Za področje

    Kako (za)varovati svoj dom? - brezplačen priročnik z enostavnimi nasveti

    Članek je koristil že 941+ uporabnikom
    V svoj dom ste zagotovo vložili kar nekaj časa, denarja in energije, da ste ga opremili po svojih željah. Z rednim vzdrževanjem lahko pomembno pripomorete k temu, da je vaš dom varen in udoben. A ključno je tudi, da svoj dom ustrezno zavarujete. Preverite nekaj nasvetov iz priročnika za zavarovanje doma Zavarovalnice Triglav, ki so vam pri tem lahko v pomoč.
    Strokovni članek 941
    Nasveti za (za)varovanje doma
    Imamo kar 11 izvajalcev za področje Zavarovanje hiše, stanovanja:

    Zavarovanje prilagodite svojemu domu

    Niti en dom si med seboj ni enak, zato je prav, da se tega zavedate tudi ob sklepanju zavarovanja. Premislite, katere nevarnosti ogrožajo vaš dom in katera kritja potrebujete. Skladno s tem pa nato izberite zavarovanje doma.

    Pri Zavarovalnici Triglav lahko zavarovanje sklenete tudi po spletu, pri čemer izbirate med tremi prednastavljenimi paketi zavarovanja, ki vključujejo nevarnosti, ki najpogosteje ogrožajo domove po Sloveniji. 

    Če ugotovite, da vam pripravljeni paketi ne ustrezajo popolnoma, lahko z zastopnikom izberete še dodatna zavarovanja, npr. potresno zavarovanje, če vaš dom leži na potresno bolj izpostavljenem območju. Prav tako lahko sami določate višino kritja za hišo oz. stanovanje in za opremo v njem, če menite da podana ni dovolj visoka. Na ta način lahko oblikujete zavarovanje čisto po meri svojega doma.

    Več nasvetov, ki vam bodo pomagali, da boste sklenili zavarovanje popolnoma po meri svojega doma, najdete v brezplačnem priročniku.

    Vedno najprej poskrbite za svojo varnost 

    Če se v vašem domu zgodi škoda, najprej poskrbite za svojo varnost in varnost svojih najbližjih, nato pa še za svoj dom. Pri tem je najbolj pomembno, da poskusite čim prej preprečiti nastajanje dodatne škode. Če se tako npr. v močnem neurju poškoduje streha, zaradi česar začne meteorna voda vdirati v notranjost vašega doma, počakajte, da je varno in streho prekrite s ponjavo. 

    Potem je čas za prijavo škode. Škodo lahko enostavno prijavite v digitalni poslovalnici i.triglav, v kateri lahko reševanje škodnega primera potem tudi spremljate. Koristno bo, če boste imeli fotografije škode, vsekakor pa do prihoda cenilca ohranite dokazila o nastali škodi.

    Živite v bloku? 

    Če živite v večstanovanjski zgradbi, pred sklepanjem zavarovanja najprej pri upravniku preverite, kaj je vključeno v skupno zavarovanje. Prav tako bodite pozorni na višino kritja, saj ta pogosto ni dovolj visoka, da bi omogočila povrnitev škode, ki nastane pri vas doma, ampak le na zgradbi in skupnih delih objekta.

    Skupna zavarovanja pogosto tudi ne vključujejo kritij za nekatere nevarnosti, ki lahko prizadenejo vaš dom, npr. za strojelom vaših naprav in inštalacij.

    Kaj pa, če ste podnajemnik? Zavarovanje bo v primeru škode, to krilo le lastniku oz. najemodajalcu. Za kritje škode, ki bo nastala na vaši opremi in stvareh, ki jih imate za čas bivanja v stanovanju, pa boste morali poskrbeti sami, zato se zavarujte. Zavarovanje lahko namreč sklenete tudi zgolj za opremo.

    Za varen dom, tudi ko vas ni 

    Ne glede na zavarovanje pa velja vedno poskrbeti za varnost. Na kaj ne smete pozabiti, ko se odpravljate od doma?

    • Zaprite vsa vrata in okna.
    • Zaprite vodovodne pipe.
    • Ugasnite plin, če boste odsotni dlje časa, ga tudi zaprite.
    • Pogasite vse odprte ognje in upihnite sveče.
    • Pospravite dvorišče – umaknite vrednejše predmete – kosilnico, vrtno pohištvo …

    Kadar potrebujete pomoč … 

    Za vse nepredvidljive dogodke pa vam je ob sklenitvi zavarovanja na voljo tudi domska asistenca. Dobite jo 24 ur na dan na telefonski številki 080 28 64. Ne glede na dan in uro vam bo pravi in preverjeni mojster priskočil na pomoč:

    • ob nepredvidljivih poškodbah inštalacij in napeljav,
    • ko zaradi različnih razlogov ne morete odkleniti vrat, 
    • če vam skozi razbito okno vdira leden zrak
    • ko vam ne deluje ogrevanje in v drugih primerih, ko se v vašem domu zaradi temeljnih in drugih nevarnosti zgodi škoda.
    Strokovni članek 941
    Avtor: Zavarovalnica Triglav, d.d.

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Zavarovanje hiše, stanovanja?

    Imamo kar 11 izvajalcev za področje Zavarovanje hiše, stanovanja:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane