Za področje
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Mesec oblikovanja Gradec 2022

    Članek je koristil že 1305+ uporabnikom
    V avstrijskem Gradcu bodo v začetku maja otvorili festival oblikovanja, ki bo trajal mesec dni. Spremljal ga bo obsežen program razstav, predavanj, predstavitev in vodenih ogledov, ki bo gostom ponudil vpogled v ustvarjalno sceno in skupnost Unescovega mesta oblikovanja. Osrednja tema letošnjega dogodka je Zelena tranzicija s poudarkom na temah, kot so krožno gospodarstvo, trajnostni izzivi in mobilnost prihodnosti. Mesec oblikovanja Gradec 2022 se bo odvijal od 7. maja do 12. junija 2022 na različnih lokacijah v mestu.
    Dogodek 1305
    Design Month Graz

    pripravila: Špela Rogel

    Festival Mesec oblikovanja Gradec združuje in zgošča energije lokalnih kreativnih industrij, nanje usmerja pozornost zunanjega sveta ter jim pomaga k zasidranju v zavesti ljudi. S tem ko zagotavlja prostor za inovativne projekte – eksperimentalne ali komercialne – povečuje dojemanje pomena oblikovanja kot ekonomsko pomembne dejavnosti, ki ustvarja dodano vrednost ter pomembno prispeva k razvoju družbe in gospodarstva. 

    Krovna blagovna znamka Mesec oblikovanja pod skupnim dežnikom združuje posamezne dejavnosti in lokalne partnerje, ne da bi pri tem ogrožala njihovo neodvisnost. Festival, ki ga organizira in koordinira Creative Industries Styria obsega širok vsebinski in programski razpon od različnih individualnih pobud oblikovalcev do velikih lokalnih izobraževalnih in poslovnih institucij, s čimer omogoča sinergije in sodelovanje med kreativnimi industrijami ter »klasičnimi« podjetji.

    Izpostavljamo nekaj zanimivih dogodkov:

    ECIS22.jpg

    ECIS22 – Evropski vrh kreativnih industrij

    Ponedeljek, 9. maja, od 12.30 do 16.30, Minoritska dvorana Minoritskega centra Gradec

    Letošnja konferenca ECIS22 GREEN spodbuja ponoven premislek in preoblikovanje politik za kulturno kreativnega sektorja in industrije (KKSI), ki je prepoznan po svojem potencialu medsektorskih inovacij in sposobnosti pomagati podjetjem pri razvoju in uvajanju sprememb, ki vodijo k napredku. 

    V zadnjih desetletjih so evropski ustvarjalci dokazali svoj neposredni in posredni vpliv ne le na gospodarstvo, ampak tudi na razvoj mest, socialno kohezijo, mednarodne odnose, integracijo in družbene spremembe.

    Danes se splošna paradigma za gospodarski razvoj in družbeni pomen meri s prispevkom k zelenemu dogovoru in krožnemu gospodarstvu. Na konferenci bo tako osrednja tema prispevek KKSI k zeleni tranziciji. Glavno vprašanje za naslednje desetletje pa se glasi: Kako lahko KKSI prispeva k tekmi za neto nič emisij in naredi Evropo prvo podnebno nevtralno celino?

    Letošnji European Creative Industries Summit je skupni dogodek Evropske mreže kreativnih podjetij (ECBN) in Creative Prag.

    design-everyday.jpg

    Oblikovanje vsak dan - razstava

    7.05.2022 - 12.06.2022, Minoritska dvorana Minoritskega centra Gradec

    Razstava DESIGN EVERYDAY prikazuje izjemno oblikovane vsakdanje predmete avstrijskih oblikovalcev.

    Oblikovanje izdelkov je več kot „le“ oblikovanje, je kreativna storitev. Razvoj in oblikovanje predmetov za vsakdanjo rabo oblikuje naš odnos do okolja in s tem našo kulturo življenja. Uporabni, odgovorno oblikovani in trajnostno izdelani vsakdanji predmeti zato postajajo vse bolj pomembni, saj se meje med resničnim in virtualnim svetom vse bolj brišejo. Medtem ko postaja vse težje prepoznati lastnosti, ki dajejo pomen dobremu oblikovanju v neobvladljivo materialističnem svetu, razstava Design Everyday nudi vpogled v aktivnosti avstrijskih oblikovalskih studiev.

    Izbor se osredotoča na pohištvo in izdelke vsakdanjega življenja, ki prispevajo k nadaljnjemu razvoju sodobnega oblikovanja v Avstriji in širše. Format predstavlja odprto, rastočo zbirko: brez zahtev po popolnosti, vendar z namenom, da bi avstrijskim oblikovalcem izdelkov v prihodnosti ponudili platformo z mednarodnim dosegom. Cilj pobude je spodbuditi diskurz in sodelovanje med oblikovalci, teoretiki in proizvajalci ter tako okrepiti medsebojno izmenjavo in spodbuditi sodelovanje.

    Pobudnik in kustos razstave, ki je že 5 let poteka pod okriljem Dunajskega meseca oblikovanja, je dunajski oblikovalski studio Vandasye

    Fifteen-Seconds.jpg

    Festival Fifteen Seconds - festival inovativnosti in ustvarjalnosti

    9.06.2022 — 10.06.2022 | Mestna hiša Gradec

    V Gradcu pričakujejo okoli 150 mednarodnih govorcev, navdušujočih mislecev različnih poklicev, ki bodo razpravljali o 10 kuriranih temah pod okriljem glavne teme „Zelenega prehoda“ ter s svojimi navdihujočimi govori motivirali ljudi k ponovnemu razmisleku. Festival Fifteen Seconds v Gradcu poteka v okviru mednarodne platforme in festivala Fifteen Seconds, ki v začetku poletja v srce Evrope privabi 10.000 radovednih umov, da prižgejo iskrico človeške ustvarjalnosti in si izmenjajo različne pristope k rešitvam. Prireditev bo potekala v Mestni hiši kot tudi na najboljših lokacijah v središču mesta.

    vitavo.jpg

    VITAVO Business Talk, NEW WORK 

    Torek 31.05. od 17h - 20h, Regus – pametno mesto

    Uspešni podjetniki bodo ponudili svoje osebne izkušnje in pogled na to, kako se spopadajo z izzivi spreminjanja dela, delovnih razmerij in zelene tranzicije v svojih podjetjih.

    Avstrijska marketinška agencija VITAVO in REGUS, globalna mreža pisarniških in coworking prostorov vabita na pogovor v majhnem ekskluzivnem okolju, v katerem bodo podjetniki delili svoj osebni pogled in odziv na megatrend »New work« v svojih podjetjih.

    Razumevanje dela se spreminja, meje med privatnim življenjem in delom se brišejo. Razpon je širok - od ravnotežja med poklicnim in zasebnim življenjem do »mešanja službe in življenja«. Zaradi avtomatizacije in digitalizacije se modeli delovnega časa in delovne strukture spreminjajo. Decentralizacija in sodelovanje zahtevata prilagodljive pisarniške koncepte in vzpostavitev kulture zaupanja v podjetjih. Ta proces pa zahteva in generira tudi spremembe naših vrednot, pri čemer se močno dotika tudi teme »Zeleni prehod«.

    Ali pri delu in poklicu prihaja v ospredje vprašanje smisla? Kaj to pomeni za zaposlovanje in delovna razmerja? Dejavniki, kot so občutek smisla, možnosti oblikovanja in ravnotežje med poklicnim in zasebnim življenjem, so razburljiva tematska področja, ki jih podjetja danes ne morejo več odrivati na stran. Čakajo vas vznemirljive razprave in mreženje!

    designfrische.jpg

    designfrische

    26.05.2022 — 6.06.2022 | Casa Tondolo

    Obiskovalci se lahko peš ali z e-kolesom odpravijo skozi gorsko vas Trahütten, ki je bila nekoč priljubljeno poletno letovišče. Tam lahko na šestih postajah vidijo in doživijo inovativne, lokaciji in naravi prilagojene, oblikovalske izdelke in pristope. 

    designfrische spodbuja mreženje lokalnih oblikovalcev in podjetij iz različnih sektorjev ter opozarja na potencial »vpliva oblikovanja« na podeželju. Spekter izdelkov sega od posameznih kosov lesenega nakita, lokalno izdelane kozmetike, razstave Villa Volatile, do mizarskih izdelkov in notranje opreme.

    Dizajnerski duo Itshe & Io preoblikuje apartmajske sobe v vstopne postaje. Medtem ko se dva pustolovska apartmaja – Alban Berg in Alma Mahler – v Vili Alban Berg oblikovno nanašata na svoje zgodovinske prebivalce, Casa Tondolo ponuja retroalpsko barvitost nekdanjega gostišča Lernpeiss z individualnimi umetniškimi kuharskimi pristopi, ki temeljijo na oblikovanju hrane.

    Jedro designfrischeja je razstava In_Organic Symbiosis, ki jo bo Moya Hoke kot rezidenčna oblikovalka v Trahütnu razvila in predstavila v galeriji Sagmeister. Združuje svetilke iz prosojnega porcelana z umetniškimi raziskavami materiala iz koži podobnih simbiotskih kolonij bakterij in kvasovk, ki se uporabljajo pri izdelavi napitka Kombucha. Obiskovalci imajo možnost, da so v okviru razstave tudi sami kreativni in izdelajo svoj lastni oblikovalski izdelek

     

     

     

    Dogodek 1305
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Drugo?

    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane