kupili med in izdelke iz medu.

  _54A1429.jpg

  Dogodek 349
  Avtor: Mojmojster

  Kako so Vam koristile te informacije?


  MojMojster
  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Iščete izvajalce, ponudbo za področje DRUGO?

  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane