Za področje
    https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Čiščenje hiše: storitve pranja, čiščenja in vzdrževanja

    Članek je koristil že 853+ uporabnikom
    Vsak lastnik je dolžan svoj dom čistiti in vzdrževati – tako iz higienskih in zdravstvenih kot tudi iz estetskih razlogov. Čist in urejen bivalni prostor omogoča prijetno bivanje, uživanje in sprostitev po napornem dnevu, polnem številnih obveznosti. Vendar pa je prav zaradi tolikšne količine stresa in naporov v službi, prometnih zamaškov in vsega ostalega, kar s seboj prinaša urbano okolje, pogosto težko zavihati rokave in se lotiti pospravljanja takoj, ko se po dolgem dnevu vrnete z dela. Poleg tega velike domače čistilne akcije ob menjavi letnih časov zahtevajo veliko fizičnega napora. Če živite v hiši in ne v stanovanju, je tukaj še vrt, ki prav tako zahteva redno nego in veliko truda, da ostaja urejen in privlačen. Če niste med tistimi, ki morajo vse narediti sami, vam predlagamo, da najamete čistilni servis ali agencijo, ki se ukvarja s tovrstnimi deli in si tako olajšate delo, ne da bi se odpovedali dragocenemu prostemu času ali uživali v urejenem domu.
    Strokovni članek 853
    cistilni servis
    Imamo kar 828 izvajalcev za področje Vzdrževanje:

    1. Čiščenje stanovanja ali hiše

    Vsi se najraje vračamo v čist in urejen dom, čeprav nam zaradi zahtevnosti dela le redko uspe redno vzdrževati čistočo. Zaradi vse večje zasedenosti in hitrega življenja ljudi je povpraševanje po čistilnih in vzdrževalnih servisih iz leta v leto večje. Čeprav so oglasi preplavljeni s ponudbami za najem različnih ponudnikov oziroma čistilnih servisov, stvar ni tako preprosta. Ne gre samo za to, da pokličete prvega ponudnika in se dogovorite za datum obiska ter za ceno njegove storitve. Odločitev, katerega ponudnika izbrati, ni lahka in preprosta. Konec koncev ne gre samo za kakovost opravljenega dela, ampak tudi za to, da neznance spustite v svoj dom, kjer med opravljanjem svojega dela pogosto niso nadzorovani, saj ste vi v službi.

    Ne glede na to, ali boste med pospravljanjem doma ali ne, je zaupanje pogosto zelo vprašljiva, zato je dobro, da najamete servis, ki mu resnično zaupate in ste z njim v preteklosti že sodelovali.

    1.2 Čistilni servis bo posegel v vašo intimo

    Oseba, ki jo boste najeli, bo imela dostop do vsakega mesta in prišla v stik z vašimi osebnimi stvarmi. Zato morate vse tovrstne dileme premisliti vnaprej in si jih zapisati, da boste v pogovoru s potencialnimi kandidati točno vedeli, kaj se vam zdi zaželeno in kaj ne ter kakšna so vaša pričakovanja glede vaše zasebnosti med opravljanjem njihove storitve.

    2. Navodila in poškodbe

    2.1 Pred začetkom čiščenja napišite natančna navodila

    Predlagamo vam, da naredite seznam prostorov, ki naj jih najeti čistilni servis ali oseba očisti, nato pa definirate še posamezna opravila v vsakem prostoru. Pri tem morate prav tako navesti, česa se sme in česa se ne sme dotikati, katerih predmetov ne sme premikati, kako želite, da se določeni predmeti očistijo ali operejo, kdaj in ter obvezno s čim. Če bo čistilni servis vaš dom obiskoval redno, se morate dogovoriti, ali vsak prihod pomeni opravljanje vseh nalog s seznama ali le nekaterih oziroma po določenem vrstnem redu in urniku.

    Kriteriji in zahteve glede vzdrževanja higiene in čistoče so povsem individualna stvar, zato je bolje, da ničesar ne prepuščate naključju ali jemljete za samoumevno.

    2.2 Dokumentirajte stanje pred čiščenjem

    Lahko zgodi, da se kaj poškoduje ali pokvari, celo izgine, zato je treba vnaprej premisliti, kaj storiti v takih situacijah in kdo bo plačal stroške. Za obe strani bo veliko bolje, če boste pred začetkom sodelovanja jasno povedali svoja pričakovanja in se medsebojno uskladili. Svetujemo, da pred čiščenjem natančno fotografirate vse prostore in predmete, zato da boste imeli dokaz, če se kaj poškoduje ali izgine - če bo čistilni servis zanikal odgovornost za poškodbo pohišva, mu boste lahko pokazali fotografijo, posneto tik pred začetkom čiščenja, s katere mora biti jasno razvidno, v kakšnem stanju je bilo pohištvo prej, torej da je bilo nepoškodovano. 

    3. Izbira čistilnih sredstev in opreme

    Na ceno precej vplivajo čistila in oprema. Pomembno je, ali imate najljubše proizvajalce izdelkov za higieno doma in želite, da te izdelke uporablja tudi najeti čistilni servis, ali pa kupujete, kar najdete in vam izbira čistila ni tako pomembna. Izberete lahko ekološka čistila, ​​ki ne ogrožajo zdravja in naravnega okolja, ali nasprotno, poiščete najmočnejša in najbolj agresivna kemična sredstva, ki so na voljo na trgu za uporabo v gospodinjstvu, če se želite znebiti najtrdovratnejših madežev. Čistilnega servisa zato ne pozabite vprašati, katera čistilna sredstva običajno uporabljajo oziroma jim naročiti, katera naj uporabljajo, če imate glede tega specifične zahteve. V slednjem primeru se morate dogovoriti, kdo bo plačal za posebno vrsto čistil, ki naj se uporablja za čiščenje vašega doma – najbolj enostavno je, če čistila nabavite vi, saj boste tako seznanjeni s ceno in porabljeno količino.

    Čiščenje hiše
    Če ne boste podali natančnih navodil, se bo čistilec sam odločil, kaj očistiti in česa ne ter s katerimi čistili - ni nujno, da vam bo njegova odločitev ustrezala, zato svetujemo, da mu pred čiščenjem napišete natančna navodila.

    4. Čiščenje poslovnih prostorov

    Čistilni servis oziroma agencijo pa lahko seveda najamete tudi za čiščenje poslovnih prostorov. Te je zaradi večje količine ljudi, ki se v prostoru zadržujejo vsakodnevno in so običajno obuti, treba čistiti bolj redno. Večji poslovni prostori, veliki več tisoč kvadratnih metrov, se največkrat čistijo vsak dan, manjši pa 2x tedensko z izjemo sanitarnih prostorov – ti se tudi v manjših poslovnih prostorih zaradi frekvence uporabe običajno čistijo vsak dan. Storitve čiščenja poslovnih prostorov se izvajajo po predhodno sklenjenem dogovoru, ki je lahko enkraten, dnevni, tedenski, mesečni in letni ter v ustreznem časovnem obdobju glede na delovne obveznosti naročnika.

    5. Ekološka čistila

    Danes večina čistilnih agencij uporablja ekološka čistila, saj so človeku in okolju najbolj prijazna. Še posebej so primerna za čiščenje večjih prostorov, v katerih se zadržuje večje število ljudi, saj se v takšnih zagotovo zadržujejo osebe, ki so alergične ali preobčutljive na agresivna čistila. Drugače povedano, z ekološkimi čistili čistilni servisi ne morejo zgrešiti.

    6. Sklenitev pogodbe

    Ko se dogovorite o vseh teh podrobnostih, sledi še določitev pogodbenih pogojev in podpis pogodbe. Ali boste storitev ali agencijo najeli občasno, v rednih časovnih presledkih ali po potrebi, je stvar vaše presoje in navad, način zaračunavanja storitev ponudnika pa je stvar njegovega načina poslovanja. V vsakem primeru vam svetujemo, da poiščete in se odločite za ponudnika z dolgoletnimi izkušnjami, preverjenimi referencami in zadovoljnimi strankami.

    7. Storitve čiščenja in vzdrževanja – cena

    Cena čistilnih storitev je odvisna od zahtevnosti, torej obsega čiščenja, pogojev, uporabljenih čistilnih sredstev in podobno. Cene čiščenja so odvisne od tega, kje živite, oddaljenosti od centra mesta ali čistilnega servisa ter od tega, kakšno čiščenje potrebujete - ročno ali strojno. Ura čiščenja stane okoli 10 - 15 EUR. Poudariti velja, da najeta oseba načeloma ne bo prišla čistiti za manj kot 2 uri, kar pomeni, da storitev ne more biti cenejša od 20 - 30 EUR. Cene generalnega čiščenja stanovanja ali hiše so malce višje, odvisne pa so predvsem od kvadrature in števila oken, ki jih je treba pomiti. Začnejo se nekje pri cca. 150 € za stanovanje. Generalno čiščenje hiše je dražje in se začne pri 300 €. Okvirna cena za dnevno čiščenje pisarniških prostorov (1200 m2/delavca) je med 1,3 in 1,5 €/m2.
     
    Če se odločite za najem čistilnega servisa/agencije, lahko različne čistilne servise kontaktirate tudi preko portala MojMojster. Na naši spletni strani boste našli več nasvetov v zvezi s to tematiko ter različne dobavitelje in proizvajalce, s katerimi sodelujemo in ki vam bodo na povpraševanje odgovorili z ustrezno ponudbo.
     
    Informacije o cenah si lahko ogledate v našem kalkulatorju.
     
     

     

    Strokovni članek 853
    Avtor: MojMojster Magazin - Trendi

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Vzdrževanje?

    Imamo kar 828 izvajalcev za področje Vzdrževanje:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 828 izvajalcev za področje Vzdrževanje
    9.5
    1

    Kasper Oblak Miran s.p.


    8.9
    1

    VZDRŽEVANJE BOGOMIR ŠUŠTAR S.P


    10
    36

    DINO TEAM d.o.o.


    10
    9

    Bajro Isaković s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane