Za področje
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Dvokrilna garažna vrata

    Članek je koristil že 1162+ uporabnikom
    Dvokrilna garažna vrata spadajo med najstarejši sistem garažnih vrat. Ta vrata se imenujejo dvokrilna, ker se odpirajo in zapirajo s posameznimi krilnimi segmenti (levo krilo in desno krilo).
    Strokovni članek 1162
    9010 2
    Imamo kar 68 izvajalcev za področje Dvokrilna garažna vrata:

    Zaradi takšnega načina delovanja jih lahko namestite med zidne odprtine, pomaknjene v notranjost ali bolj na zunanjo stran le te. Ta način vgradnje oz. delovanja je idealen  za garaže brez preklade ali tiste, kjer po prekladi poteka različna instalacija saj se vrata vgradijo v svetlo odprtino. Izredno uporabna pa so v primeru, ko je vaša garaža premajhna in jo z montažo dvokrilnih vrat na zunanji fasadni del s tem povečamo.

    1. Izolacija

    Izolirana dvokrilna garažna vrata odlikuje dobra sposobnost tesnenja. Visoka varnost dvojno oplaščenih izoliranih vratnih kril pomeni, da so ta vrata idealna za garaže, ki se ne uporabljajo samo za vozila in da pomagajo pri ohranjanju nespremenljive notranje temperature. Garaža, ki se uporablja za pisarno, delavnico, sprostitveni prostor, telovadnico ali le za hrambo odvečnih gospodinjskih predmetov, za katere v hiši ni prostora, bo z izoliranimi dvokrilnimi vrati bolj udobna. Dvokrilna garažna vrata  dobro tesnijo po celotnem obsegu, s čemer preprečujejo, da bi v garažo zašel prah, listje, miši ali dež. Poleg tega izolirana dvokrilna garažna vrata ponujajo izdelavo do max. širina X višina = 250 cm) ter široko izbiro barv in končnih obdelav.

    1.1. Zakaj izolacija?

    Obstajata tri enostavna razloga za izbiro izoliranih dvokrilnih garažnih vrat:
    1. večja trdnost plošče zaradi izboljšane varnosti,
    2. odlične toplotno izolacijske lastnosti,
    3. za prekinitev toplotnega mosta, kar posledično preprečuje kondenziranje garažnih vrat na notranji strani

    Nobena izolirana dvokrilna garažna vrata, ki jih dobavlja KIP KOP d.o.o. ne vsebujejo CFC, napolnjena so s polivretansko peno, konstrukcijska plošča iz galvaniziranega jekla pa ima dvojno oplaščenje. Zgradba polnila, debeline 40 mm, ponuja izredno trdnost in zmanjšuje škodo, ki nastane zaradi trkov in udarcev. Pravilno nameščena izolirana dvokrilna garažna vrata ponujajo neverjetno visoko oceno vrednosti U value = 0.50W/m2 C st. in pozimi zmanjšujejo stroške ogrevanja v sosednjih sobah, kot so shrambe in podobno, pri čemer celo leto ohranjajo ustrezno nespremenljivo temperaturo v garaži, kar je idealno za hrambo dragocenih zbirateljskih vozil ali drugih vrednih predmetov, ki bi se v vlažnih pogojih lahko poškodovali. Po naročilu je na voljo dodatna oprema za dodatno izboljšanje izolacijskih lastnosti (dodatna nadometna tesnila, tesnilne ščetke, podtesnila...)

    2. Material

    Dvokrilna garažna vrata so izdelana iz panelnih plošč/polnilo, katere so sestavljene iz dvo slojnega galvaniziranega jekla s končno obdelavo s prašnim barvanjem. Dobavitelj plošč za izdelavo dvokrilnih garažnih vrat je priznano Švicarsko podjetje TECSEDO. Zgradba polnila dvokrilnih garažnih vrat je običajno dvojno oplaščena z izolacijskim jedrom. Debelina vratnega polnila z dvojno oblogo je 40 mm. Polnilo dvokrilnih vrat je na zunanji strani prekrito z vzorcem naravnega lesa, ki jim daje praktičen in estetsko prijeten videz. Gladko obdelano polnilo pa ima preprost sodoben videz, ki dopolnjuje moderno arhitekturo. Ta dvokrilna garažna vrata so znana kot "FLAT " vrata. Obstajajo še vrata prekrita z laminatno folijo v izgledu zlatega ali temnega hrasta, mahagonija ali oreha. Prav tako v naši ponudbi najdete vzorce s kasetnim motivom oz.  "KOCKAMI".

    Osnovna cena večinoma zajema vratno krilo v woodgrain strukturi, izjemoma pri RAL 9007 barvi, kjer je v osnovo vključen gladek motiv z eno črto! Na zahtevo stranke lahko dobavimo vrata v naslednjih motivih:
    -LINIJSKI MOTIV woodgrain
    -GLADEK MOTIV
    -GLADEK MOTIV z eno črto
    -KASETNI MOTIV
    -MICROLINE MOTIV

    2.1 Barvni odtenki

    Kupec lahko izbira polnilo med tovarniško prašno barvanimi ali imitacijskimi barvnimi odtenki, kateri so:

    V OSNOVNI CENI:
    - BELA RAL 9010 / woodgrain struktura / linijski motiv
    - SREBRNA RAL 9006 / woodgrain struktura / linijski motiv
    - RJAVA RAL 8014 / woodgrain struktura / linijski motiv

    ZA DOPLAČILO:
    - ANTRACIT RAL 7016 / woodgrain struktura / linijski motiv
    - ANTRACIT RAL 7016 / gladek panel / 1 črta ali brez črt – sandgrain obdelava
    - BELA RAL 9016 / gladek panel / 1 črta ali brez črt - polygrain obdelava
    - SIVA RAL 9007 / woodgrain struktura / linijski motiv
    - SIVA RAL 9007 / gladek panel z eno črto
    - ZLATI HRAST / woodgrain struktura / linijski motiv
    - ZLATI HRAST / gladek panel z eno črto
    - TEMNI HRAST / woodgrain struktura / linijski motiv
    - TEMNI HRAST / gladek panel z eno črto
    - MAHAGONY / woodgrain struktura z eno črto ali brez črt / linijski motiv
    - WINCHESTER / gladek panel z eno črto

    Barva po želji? Iz naše proizvodnje lahko na željo kupca ponudimo dobavo vrat po RAL karti. Na tem mestu lahko kupec izbira med različnimi motivi oz. izgledi.

    3. Delovanje

    Vsa dvokrilna garažna vrata je mogoče upravljati ročno po dodatnem naročilu pa tudi daljinsko, v vsakem primeru je delovanje zaradi odlične konstrukcije in elementov zasnove zelo gladko in tiho.

    3.1. Ročno ali daljinsko upravljanje?

    Dvokrilna garažna vrata so v osnovi namenjena ročnemu odpiranju le teh lahko pa se tudi avtmatizirajo s sodobnim motornim pogonom na daljinsko upravljanje.

    111 (1).png

    4. Položaj namestitve

    Dvokrilna garažna vrata lahko namestimo med zidne odprtine, pomaknjene v notranjost ali bolj na zunanjo stran le te.Ta način vgradnje oz. delovanja je idealen  za garaže brez preklade ali tiste, kjer po prekladi poteka različna instalacija saj se vrata vgradijo v svetlo odprtino. Izredno uporabna pa so v primeru, ko je vaša garaža premajhna in jo z montažo dvokrilnih vrat na zunanji fasadni del s tem povečamo.

    5. Osebni prehod

    Dvokrilna garažna vrata ODLIKUJE možnost odpiranja samo enega vratnega krila za vstopanje oseb saj je to odlična rešitev za gospodinjstva, ki garažo uporabljajo redno, vendar ne nujno samo za hrambo vozil. Dostop do hladilnika, orodja, koles itd. je enostaven, če imate možnost odprtja samo enega vratnega krila, ki ga lahko uporabljate, ne da bi morali odpirati celotna garažna vrata. Standardno visoko varnost lahko dosežete z zgornjim vratnim zapiralom, ki zagotavlja, da so vrata vedno zaprta/odprta. Zaradi spodnjega pohodnega/povoznega praga višine le 19 mm je dostop za kolesa, mopede ali samokolnice zares zelo enostaven.

    6. Velikost

    Tehnična zmogljivost dvokrilnih garažnih vrat dovoljuje da vrata izdelamo do max. širine 250cm in max. višine 250cm.

    7. Okvirji

    Dvokrilna garažna vrata so sestavljena iz kvalitetnih aluminijastih okvirjev.

    DVOKRILNA_11.jpg

    7. Vremenska tesnila

    Dvokrilna garažna vrata imajo visoko kakovostna gumijasta tesnila že vgrajena v aluminijasti okvir vrat. Dvokrilna garažna vrata, nameščena pravilno glede na izravnana tla, lahko ponujajo odlično tesnjenje pred vetrom, dežjem in žuželkami.

    8. Svetlobne odprtine

    V vrata lahko vgradimo svetlobne odprtine ali izdelamo celoten svetlobni panel. Svetlobne odprtine lahko obavimo v barvi vrat , različnih drugih barvah ali na željo kupca izvedemo prašno barvanje svetlobnega panela.

    9. Protivlomna varnost

    Dvokrilna garažna vrata so vsekakor ena od varnih razpoložljivih vrst vrat, še posebej zaradi odlične konstrukcije polnila ter kvalitetnih aluminijastih profilov in dejstva, da vrata v aluminijastih vodilih drži na vsaki strani vsaj 5 tečajev, ki ponujajo odlično odpornost pred poskusi nasilnih vstopov.
    Standardne ročice so eloksirane aluminijaste s cilindrično ključavnico.

    9. Garancija

    Dvokrilna garažna vrata iz naše proizvodnje imajo zaradi vrhunskih materialov dolgo življenjsko dobo. Ob upoštevanju predpisanega letnega servisa pa tudi dolgo garancijsko dobo, katera je:
    -12 let na panele (na prerjavenje panelov, kar pomeni luknja skozi panel,
    -  2 leti na  ostale gibljive komponente!

    Strokovni članek 1162
    Avtor: KIP KOP, d.o.o.

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Dvokrilna garažna vrata?

    Imamo kar 68 izvajalcev za področje Dvokrilna garažna vrata:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 68 izvajalcev za področje Dvokrilna garažna vrata
    9.2
    0

    PALETA Zaključna dela v gradbeništvu d.o.o.


    9.6
    3

    ROBERT ŽUGIČ S.P.


    8.6
    0

    Simer plus proizvodnja d.o.o.


    9.9
    79

    ISM d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane