Za področje

  Pohitite z gradnjo, saj se je armatura že znatno podražila!

  Članek je koristil že 880+ uporabnikom
  Čeprav so se v zadnjem letu občutno podražile praktično vse gradbene storitve, smo v zadnjem mesecu priča hitri in znatni podražitvi jeklene armature, ki se uporablja za armiranobetonske konstrukcije.
  Strokovni članek 880
  armatura
  Imamo kar 63 izvajalcev za področje Betonarna:

  Jeklena armatura se je v prvih desetih mesecih leta 2021 že podražila za četrtino, na dodatno 40 – 50 % podražitev pa so močno vplivali tudi aktualni geopolitični dogodki vojne v Ukrajini.

  Trenutna zaostrena politična situacija na znatno podražitev armature ni vplivala le zaradi zastoja dobave in proizvodnje, pač pa tudi zaradi ogromne podražitve energentov, ki so glavni gonilci vseh svetovnih industrij – posledično so se podražile vse surovine, cene dela in seveda tudi končni izdelki. Kriza je pripeljala celo do začasne popolne ustavitve proizvodnje, zaradi česar tudi v Sloveniji še pred nekaj tedni ni bilo mogoče dobiti armaturnih mrež. Sedaj so ponovno na voljo, a po precej višji ceni. 

  tabela armatura

  Drugi razlog podražitve pa naj bi bila Kitajska, ki je leta 2020 s koronakrizo opravila hitreje kot preostali svet in se še isto leto vrnila k svojim enormnim infrastrukturnim projektom. Ti so za naše razmere popolnoma nepredstavljivi in terjajo megalomanske količine gradbenega materiala, med drugim tudi jeklene armature.

  Podražitev armature
  Armatura se je v primerjavi z lani podražila za cca. 40 %.

  Ker je jeklena armatura nujen element vsake gradnje – tudi če primarno ne gre za betonski objekt, so betonske vsaj stene v kleti – njena podražitev zadeva vse, ki so trenutno v procesu gradnje ali pa se je nameravajo lotiti v kratkem. Čeprav cene gradnje in gradbenih materialov strmoglavo rastejo že slabi dve leti, zaradi nedavnih geopolitičnih dogodkov situaciji kar ni videti konca. Svetujemo, da z gradnjo pohitite in se tako izognete morebitnim dodatnim višanjem cen. 

  Strokovni članek 880
  Avtor: MojMojster Magazin - Trendi
  Imamo kar 63 izvajalcev za področje Betonarna:

  Kako so Vam koristile te informacije?


  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Imamo kar 63 izvajalcev za področje Betonarna:

  Brezplačno povpraševanje
  Izbor podjetij, ocene
  Brez provizij
  Imamo kar 63 izvajalcev za področje Betonarna
  10
  3

  ZK PROJECTS, čiščenje in gradbeništvo, Zuhdija Kovačević s.p.


  10
  3

  OBNOVA Kočevje d.o.o.


  9.5
  2

  Teo Mohorčič s.p.


  10
  2

  ANDRE d.o.o.


  Iščete izvajalce, ponudbo za področje BETONARNA?

  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane