Za področje
    urejanje okolice, izkopi

    Cvetlična korita iz vlaknocementa Swisspearl polepšajo vsak dom

    Članek je koristil že 2825+ uporabnikom
    Cvetlična korita so krasen dodatek k interierju vsakega prostora, tudi na vrtovih in terasah so prava paša za oči. Rastlinam, ki v njih domujejo nudijo prostor za razvoj in rast. Obstajajo v dobesedno vseh mogočih barvah, oblikah, velikostih in navsezadnje tudi materialih.
    Strokovni članek 2825
    swisspearl zunanje korito za roze
    Imamo kar 1586 izvajalcev za področje Urejanje okolice:

    Najpogostejši materiali za cvetlična korita so plastika, keramika in kamen. Ljubitelji cvetja in zelenja pa zagotovo vedo, da niso kar vsi cvetlični lončki in korita enako dobri za optimalno rast rastlin. Plastika in druge umetne mase se sicer zdijo poceni in dobra odločitev, vendar se kmalu izkaže, da so le kratkega roka uporabe in da se že po sezoni ali dveh začnejo luščiti, njihova barva bledi, ker se zaradi menjave temperatur raztezajo in krčijo, pa tudi izgubljajo obliko. Veliko boljša izbira so izdelki za vrt iz trpežnejšega materiala, kot je vlaknocement. Ne samo, da so odporni na vreme, praktično ne potrebujejo niti nobenega vzdrževanja. Poleg tega pa so še lepi in unikatni. A kje jih dobiti? Obrnite se na podjetje Eternit Slovenija: z ročno izdelanimi vlaknocementnimi izdelki za vrt vas bodo zagotovo navdušili!

    Življenjski prostor že dolgo ni več omejen samo na arhitekturo in notranje oblikovanje, temveč se zlasti v toplejšem delu leta pokaže tudi vse večja pomembnost zunanjih prostorov. Vsi si namreč v toplejših mesecih radi privoščimo sproščujoče trenutke na domačem vrtu, terasi ali balkonu.

    Za urejen vrt ali  drug zunanji prostor, ki pa ni nujno pokrit, je že pri samem načrtovanju le-tega treba upoštevati tudi vremenske pogoje, zato naj bodo zunanje pohištvo in pripomočki, kot so cvetlična korita, kar najbolj trpežni, kakovostni, hkrati pa tudi estetski in praktični. Vlaknocementna cvetlična korita iz podjetja Eternit Slovenija  se v vseh zgoraj omenjenih lastnostih kažejo kot vrhunski izdelki, zato so priljubljeni tako pri ljubiteljskih vrtnarjih kot tudi pri profesionalcih.

    cvetlicna-korita-1.jpg
    Različnih barvnih kombinacij je veliko, zato zlahka najdete pravi izdelek zase.

    Ko se torej odločite, da boste osvežili in polepšali izgled svojega vrta in zunanjega dela hiše, zdaj veste: lončki za začimbe, manjša in večja korita za rože in gojenje zelenjave ali celo pohištvo naj ne bodo iz hitro minljivih materialov, ki se jih po vrhu še ne da reciklirati, ampak raje vlaknocementni. To je edinstven material, že stoletja uporabljen za strešne kritine in fasadne obloge, zato mu preverjeno ne sneg, zmrzal ali mraz ne pridejo do živega, kot tudi ne ogenj. Cvetlična korita iz vlaknocementa so enako lepa prvi dan in tudi kasneje – in to povsem brez vzdrževanja.

    zunanje korito za rože-2.jpg
    Rastline ljubijo naravne materiale!

    In zakaj rastline ravno v vlaknocementnih koritih tako dobro uspevajo? Ker je material naraven, sestavljen iz cementa, apneneca, raznih armiranih in procesnih vlaken, zraka in vode, kar omogoča dolgo življenjsko dobo. Poleg tega material diha in rastlinam pomaga uravnavati vlago. Je izjemno vzdržljiv in trajen, kakršna je tudi obstojnost barve zaradi visokokakovostnega sistema barvanja v masi. Proizvodni postopek in sam vlaknocementni material omogočata, da so korita odporna proti zmrzali, vodonepropustna ter negorljiva.

    swisspearl-betonska-cvetlicna-korita-3.jpg
    Brezčasen dizajn, ki se ga ne boste nikoli naveličali.

    Sama težina cvetličnih korit – 10 kg in več, omogoča, da so korita stabilna še pri tako močnem vetru in burji. Vsa cvetlična korita so ročno izdelana ekskluzivno v Švici in oblikovana s strani priznanih in nagrajenih evropskih oblikovalcev. Na notranji strani vsakega korita je tudi odtisnjen podpis posameznega oblikovalca. Korita imajo na dnu narejeno luknjico za drenažo, kar omogoča samodejno odtekanje odvečne vode.

    cvetlicno-korito-swisspearl-5.jpg
    Vsa korita so ročno oblikovana.

    Program vlaknocementnih cvetličnih korit Swisspearl sestavljajo 3 različne linije izdelkov:

    • SWISSPEARL SOFTLINE: Kolekcija cvetličnih korit različnih modelov in oblik za vse okuse in vsak prostor. 
    • SWISSPEARL CUSTOM LINE: Kolekcija ponuja rešitve za zahtevnejše prostore ter oblikovanje po meri. Cvetlična korita so izdelana iz ravnih vlakocementnih plošč Swisspearl, ki so razrezane na želeno velikost in se lahko uporabljajo tudi za pregraditev prostorov in vrtov.
    • URBAN GARDENING: V kolekcijo Urban gardening spadajo enostavnejša, manjša korita, primerna za gojenje balkonskega cvetja, sadja, zelenjave ali zelišč.
    swisspearl-softline-6.jpg
    Cvetlično korito Ronco iz kolekcije Swisspearl Softline.
    swisspearl-balconia-7.jpg
    Korita Balconia so primerna zlasti za balkonsko cvetje in zelišča. Najdete jih v kolekciji Urban Gardening.
    vlaknocementna-cvetlicna-korita-8.jpg
    Vseh oblik, velikosti in barv. Vlaknocementna cvetlična korita za vsako teraso, balkon ali vrt.

    Nenazadnje se cvetlična korita iz vlaknocementa odlično kombinirajo tudi z ostalimi vlaknocementimi izdelki, kot so valovita strešna kritina Valovitka® ali fasadne plošče Swisspearl. Skratka, če si želite edinstveno umetnostno delo, ki ga lahko hkrati uporabite tudi za cvetlično korito, so ti izdelki kot nalašč za vas.

     

    Podjetje Eternit Slovenija poleg vlaknocementnih cvetličnih korit in izdelkov za vrt in oblikovanje, primarno proizvaja in trži tudi ostale vlaknocementne izdelke za streho in fasado. Vsi izdelki Swisspearl, poleg sodobnih, tehničnih in gradbenih zahtev zagotavljajo tudi kakovostno bivanje in sodoben dizajn. Ekološko neoporečni vlaknocementni izdelki (Valovitka, ravna kritina, fasadne plošče  ter izdelki za urejanje vrta in okolice) dodatno prispevajo k prijetnemu bivalnemu počutju kakor tudi naravnemu in sodobnemu videzu stavb.

    Strokovni članek 2825
    Avtor: ETERNIT SLOVENIJA, d.o.o.

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Urejanje okolice?

    Imamo kar 1586 izvajalcev za področje Urejanje okolice:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Imamo kar 1586 izvajalcev za področje Urejanje okolice
    9.5
    2

    Teo Mohorčič s.p.


    10
    1

    Zavod DomDen, zavod za vzdrževanje objektov in okolice


    9.6
    8

    ZTR Rožle Mihelčič s.p.


    9.1
    0

    INTEGRA Knežević d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane