Za področje

  Solarni tuš – najboljši vrtni tuš s toplo vodo

  Članek je koristil že 3351+ uporabnikom
  Vrtni oziroma zunanji tuš je nepogrešljiv del parcele, sploh če je na njej bazen ali pa je v bližini morje. Prhanje na prostem ponuja mnogo prednosti, pogosto pa lahko slišimo, da je največja slabost zunanjega tuša hladna voda. Ta problem uspešno rešuje solarni tuš, katerega delovanje vam predstavljamo v pričujočem prispevku. 
  Strokovni članek 3351
  solarni tus
  Imamo kar 346 izvajalcev za področje Vrtno pohištvo:

  1. Vrtni tuš 

  Zunanji tuš postaja vse bolj popularen. Predvsem pride prav, če imamo doma bazen, saj se po plavanju želimo oprhati, da s sebe opremo kemikalije in se preoblečemo v čista, suha oblačila. Zunanji tuš je prav tako zelo dobrodošel, če se hiša nahaja v bližini bazena – nič ni hujšega kot otroci, polni mivke, ki se premikajo po hiši, da bi prišli do kopalnice. 

  Najboljša izbira za vrtni tuš je t. i. solarni tuš. Odlikuje ga obilo tople vode brez potrebe po izvedbi napeljav. 

  2. Kaj je solarni tuš?

  Solarni tuš je zunanji tuš z veliko posebnostjo; gre za vrtni tuš, ki vodo ogreva z izkoriščanjem sončne energije. Topla voda pri zunanjih tuših sicer ni nobena posebnost – mogoče jo je speljati povsod, tudi do vrtnega tuša, vendar pa je to zelo velik, invaziven in drag poseg. Dobra alternativa je ravno solarni tuš, ki toplo vodo proizvaja brez potrebnih napeljav. Princip, po katerem deluje solarni tuš, da lahko izkorišča energijo sončnega sevanja, vam bomo predstavili v nadaljevanju.

  3. Kako deluje solarni tuš

  Kot omenjeno že v prejšnjem odstavku solarni tuš vodo v rezervoarju segreva z izkoriščanjem sončne energije. Njegovo delovanje je preprosto – umestite ga na želeno mesto, nato pa nanj enostavno priklopite gumijasto cev, ki je pritrjena na pipo. Vsak solarni tuš vsebuje rezervoar, ki je temne barve, najdemo pa tudi solarne tuše, katerih celotno telo je rezervoar za vodo. Ne glede na to ali gre za ločen rezervoar ali pa je le-ta inkorporiran v korpus tuša, je vedno temne barve, saj se temna barva na soncu hitreje in učinkoviteje segreje. Segret rezervoar nato segreva vodo, ki se nahaja v njem. Na podlagi izkoriščanja tega prastarega in bazičnega principa solarni tuš izkorišča sončno energijo. 

  Solarni tuš
  Na voljo imamo solarni tuš z intergriranim rezervoarjem (na fotografiji) ali z ločenim rezervoarjem. (vir: Stotinka d.o.o.)

  4. Solarni tuši različnih barv in oblik

  4.1 Solarni tuši z integriranim rezervoarjem

  Kot vsi vrtni tuši so tudi solarni tuši različnih oblik. Najpreprostejši so v obliki zadebeljene cevi. Ta tip tuša ima običajno rezervoar integriran v sam korpus tuša, zato je v temni barvi. Ta izvedba je priročna, saj dobimo dve stvari v eni – rezervoar ni viden in zato tudi ni vizualno moteč, po drugi strani pa ne moremo izbirati med široko paleto barvnih odtenkov, saj mora biti zaradi zakonitosti delovanja vsak solarni tuš z integriranim rezervoarjem nujno temne barve (temno zelene, modre, sive ali črne barve). 

  4.2 Solarni tuši z ločenim rezervoarjem

  Če se odločimo za solarni tuš z ločenim rezervoarjem, imamo sicer na voljo več različnih barvnih odtenkov tuša, prav tako je na voljo več različnih oblik, rezervoar, nameščen na vrhu tuša, pa je po drugi strani vizualno zelo izpostavljen. To je še posebej moteče, če tuš ni obdan z zelenjem ali postavljen v kot, pač pa v samo središče dogajanja. 

  5. Solarni tuš pozimi

  Dobra novica je, da je solarni tuš pozimi mogoče enostavno ostraniti. Tako vam voda v tušu ne more zmrzniti, posledično pa ne more priti do neželenih poškodb.

  6. Cena za solarni tuš

  Povprečne cene za solarne tuše se gibljejo med 200 in 300 EUR, lahko pa narastejo tudi vse do 500 EUR. Cena je odvisna predvsem od velikosti rezervoarja, osnoven solarni tuš pa lahko dobite že za dobrih 100 EUR. 

   

  Strokovni članek 3351
  Avtor: MojMojster Magazin - Trendi

  Kako so Vam koristile te informacije?


  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Vrtno pohištvo?

  Imamo kar 346 izvajalcev za področje Vrtno pohištvo:

  Brezplačno povpraševanje
  Izbor podjetij, ocene strank
  Brez provizij
  Imamo kar 346 izvajalcev za področje Vrtno pohištvo
  10
  22

  Vgrajevanje stavbnega pohištva, David Bajt s.p.


  9.1
  11

  PABO d.o.o.


  10
  7

  AS MONT Andrej Sajovic s.p


  10
  2

  CIPROŠ d.o.o.


  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane