Za področje

    Vrtno pohištvo - 11 oblikovalskih kosov za posedanje na prostem

    Članek je koristil že 2221+ uporabnikom
    Vreme je že prav poletno in vsi se že veselimo, da bomo več časa preživeli na prostem. Ker so pred nami daljši dnevi je zdaj pravi čas, da si ogledate najnovejše oblikovalske kose sedežnega pohištva za uživanje na prostem priznanih blagovnih znamk. Predstavljamo 11 zunanjih kavčev, sedežev in sedežnih garnitur v elegantnem a neformalnem slogu, za druženje ali samotno kontemplacijo v tesnem stiku z naravo.
    Trendi, dizajn 2221
    Screenshot 2022 03 11 at 12.53.43
    Imamo kar 348 izvajalcev za področje Vrtno pohištvo:

    izbor in besedilo: Špela Rogel

    Naše razpoloženje, občutek za prostor, zvoki in arome, dojemanje svetlobe in temperature se spreminjajo z letnimi časi in urami dneva. Narava je neskončen spektakel, ki ga najbolje uživamo v popolnem udobju. Prostorne zofe, globoki naslanjači, sedeži s tekočimi in vitkimi silhuetami....Najnovejše linije zunanjega pohištva izvirajo iz raziskovanja materialov in prinašajo nova spoznanja. Meja med notranjostjo in zunanjostjo je vedno bolj zabrisana - tudi s pohištvom, ki ga lahko uporabljamo v obeh kontekstih.

    1. Kasbah - kavč, ki nudi kraljevsko udobje

    Med ustvarjanjem hiše v Maroku je David Lopez Quincoces oblikoval kavč Kasbah, ki ga proizvaja priznan italijanski izdelovalec pohištva LIVING DIVANI. Narejen je iz modulov velikosti 1×1 meter s trdno podlago iz burmske tikovine, ki ustvarja močno vodoravno vizualno potezo. Na voljo so različni elementi (konec, otoman, vogal) , ki jih lahko sestavljamo v različne konfiguracije. Za ultimativno udobje pa poskrbijo blazine in "vstavljena" rol blazina, ki deluje kot naslon za roke ali vzglavnik.

    Vrtno pohištvo
    Kasbah Living Divani, oblikovanje David Lopez Quincoceses - fotografija Tommaso Sartori
    Vrtno pohištvo
    Kasbah Living Divani, oblikovanje David Lopez Quincoceses - fotografija Tommaso Sartori

    2. Palco - sestavljanka za sproščanje

    Sam Hecht in Kim Colin, ustanovitelja studia Industrial Facility s sedežem v Londonu, sta za KRISTALIO, zasnovala zunanji sistem sedežev po navdihu lesenih palet. Palco ima „podest“ izdelan iz desk iz tikovine, ki stoji na kovinskih nogicah. Nanj polagamo oblazinjene modulov v različnih konfiguracijah. Podest je lahko v celoti prekrit z oblazinjenimi elementi , lahko pa deli ostanejo prazni in delujejo kot nizka mizica.

    Palco.jpg
    Palco - Kristalia, oblikovanje Sam Hecht in Kim Colin
    Palco- sedežna.jpg
    Palco - Kristalia, oblikovanje Sam Hecht in Kim Colin

    3. Ema Cross - kavč, ki vas pocrklja kot otroka

    Izhodišče za kolekcijo zunanjega pohištva Emma Cross je bila ideja o križanju kavča in otroške posteljice. Za blagovno znamko VARASCHIN jo je oblikovala Monica Armani. Serija izstopa po kokonu podobnih hrbtiščih in naslonih za roke. Tkanje je izdelano ročno iz tkaninskega traku na aluminijasti strukturi.

    Emma Cross.jpg
    Emma Cross - Varaschin, oblikovanje Monica Armani
    Emma Cross 2.jpg
    Emma Cross - Varaschin, oblikovanje Monica Armani

    4. Add - več kosov, večji užitek

    Sedežni sistem ADD, ki ga je zasnoval Francesco Rota za LAPALMA je zdaj prilagojen tudi za uporabo na prostem. Več kosov tega elegantnega počivalnika z aluminijastim podstavkom, lahko sestavimo v modularni kavč z odstranljivo prevleko. Na voljo so različne konfiguracije, od preproste oblazinjene klopi do sedežnih garnitur za dve, tri ali štiri osebe.

    ADD1.jpg
    ADD - Lapalma, oblikovanje Francesco Rota
    ADD.jpg
    ADD - Lapalma, oblikovanje Francesco Rota

    5. Pablo - počitek z eleganco

    Počivalnik Pablo Vincenta Van Duysena za B&B ITALIA je zdaj na voljo tudi v zunanji različici. Izvirni dizajn je prepoznaven v leseni konstrukciji, ki je za Pablo Outdoor izdelana iz tikovine. Hrbtišče stola in zofe je blago pritrjeno na palice in ga lahko enostavno odstranimo. Nizko sedišče tvori ena sama blazina, skoraj vzmetnica, ki ustvarja veliko prostora, kot nalašč za druženje ali preživljanje trenutkov s samim seboj.  

    Pablo.jpg
    Pablo - B&B Italia, oblikovanje Vincent Van Duysen
    Pablo1.jpg
    Pablo - B&B Italia, oblikovanje Vincent Van Duysen

    6. Concrete Garden - moj betonski vrt

    Posebno linijo vrtnega pohištva iz vlaknocementa predstavlja kolekcija slovenske oblikovalke in arhitektke Tine Rugelj – Concrete garden/ Moj Betonski vrt, ki je namenjena vsakemu, ki ima rad naravni videz materiala. Iztopajoč izdelek kolekcije Concrete garden je zagotovo Enosed, ki se proizvaja v anhovskem podjetju Eternit. Gre za trden in trpežen, vremensko odporen vsestranski vrtni počivalnik, ki je obenem dovolj lahek, da ga lahko enostavno premikamo. Počivalnik z levim in desnim rokonaslonom lahko sestavimo v dvosed, z dodatkom sredinskega elementa, pa se spremeni tudi v trosed ali neskončni sedežni element. Izdelek je požel številna pomembna odlikovanja, tako doma, kot v tujini.

    Concrete-garden-Eternit.jpg
    Concrete Garden - enosed, Eternit, oblikovanje Tina Rugelj, vir: Eternit

    7. Carlotta - lenarjenje s stilom

    Leta 1967 sta Afra & Tobia Scarpa oblikovala počivalnik Carlotta za Cassinino kolekcijo Young Play. Danes CASSINA v sodelovanju s Tobio Scarpa obuja čar tega počivalnika, ki je izdelan po arhiviranih originalnih načrtih, v obliki počivalnika za zunanjo uporabo. Lesena podkonstrukcija iz tikovine je izdelana z inovativnim sistemom spojev in zaklepov originalnega modela.

    Carlotta.jpg
    Carlotta - Cassina, oblikovanje Afra & Tobia Scarpa, fotografija Valentina Sommariva
    Carlotta 1.jpg
    Carlotta - Cassina, oblikovanje Afra & Tobia Scarpa, fotografija Valentina Sommariva
    Carlotta 2.jpg
    Carlotta - Cassina, oblikovanje Afra & Tobia Scarpa, fotografija Valentina Sommariva

    8. Lodge - gostoljubno gnezdo

    Iz tikovine je izdelan tudi Lodge, počivalnik, ki ga je oblikovala ekipa Creative Lab blagovne znamke ATMOSPHERA. Njegovo leseno ogrodje povezuje tkanina iz vrvi, ki ustvarja mehko in trdno oporo. Lodge je gostoljubno gnezdo, ki ponuja popolne pogoje za sproščen pogovor in branje.

    Lodge.jpg
    Lodge - Atmosphera, oblikovanje Atmosphera Creative Lab
    Lodge 1.jpg
    Lodge - Atmosphera, oblikovanje Atmosphera Creative Lab

    9. Tibes - ugodje na vrvici

    Tkanina je prevladujoč motiv stola Tibes, ki ga je oblikoval Gregorio Facco za POTOCCO. Sestavljen je iz ogrodja iz prašno lakirane kovine ter iz vrvi ročno tkanih sedeža in hrbtnega naslonjala. Rahlo zožena sprednja oblika omogoča zlaganje.

    tibes 1.jpg
    Tibes - Potocco, oblikovanje Gregorio Facco, fotografija Francesca Ferrari
    tibes2.jpg
    Tibes - Potocco, oblikovanje Gregorio Facco, fotografija Francesca Ferrari

    10. Plato - tehnologija, ki razvaja

    Jasper Morrison je oblikoval aluminijasti stol Plato za MAGIS. Izdelan je s pomočjo posebne tehnologije, ki omogoča izdelavo tanjših, a tudi trdnejših ohišij v primerjavi s plastičnimi ter ga je mogoče popolnoma reciklirati. Zložljiv stol je na voljo v različnih barvah, z ali brez naslonjal za roke.

    Plato.jpg
    Plato -  Magis, oblikovanje Jasper Morrison

    11. Koki wire - udobje na žici

    Lahka silhueta je značilnost stolov iz kolekcije Koki Wire, ki so jo oblikovali Pocci + Dondoli za DESALTO. Ustvarjeni z mislijo na zunanjo uporabo, so kot nalašč tudi za notranjost. Tanka jeklena žica ustvarja ogrodje trdne oblike in močnim, vijugastim grafičnim učinkom.

    koki-wire.jpeg
    Koki Wire - Desalto, oblikovanje Pocci + Dondoli
    Desalto_Koki Wire.jpg
    Koki Wire - Desalto, oblikovanje Pocci + Dondoli

     

     

     

     

    Trendi, dizajn 2221
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Vrtno pohištvo?

    Imamo kar 348 izvajalcev za področje Vrtno pohištvo:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Imamo kar 348 izvajalcev za področje Vrtno pohištvo
    8.9
    0

    TAPETNIŠTVO M STIL, MATJAŽ POŽUN s.p.


    8.9
    2

    MONTAŽA STENSKIH IN STROPNIH OBLOG SKAZA SLAVKO S.P.


    8.9
    0

    JENS MIHA JANEŽ S.P.


    8.9
    0

    FIGURA d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane