Za področje
  https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

  Tekoče membrane: hidroizolacija ravne strehe

  Članek je koristil že 10803+ uporabnikom
  Tekoče membrane so poliuretnaski krovni premaz, ki nato nase veže atmosfersko vlago in se strdi. Premaz se na streho nanese v tekoči obliki, ko pa se strdi predstavlja obstojno membransko plast, ki je vodotesna in dobro zaščito za našo streho.
  Strokovni članek 10803
  Tekoče membrane, vir: svn.sika.com
  Imamo kar 456 izvajalcev za področje Ravne strehe:

  1. Pozitivne lastnosti tekočih membran

  Ena od ključnih prednosti tekočih membran je, da premaz lahko apliciramo na površine pod različnimi nakloni, zato nam material omogoča arhitekturno svobodo in uporabo zapletenih oblik streh. Aplikacija tekočih membran je izjemno enostavna in hitra, tako da s tem sistemom prihranimo na času. Kritina v obliki premaza je vodotesen sistem, ki je popolnoma brezšiven in zmanjša tveganje puščanja zaradi poškodb stikov. Prednost tekočih membran je tudi, da za njihovo strjevanje ne potrebujemo toplote, saj se nanašajo v tekočem stanju in se nato strdijo, ko reagirajo z vlago. Sistem je tudi visoko požarno varen, zato med nanašanjem ni potrebna požarna kontrola. Tekoče membrane imajo veliko natezno trdnost in visoko elastičnost, tako da so odporne na termično delovanje. Membrane za strehe so tudi paroprepustne in odporne na UV žarke. Premaz je na voljo v večih barvah, oksidno rdeči, svetlo sivi, temno sivi in beli barvi.

  2. Uporaba tekoče membrane

  Tekoče memebrane se lahko uporabljajo tako pri novogradnjah, kot tudi pri sanacijah. Premaz uporabimo, kadar potrebujemo visoko zmogljivo zaščito proti vlagi ali večjo energijsko učinkovitost. Pri že obstoječih objektih pa ga uporabimo za podaljšanje življenske dobe strehe.

  3. Izvedba in cena tekoče membrane

  Možna je vgradnja sistema na različne tipe streh, na ravne strehe (topla ali obrnjena streha, zelena streha), pa tudi na poševne strehe, saj je aplikacija premaza možna na površine do 90 °C. Na podkonstrukcijo nanesemo osnovni nanos, nato je potrebno uporabiti ojačitveno tkanino, na njo pa pride še končni nanos. Debelina kritine je od 1,2 do 2,2 mm. Plasti pod kritino pa so odvisne glede na to, za katero streho gre.

  4. Hidroizolacija strehe - cena

  Okvirna cena materiala kritine (naklon 30°) je 40 EUR/m2, z delom pa med 45 in 50 EUR/m2.

  Več informacij o cenah dobite v kalkulatorju cen .

  Za pomoč pri gradnji se obrnite na sistem Mojmojster, pošljite nam povpraševanje ali nam zastavite vprašanje .

  Tekoče membrane, vir: svn.sika.com
  Tekoče membrane, vir: svn.sika.com


  Tekoče membrane, vir: svn.sika.com
  Tekoče membrane, vir: svn.sika.com


  Tekoče membrane, vir: svn.sika.com
  Tekoče membrane, vir: svn.sika.com


  Strokovni članek 10803
  Avtor: Mojmojster

  Kako so Vam koristile te informacije?


  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Ravne strehe?

  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Imamo kar 456 izvajalcev za področje Ravne strehe:

  Brezplačno povpraševanje
  Izbor podjetij, ocene strank
  Brez provizij
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2024 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane