Za področje

    Supafil - kako hitro in učinkovito izolirati težko dostopne dele hiše?

    Članek je koristil že 1098+ uporabnikom
    Imate nizko podstrešje, votle prostore ali druge horizontalne oziroma vertikalne površine, kjer je dostop težko zagotoviti, hkrati pa veste, da prek teh konstrukcij izgubljate energijo, potrebujete pa toplotno izolacijo? Za vas imamo rešitev, ki vam v paketu poleg toplotne, prinese še zvočno in požarno zaščito. Pošljite povpraševanje – in mi poskrbimo za vse ostalo!
    Predstavitev produkta 1098
    vpihovanje izolacije supafil
    Imamo kar 1033 izvajalcev za področje Izolacija podstrešja, mansarde:

    Izolacijska rešitev SUPAFIL – izolacijska vlakna za strojno vpihovanje

    SUPAFIL je komercialno ime za nevezano izolacijo iz steklene mineralne volne, ki jo nameščamo s strojnim vpihovanjem. Izolacija SUPAFIL je negorljiva, kemijsko nevtralna, brez vseh dodatkov, ni higroskopična in je odporna proti plesni. Zagotavlja dobro toplotno izolativnost pri nizki nasipni gostoti in prispeva k boljši zvočni zaščiti gradbene konstrukcije.

    Takšna izvedba je v primerjavi s klasično izolacijo cenovno ugodna, izvedba je hitra, čista in brez odpada. Pomemben podatek, zlasti pri primerjavi z ostalimi izolacijami za vpihovanje, je nižja volumska teža, bistveno manj prašenja, po vgradnji pa ne prihaja do posedanja. Kot prednost lahko pri izolaciji SUPAFIL izpostavimo tudi trajnostni vidik – saj je SUPAFIL v celoti naraven, brez vseh dodatkov, za potrebe transporta pa je lahko bistveno bolj komprimiran kot drugi materiali za vpihovanje. Izolacija SUPAFIL je primerna tako za novogradnje kot tudi za energetske prenove starejših objektov.

    NOVO – od zdaj na voljo direktna ponudba z izvedbo – Pošljite povpraševanje!

    Kako poteka vgradnja SUPAFIL-a?

    Ves postopek vgradnje poteka hitro, preprosto in brez nečistoč v objektu. Nameščanje izolacije poteka preko transportne cevi za vpihovanje z zunanje strani objekta, s tem pa odpade prenašanje izolacije in druge potrebne opreme za izvedbo skozi objekt.

    Kje SUPAFIL najpogosteje vgrajujemo?

    Za npr. toplotno izolacijo težje dostopnih zadnjih stropnih plošč neogrevanih podstrešij je zelo primerna izvedba z načinom strojnega vpihovanja. V ta namen je na voljo izolacijski material iz nevezane mineralne volne SUPAFIL LOFT. Ta se najpogosteje uporablja za primere izolacije nepohoodnih izvedb, kot prosto nasutje, kjer izolacija ni direktno tlačno obremenjena. V primeru potrebe po servisnem dostopu lahko za ta namen predhodno namestimo preprosto montažno konstrukcijo. Pred začetkom del moramo poskrbeti, da bodo podstrešne površine prazne in čiste.

    Izvajalec bo poskrbel za namestitev parne zapore, ki pa v primeru nepohodnih površin niti ni potrebna. Na ta način smo zadnjo stropno ploščo hitro in učinkovito izolirali, preprečili toplotne izgube in zagotovili požarno varnost. Vse to zelo hitro, brez dodatnega dela in z le enim ukrepom.

    pihana-izolacija-supafil.jpg

    Pogosta in zelo kakovostna je tudi uporaba SUPAFIL-a za izolacijo poševne strehe. Za ta namen priporočamo izolacijo SUPAFIL TIMBER FRAME. Pred nameščanjem izolacije je treba zagotoviti zaprtost gradbene konstrukcije, kar zagotovimo z dodatnimi stranskimi pasovi mavčnih plošč ob vsakem špirovcu. Namestimo notranjo parno zaporo Homeseal LDS 100, pri čemer ravne preklopne spoje kot tudi vse preboje zalepimo z enostranskim lepilnim trakom LDS Soliplan, vogalne stike s stenami pa zatesnimo z lepilno tesnilno maso LDS Solimur.

    Na ta način je strešna konstrukcija pripravljena za strojno vpihovanje toplotne izolacije. Vpihavamo jo v vsak prekat med dvema špirovcema. Gostoto vpihovanja preverimo s pomočjo naprave za merjenje gostote. Na koncu vse odprtine v parni zapori, skozi katere smo izvajali vpihovanje, zatesnimo z lepilnim trakom LDS Soliplan. Sledi samo še namestitev končne notranje obloge iz mavčnih plošč, ki se vijačijo direktno na predhodno vgrajene pasove mavčnih plošč.

    izolacija-mansarde.jpg

    Izolacijo SUPAFIL TIMBER FRAME lahko namestimo tudi kot zvočno izolacijo v predelnih stenah ali medetažnih talnih ploščah, v starejših objektih med stropniki kot tudi za toplotno zaščito zunanjih sten npr. v lesenih skeletnih objektih in montažnih hišah. Takšna izvedba je v primerjavi s klasično izolacijo v ploščah ali rolah hitrejša, čistejša, brez odpada in je cenovno ugodna.

    Na ta način lahko različne gradbene konstrukcije hitro, čisto in učinkovito izoliramo, preprečimo toplotne izgube in zagotovimo požarno varnost ter zvočno izolativnost. 

    Strošek izolacije in vpihovanja si lahko znižamo z nepovratnimi finančnimi vzpodbudami Eko sklada v ustreznih debelinah, ki so navedene v razpisnih pogojih.

    Oglejte si izvedbi z izolacijo Supafil Timber Frame in z izolacijo Supafil:

    Za dodatne informacije lahko kontaktirate Knauf Insulation tehnično službo na tel. 04 51 14 105 ali pišete na mail svetovanje@knaufinsulation.com.
    Predstavitev produkta 1098
    Avtor: KNAUF INSULATION, d.o.o.

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Izolacija podstrešja, mansarde?

    Imamo kar 1033 izvajalcev za področje Izolacija podstrešja, mansarde:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 1033 izvajalcev za področje Izolacija podstrešja, mansarde
    9.4
    9

    Gradbeništvo, Shkembim Berisha s.p.


    8.6
    0

    Grobelnik Matjaž s.p.


    10
    9

    IRNER gradbeništvo, inženiring in trgovina d.o.o.


    8.9
    1

    BAU-EM, Emin Vukalić s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane