Za področje
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Kateri jedilni stol bo ponos vsake moderne jedilnice?

    Članek je koristil že 1152+ uporabnikom
    Jedilnico še bolj kot izbira mize naredi izbira pravih jedilnih stolov. Naj si bodo leseni, plastični ali kovinski, vsi morajo izpolnjevati kopico zahtev po estetiki, funkcionalnosti in ergonomiji. Za vas smo izbrali nekaj kultnih stolov, med katerimi boste gotovo našli pravega zase.
    Trendi, dizajn 1152
    naslovna jedilni stoli
    Imamo kar 1243 izvajalcev za področje Kuhinje:

    Charles in Ray Eames: stol DSW

    Stol DSW Charlesa Eamesa in Ray Eames pooseblja igriv in funkcionalen ameriški dizajn iz sredine stoletja, ki še vedno deluje tako sveže kot pred 60 leti, ko je bil prvič predstavljen trgu. Čudovito izdelan stol proizvajalca Vitra natančno sledi prvotni zasnovi. Edina sprememba je zamenjava lupine iz steklenih vlaken za okolju prijaznejši in trpežnejši umetni material. Ikonični stol iz sredine stoletja je na voljo v večbarvnih in konstrukcijskih kombinacijah. Organski sedež ali »školjka«, kot ga pogosto imenujejo, ima zaobljeno, organsko obliko, ki omogoča udobno sedenje, hkrati pa zagotavlja trdno oporo za držo. Poleg barve lupine je več možnosti na voljo tudi pri vretenastih nogah, ki so lahko enostavne lesene (iz javorja ali jesena) ali diagonalne, razvejane kovinske. 

    Charles in ray Eames: stol DSW
    Stol DSW je vsestransko uporaben - lahko je tudi pisarniški stol. (vir: corso-europa.com)

    Maarten van Severen: stol .03

    Estetski znak stola .03 belgijskega oblikovalca Maartna van Severna je njegova elegantna, vitka oblika – dizajn, ki ga lahko razumemo kot izraz koncepta "manj je več". Hkrati je stol nepričakovano udoben: iz prožne poliuretanske integralne pene se linearna oblika školjke sedišča prilagaja telesu. Ko se sedež nasloni nazaj, se zgornji del hrbtnega naslonjala rahlo ukrivi in prilagodi položaju telesa. Zaradi kombinacije pravih materialov in inteligentne oblikovne zasnove je rezultat prijeten občutek, ki zagotavlja optimalno vsakodnevno rabo, stol pa deluje brezčasno elegantno.

    MVS .03
    MVS .03 proizvaja Vitra. (vir: deplain.com)

    Arne Jacobsen: stol 7

    Stol serije 7, ki ga je leta 1955 zasnoval danski oblikovalec Arne Jacobsen, je danes tako pomemben in moderen, kot je bil ob svojem nastanku pred skoraj sedemdesetimi leti. Edinstvena oblika stola 7 je brezčasna in neverjetno vsestranska. Stol je izdelan iz 9 plasti tlačno oblikovanega furnirja, ki povečajo njegovo trdnost, stol pa ostane prilagodljiv in vzdržljiv kljub svoji vitki obliki. Gre za najbolj priljubljen stol proizvajalca stolov Fritza Hansena. Noge iz jeklenih cevi so vitke, a močne in dopolnjujejo ukrivljen profil lupine. Segajo tik čez rob sedeža, kar omogoča enostavno razporeditev stolov v vrste ali zlaganje za shranjevanje. Podnožje je diskretno nameščeno na okrogel disk pod sedežem, kar dodatno izboljša čisto, minimalno estetiko Jacobsenovega dizajna.

    Arne Jacobsen: stol 7
    Stol 7 danskega oblikovalca Jacobsena je eden najbolj priljubljenih jedilnih stolov vseh časov. (vir: connox.co.uk)

    Jasper Morrison: stol Bac

    Estetika in funkcionalnost se v stolu Bac angleškega oblikovalca Jasperja Morrisona združita v popolno celoto. Stoli so bili zasnovani po vzoru istoimenske miza in tako predstavljajo nadaljevanje razvoja pohištvene linije proizvajalca Cappellini. Sedeži Bac, Bac One in Bac Two imajo ogrodje iz masivnega jesenovega lesa in so na voljo v beljenem, hrastovem, črnem, wengé ali šanhajsko modrem anilinskem odtenku. Sedež je prav tako izdelan iz jesena in ima enako obdelavo kot okvir. Za stole Bac, Bac One in Bac Two je možno tudi oblazinjenje sprednjega dela jesenovega sedeža z usnjem ali blagom.

    Jasper Morrison Bac stol
    Morrisonov stol Bac je narejen iz masivnega lesa. (vir: miliashop.com)

    Marcel Breuer: stol Cesca

    Vseprisoten, a nikoli dolgočasen stol Cesca je že od leta 1928 simbol za ležerno eleganco v jedilnici. Originalni stol Cesca, ki ga je zasnoval Marcel Breuer (1902–1981) za avstrijskega izdelovalca pohištva Gebrüder Thonet združuje naraven bukov furnir in sodobno cevasto jeklo (za tisti čas veliko tehnološko inovacijo) za senzibilnost, ki slavi tako rokodelstvo kot industrializacijo. Stol je tipičen produkt šole Bauhaus, ki uteleša filozofijo »iskrenosti materialov«, hkrati pa posega po industrijskih tehnikah za množično proizvodnjo. 

    Marcel Breuer Cesca
    Cesca stol je na voljo z ročaji ali brez. (vir: bauhaus-movement-com)

    Thonet: stol št. 18

    Vsi jih poznamo, a redko kdo med nami zna povedati ime tega slavnega stola: gre za stol iz krivljenega lesa proizvajalca Thonet. Model št. 18 z osupljivo "lasnico" v naslonjalu, ki je bil prvič izdelan leta 1876, je z nekoliko bolj minimalistično oblikovno zasnovo pravzaprav tipičen produkt t. i. Thonet stolov. Skupaj s stoli št. 14 in št. 56 je bil stol št. 18 eden najbolje prodajanih modelov Thonetove proizvodnje. Stol je bil zaradi masovnega uvažanja v Južno Ameriko znan po imenom "izvozni stol", priljubljen pa je bil tudi kot kavarniški stol in stol za restavracije. Na voljo je več variacij stola Thonet št. 18, od različnih vrst lesa za ogrodje, do barvanega lesa in polnega sedala ali sedala z mrežico. Zelo elegantna je kombinacija stola št. 18 s Thonetom št. 214 Z ročaji. 

    Thonet jedilni stol
    Thonet stoli so znani po krivljenem lesu - ta tehnološki postopek je bil v drugi polovici 19. stoletja velika inovacija. (vir: thespruce.com in pinterest.com)

    Brata Bouroullec: Softshell chair

    Softshell (Side) Chair, katerega nežne konture opredeljuje mehko oblazinjenje, zagotavlja izjemno udobno sedenje. Navpična rebra, skrita v zgornjem delu naslonjala, nudijo prilagodljivost in precejšnjo svobodo gibanja – ter izjemno udobje tudi pri daljšem sedenju. Stol sta oblikovala brata Ronan in Erwan Bouroullec, ki skupaj delujta od leta 1999. Podnožje stola je narejeno iz robustne plastike, ki poudarja skromno eleganco dizajna. Softshell Side Chair in Softshell Chair sta po videzu sorodna in se dopolnjujeta zato ju lahko postavimo ob isto mizo. Oba stola sta na voljo v enakem izboru različnih tkanin ali usnjenih prevlek v širokem izboru barv.

    Bourourllec Shoftshell chair
    Bourourllec Shoftshell chair se odlično poda tako starejšim, staromeščanskim stanovanjem, kot novogradnjam.

     

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

     

    Trendi, dizajn 1152
    Avtor: MojMojster Magazin - Trendi

    Kako so Vam koristile te informacije?


    kuhinje, ideje in inspiracije

    3
    1
    1
    7
    6
    6
    6
    7
    7
    7
    1
    9
    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Kuhinje?

    Imamo kar 1243 izvajalcev za področje Kuhinje:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 1243 izvajalcev za področje Kuhinje
    8.9
    0

    Mizarstvo Miran Filipič s.p.


    9.9
    1

    IZI MOBILI, d.o.o.


    10
    17

    LUBADAR, OBDELAVA LESA, MAKSIMILIJAN KAKER s.p.


    10
    2

    SPLOŠNO MIZARSTVO DUŠAN FIDLER S.P.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane