Za področje

    Knauf izolacija je sistemska rešitev za vsako mansardno stanovanje

    Članek je koristil že 1749+ uporabnikom
    Predstavitev produkta 1749
    prenovljena mansarda
    Imamo kar 1026 izvajalcev za področje Izolacija podstrešja, mansarde:

    Kaj je prava izolacija?

    Seveda izoliramo v prvi vrsti zaradi zmanjševanja energijskih izgub – pozimi pri ogrevanju, poleti pa pri ohlajevanju. Zato je prvi cilj, da je izolacija visoko toplotno izolativna (npr. λ=0,032 ali vsaj λ=0,035). Ker so strešja običajno lesena, je požarna varnost konstrukcije izjemnega pomena. Torej naj bo izolacija tudi negorljiva. Zlasti v zvočno bolj obremenjenih urbanih okoljih je pomemben tudi zvočno izolativni vidik izolacije. V zadnjem obdobju pa je investitorjem zelo pomemben tudi zdravstveni vidik, zato naj bo izolacija, ki se nahaja v notranjosti objekta vezana z naravnim vezivom (npr. ECOSE). Nenazadnje pa moramo vsi skupaj skrbeti za okolje in upoštevati tudi trajnostne vidike vgrajenih materialov – tako da dejstvo, da je izolacija narejena pretežno iz recikliranega materiala, prav tako ni zanemarljivo.

    Unifit 032 .jpg
    Steklena volna Knauf Insulation ECOSE Unifit 032.

    Le malo je izolacijskih materialov, ki bi vsa navedena pričakovanja izpolnjevali v enem samem materialu. Eden redkih takih je steklena volna Knauf Insulation ECOSE (npr. Unifit 032 ali Unifit 035).

    Kakšno debelino izolacije je potrebno vgraditi?

    Sama debelina je seveda v veliki meri odvisna od same konstrukcije in morebitne trenutne izolacije, vendar pa lahko navedemo podatka, ki izpolnjujeta zahteve za subvencijo Eko sklada in sicer moramo izolaciji Knauf Insulation Unifit 032 vgraditi vsaj v debelini 24 cm, Knauf Insulation Unifit 035 pa vsaj v debelini 25 cm.

    V primeru posebnosti pa svetujemo posvetovanje z našo tehnično informativno službo.

    Kaj nam prinaša sistemska rešitev?

    Za dobro strešno konstrukcijo, so bistvenega pomena štirje osnovni sloji, tipični za vsako pravilno sestavo strehe. To je zračni kanal pod kritino, ki zagotavlja prezračevanje konstrukcije. Drugi sloj je sekundarna kritina. Ta dodatno preprečuje vdor vode v konstrukcijo. Seveda zelo pomembna je izolacija. Že omenjen sloj, ki toplotno, zvočno in požarno izolira. Četrti sloj pa je parna zapora ali ovira, ki uravnava prehod vodne pare. Podjetje Knauf Insulation ima v svojem prodajnem programu prav vse potrebne materiale za sistemsko rešitev celotnega sestava vključno s potrebnimi lepilnimi trakovi. Krovno ime družine teh proizvodov je Homeseal LDS.

    knauf-homeseal.jpg

    Riziko slabe vgradnje

    Omenjena sistemska rešitev, ki je izvedena kakovostno, je garancija za doseganje pričakovanih prihrankov ter bivalnega ugodja. Neustrezna izbira folij nam lahko prinese rosenje, plesen, vlago in posledično propadanje celotne konstrukcije. Kakovostna zatesnitev pa je pogoj, da je streha res zrakotesna.

    Kaj se dogaja z ostrešjem v primeru slabe izvedbe tesnjenja si lahko ogledate v Knauf knjižnici videoposnetkov ali na spodnjem videu:

    Tako kot izbira pravih materialov, je prav tako izjemno pomembna izbira kakovostnega izvajalca. V Sloveniji je veliko dobrih suhomontažerjev, ki so sposobni izvesti izolacijo ostrešja tako, kot je potrebno. Mnogi med njimi so že tudi prejeli naš certifikat, saj so bili del naših izobraževanj in demonstracij pravilne vgradnje. Poiščite jih, lahko pa vam z nasvetom pri njihovi izbiri pomagamo tudi mi.

    Bivalno-podstrešje.jpg
     Bivalno podstrešje lahko postane pravo luksozno domovanje.
    Za vsa vprašanja in tehnično svetovanje smo vam na voljo na naslovu: svetovanje@knaufinsulation.com ali na tel: 04 5114 105.

     

    Predstavitev produkta 1749
    Avtor: KNAUF INSULATION, d.o.o.

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Izolacija podstrešja, mansarde?

    Imamo kar 1026 izvajalcev za področje Izolacija podstrešja, mansarde:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Imamo kar 1026 izvajalcev za področje Izolacija podstrešja, mansarde
    10
    1

    MK STORITVE, MARTIN KOČIŠ s.p.


    8.5
    1

    Marko Dobnikar s.p.


    8.8
    0

    Adaptis, Drejc Kozjek s.p.


    10
    3

    Gradbeništvo Nermin Nuhanović, s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane