Za področje

    Milanski pohištveni sejem 2022

    Članek je koristil že 1692+ uporabnikom
    Pohištveni sejem v Milanu, ključni referenčni dogodek oblikovalske skupnosti praznuje 60 let! Po triletnem premoru bo “Salone“ letos potekal od 7. do 12. junija. Svojo okroglo obletnico bo obeležil z bogatim programom, usmerjenim v trajnost, ustvarjalnost in inovativnost.
    Dogodek 1692
    Salone del Mobile

    Letošnji sejem Salone del Mobile bo močno osredotočen na trajnost z vrsto smernic za postavitev sejemskih razstav. Te vključujejo uporabo recikliranih materialov ali materialov za večkratno uporabo (kot je les), materialov z nizkim vplivom na okolje ali materialov s certifikatom FSC ali PEFC; upoštevanje logistične vzdržnosti virov oskrbe ter uporaba okolju varnih izdelkov in opreme. Sodelujoča podjetja si bodo prizadevala, da bodo med procesi montaže in demontaže sejemskih razstav uporabila čim manj materialov, po načelih prilagodljivosti in ponovne uporabe.

    Eurocucina

    Del sejma bo letos tudi Eurocucina, bienale kuhinj z novimi izdelki in najnovejšimi tehnologijami vodilnih blagvnih znamk na tem področju.

    Predsednica sejma Salone del Mobile Maria Porro je povedala: »Dogodek deluje kot prazno platno za vse protagoniste – podjetja, blagovne znamke in oblikovalce – ter jim omogoča projekcijo lastne identitete, promocijo lastnih vsebin in pripoved lastnih zgodb. V luči vojne v Ukrajini Maria Porro nadaljuje: »Zdaj še bolj verjamemo v svoj namen, da smo križišče kultur in stilov, odprti svetu. Zato smo poskrbeli, da bo delo razstavljavcev znova v središču pozornosti.«

    Eurocucina.jpg
    Eurocucina, bienale kuhinj z novimi izdelki in najnovejšimi tehnologijami vodilnih kuhinjskih znamk. vir: Salone del Mobile

    Vrnitev Salone Satellite

    Po triletnem premoru se na milanski sejem vrača tudi Salone Satellite s svojo 23. izdajo in pozdravlja vzhajajoče oblikovalce na novi vidni lokaciji ob vhodu v sejmišče. Razstavljavci bodo sledili temi "Oblikovanje za naš prihodnji jaz" s poudarkom na vključujočem dizajnu, ki spodbuja avtonomijo, udobje, gibanje, uporabnost, interakcijo in varnost vseh. Razstava bo zasnovana kot prijeten trg – prostor srečevanja, ki bo okrepil vlogo dogodka kot povezovalca talentov in odskočne deske za nastajajoče kreativce, startupe in oblikovalske šole.

    Pogovori 

    V znaku pristopa, ki temelji na pomenu skupnosti, bo v okviru sejma potekala tudi serija pogovorov, ki jih bodo vodile Chiara Alessi, Beatrice Leanza in urednica milanske izdaje revije Wallpaper* Maria Cristina Didero. Pogovori se bodo osredotočali na teme: ljudje, lepota in planet.

    design_with_nature_.jpg
    Instalacija arhitekta Maria Cucinelle je kot krajina in stičišče znotraj sejma. vir: Salone del Mobile

    Prostorska instalacija Maria Cucinella z naslovom Design with Nature

    60. obletnico sejma bo proslavila instalacija bolonjskega arhitekta Maria Cucinelle, ki predstavlja 1400 kvadratnih metrov velik prostor postavljen v paviljonu št. 15. Arhitekt je ob premisleku o dogodkih zadnjih nekaj let ustvaril prostor, osredotočen na družbeno povezovanje in delitev. Rezultat njegove osredotočenosti na krožnost je vijugasta sedežna instalacija izdelana iz recikliranih materialov in obogatena z zelenjem.

    Kot krajina in stičišče znotraj sejma instalacija izhaja iz tem ekološkega prehoda, doma kot glavnega urbanega elementa ter mesta kot rudnika. Po končanem sejmu bodo posamezne dele instalacije prenesli na različne lokacije v mestu ter iz njih ustvarili nove prostore, kot so majhna šolska knjižnica, učilnica, klop za javni prostor, laboratorijsko mizo itd.

    Kaj: Salone del Mobile - največji in najpomembnejši pohištveni sejem na svetu
    Kdaj: 7.-12. junij 2022
    Kje: Fiera Milano
    Dogodek 1692
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Drugo?

    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane