Za področje
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Pohitite z gradnjo, saj se je armatura že znatno podražila!

    Članek je koristil že 1322+ uporabnikom
    Čeprav so se v zadnjem letu občutno podražile praktično vse gradbene storitve, smo v zadnjem mesecu priča hitri in znatni podražitvi jeklene armature, ki se uporablja za armiranobetonske konstrukcije.
    Strokovni članek 1322
    armatura
    Imamo kar 70 izvajalcev za področje Betonarna:

    Jeklena armatura se je v prvih desetih mesecih leta 2021 že podražila za četrtino, na dodatno 40 – 50 % podražitev pa so močno vplivali tudi aktualni geopolitični dogodki vojne v Ukrajini.

    Trenutna zaostrena politična situacija na znatno podražitev armature ni vplivala le zaradi zastoja dobave in proizvodnje, pač pa tudi zaradi ogromne podražitve energentov, ki so glavni gonilci vseh svetovnih industrij – posledično so se podražile vse surovine, cene dela in seveda tudi končni izdelki. Kriza je pripeljala celo do začasne popolne ustavitve proizvodnje, zaradi česar tudi v Sloveniji še pred nekaj tedni ni bilo mogoče dobiti armaturnih mrež. Sedaj so ponovno na voljo, a po precej višji ceni. 

    tabela armatura

    Drugi razlog podražitve pa naj bi bila Kitajska, ki je leta 2020 s koronakrizo opravila hitreje kot preostali svet in se še isto leto vrnila k svojim enormnim infrastrukturnim projektom. Ti so za naše razmere popolnoma nepredstavljivi in terjajo megalomanske količine gradbenega materiala, med drugim tudi jeklene armature.

    Podražitev armature
    Armatura se je v primerjavi z lani podražila za cca. 40 %.

    Ker je jeklena armatura nujen element vsake gradnje – tudi če primarno ne gre za betonski objekt, so betonske vsaj stene v kleti – njena podražitev zadeva vse, ki so trenutno v procesu gradnje ali pa se je nameravajo lotiti v kratkem. Čeprav cene gradnje in gradbenih materialov strmoglavo rastejo že slabi dve leti, zaradi nedavnih geopolitičnih dogodkov situaciji kar ni videti konca. Svetujemo, da z gradnjo pohitite in se tako izognete morebitnim dodatnim višanjem cen. 

    Strokovni članek 1322
    Avtor: MojMojster Magazin - Trendi

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Betonarna?

    Imamo kar 70 izvajalcev za področje Betonarna:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 70 izvajalcev za področje Betonarna
    9.5
    2

    Teo Mohorčič s.p.


    8.5
    5

    Adaptacije NAJA, Emsad Rošić s.p.


    10
    4

    ANDRE d.o.o.


    10
    4

    ZK PROJECTS, čiščenje in gradbeništvo, Zuhdija Kovačević s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane