Za področje

    Terasa za nore poletne zabave

    Članek je koristil že 2159+ uporabnikom
    Visoke temperature in suša nas že nekaj tednov opozarjata, da smo prešli v poletje. Ironično se – tako kot v zimskem času – ljudje čez dan raje zadržujejo doma, življenje pa se zamakne v večerne in nočne ure. Ker je poletje idealen čas za vrtne zabave, smo za vas pripravili nekaj predlogov, kako svojo teraso urediti tako, da bo primerna za zabave vsake vrste. 
    Trendi, dizajn 2159
    naslovka
    Imamo kar 349 izvajalcev za področje Vrtno pohištvo:

    1. Zagotovite senco

    Dobro senčenje terase je kjučno, saj bo samo tako predstavljala prijeten prostor, kjer se boste radi zadrževali. Možnosti senčenja je več: uporabite lahko standarne dežnike za senčenje, ki imajo nosilno palico v sredini ali takšne malo bolj napredne z izmaknjeno palico, kar vam omogoča več možnosti postavitve mize in stolov pod dežnik. Ena najboljših rešitev pa so platna, ki jih enostavno napnete med drevesa ali konstrukcijo hiše in ki vam zaradi svoje velike površine senco zagotavljajo cel dan, sploh če napnete več platen v več plasteh.

    balkon-senca.jpg
    Dežniki za senčenje z izmaknjeno podporno palico omogočajo fleksibilno postavitev vrtnega pohištva.
    balkon-senca-2.jpg
    Platna lahko napnete v več slojih in tako zagotovite intenzivno celodnevno senčenje. 

    2. Potopite se v zelenje

    Še tako kvalitetno senčenje se ne more primerjati s senco, ki jo nudijo drevesa. Temperatura pod drevesi je takoj še nekaj stopinj nižja kot temperatura pod dežnikom za senčenje ali markizo. Svetujemo, da ležanik ali manjšo mizo premaknete na travo pod kakšno košato drevo in tako vzpostavite različne ambiente za posedanje; čez dan v senci drevesa, zvečer pa na terasi.  

    senca-pod-drevesi.jpg
    Senca dreves ni samo prijetna, ustvarja tudi atraktiven ambient.

    3. Udobje naj bo na prvem mestu

    Vsi poznamo terase, ki s svojimi blazinami, dekorjem in ambientom kar vabijo, da sedemo in se podružimo s prijatelji. Udobje terase je zelo pomembno, dosežemo pa ga lahko že z nekaj preprostimi triki. Prvi takšen je, da sedež in ležalnik nikoli ne moreta imeti preveč blazin. Blazine različnih velikosti, barv in vzorcev ne bodo poskrbele le za udobno ležanje oziroma sedenje, pač pa bodo ustvarile pisan in razgiban ambient. 

    miza-terasa-ratan.jpg

    udobna-trasa.jpg
    Udobje terase naj bo na pvem mestu.

    4. Ad hoc jedilna miza za velike gostije

    Včasih se zgodi, da da moramo hipoma organizirati večerjo za večje število ljudi. Pri tem lahko naletimo na številne organizacijske težave, pri čemer je ena največjih velikost vrtne jedilne mize in število vrtnih stolov. To zagato lahko hitro in inovativno rešimo z dodajanjem različnih miz, ki jih lahko sestavljamo v raznorazne kompozicije, jih zamikamo, postavimo polkrožno, da se vsi gosti med sabo vidijo ... Če mize pogrnemo s prtom, razlika med njimi sploh ne bo tako očitna, sicer pa kompozicija raznolikih miz in stolov deluje retro in ustvari prav posebno vzdušje. 

    jedilna-miza-stoli.jpg

    jedilna-miza-stoli-2.jpg
    Kombiniranje različnih stolov in miz je priročna rešitev za občasne velike gostije in poletne zabave.

    5. Več cvetja je vedno bolje, kot manj

    Morda se zdi paradoksno in nesmiselno, da teraso, obdano z drevesi, grmičevjem, trajnicami in cvetočimi rasltlinami krasimo z rastlinami v loncih. Vendar pa to ne drži, saj velja maksima, da je še več cvetja bolje kot manj, le previdni moramo biti, da ne pretiravamo. Nič ni lepšega kot sesti za mizo z vazami sveže rezanega cvetja z domačega vrta. Ta gesta rastline z vrta približa vsakdanjemu življenju, saj jih lahko kar naenkrat vohamo in občudujemo tudi med kosilom ali branjem knjige ...

    cvetje-terasa.jpg
    Rezano cvetje v vazi bo polepšalo vsako poletno večerjo in navdušilo goste. 

    6. Ni ga čez ležanik

    Tudi če imate veliko jedilno mizo, ne smete pozabiti na različne vrste vrtnega pohištva. Miza je super za prehranjevanje in druženje večjega števila ljudi, ne omogoča pa udobnega branja ali opazovanja okolice, kaj šele brezdelnega poležavanja. To funkcijo lahko odlično prevzame vrtni ležalnik. Izberemo lahko tudi takšnega na kolesih, ki ga je mogoče premikati skladno z našimi potrebami in željami. 

    lezalnik-terasa.jpg
    Dobro je, da terasa omogoča več načinov poležavanja: od navadnega stola za večerjo, do ležalnika za udobno branje napetega romana. 

    7. Naj žari

    Poletna terasa se aktivira predvsem v večernem času, ko so temperature dovolj prijetne, da se želimo zadrževati zunaj. Preprost trik, ki bo navdušil goste, vas pa vsak večer zvabil na teraso, so okrasne lučke. Te napnemo na ključnih mestih, npr. nad jedilno mizo, nad visečo mrežo, med drevesi, lahko celo v drevesne krošnje, ki tako postanejo žareči lampijon. 

    luc.jpg
    Z lučkami nikoli ne morete zgrešiti. 

    8. Viseča mreža nekoliko drugače

    Ni ga čez poležavanje in zibanje v viseči mreži v prijetni senci dreves. Vendar pa vsi nimajo možnosti, da bi postavili visečo mrežo, saj nimajo dovolj visokih in trdnih dreves ali pa si želijo biti v središču dogajanja, blizu terase in drugih ljudi. Na tržišču imate na voljo mnogo inovativnih rešitev samostoječih visečih mrež oziroma naslanjačev, ki jih ni treba vpenjati na drevesa. To vam omogoča raznovrstne možnosti postavitve po parceli.

    terasa-viseca-mreza.jpg
    Viseči naslanjači so dobra alternativa visečim mrežam. 

    9. Kamin za romantične večere

    Ambient vaše terase lahko popestrite s kaminom. V nasprotju s splošnih prepričanjem takšna rešitev ni nujno draga; zadostuje že lonec za kamin, ki ga lahko kupite v vsaki gradbeni trgovini, v katerega nato namečete drva ali drug gorljivi material ter zakurite. Lahko pa si omislite grajenega, ki je seveda dražji in ga ni tako enostavno odstraniti, če si v prihodnosti premislimo. Na terasi bomo takoj pričarali romantično vzdušje, ki se ga ne bomo mogli naveličati.

    kamin-terasa-vecer.jpg

    ognjisce-terasa.jpg
    Ni nujno, da je kamin drag, da bi dosegli isti efekt in ambient.

    10. Ne pozabite na odejo

    To se sliši čudno, saj je poletje, a pozor; poletni večeri na začetku in koncu poletja so lahko hladni, temperatura lahko pade tudi pod 20 stopinj. V takšnih primerih je pri roki dobro imeti odejo, da se lahko z njo pokrijemo in pogrejemo. To je še posebej priročno za goste, ki s sabo morda nimajo dodatnih oblačil, da bi se bolje oblekli. 

    odeja.jpg
    Ne pozabite na odejo - poletni večeri so lahko tudi hladni! 

     

    Trendi, dizajn 2159
    Avtor: MojMojster Magazin - Trendi

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Vrtno pohištvo?

    Imamo kar 349 izvajalcev za področje Vrtno pohištvo:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 349 izvajalcev za področje Vrtno pohištvo
    8.9
    3

    MA-KA, Matjaž Kandžič s.p.


    10
    2

    Obdelava lesa, Tomaž Zgonc s.p.


    8.9
    0

    R-LES Rok Podržaj s.p.


    8.9
    14

    PETING, POSREDNIŠTVO IN STORITVE, Miha Petran s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane