Za področje

  Kako ustvariti francosko kuhinjo?

  Članek je koristil že 1136+ uporabnikom
  Kuhinja je najbolj tehnični del našega doma, obenem pa velikokrat tudi naš največji ponos, ki ga z veseljem pokažemo vsem obiskovalcem. Zato je za kuhinjo, bolj kot za kateri koli drug prostor doma, pomembno, da je ekstremno funkcionalna, obenem pa tudi izjemno estetska in elegantna. 
  Trendi, dizajn 1136
  francoska kuhinja
  Imamo kar 1219 izvajalcev za področje Kuhinje:

  Kuhinje nekoč in danes

  Če so bile kuhinje nekoč del servisnih prostorov, ki so jih ljudje umestili daleč stran od bivalnega dela hiše, je danes situacija popolnoma drugačna. Kuhinja, popolnoma ločena od dnevne sobe in jedilnice, je skorajda redkost. In prav sodobno povezovanje kuhinje z ostalimi dnevnimi prostori je razlog, da vse bolj težimo k lepoti in se trudimo izbrati takšen nivo estetike kuhinje, ki bo dopolnjeval in celovito zaokrožil stil interierja našega doma.

  Kaj je francoska kuhinja?

  Francoske kuhinje so še danes ene izmed najbolj popularnih, gre pa za kuhinje z rustikalnim pridihom, ki imajo običajno lesene omarice s kovinskimi ročaji in kamnit pult. Danes nastopajo tudi v posodobljenih, modernih različicah. 

  Francoska kuhinja
  Francoske kuhinje imajo tipično izrezljane lesene fronte omaric. 

  V tokratnem prispevku vam bomo predstavili, kako lahko poustvarite čudovito, nebeško belo francosko kuhinjo. Bele kuhinjo so zadnja leta izjemno popularne, vendar pa jim na žalost pogosto krat manjka nekaj karakterja – so samo bele, brez detajlov, zaradi česar delujejo hladno in abstraktno. Predstavljena bela kuhinja pa je dokaz, kako je mogoče z belo kuhinjo doseči ravno obratno. 

  Rustikalna kuhinja
  Francoske kuhinje so kuhinje s pridihom rustikalnega.

  Predstavljenim francoskim belim kuhinjam to v prvi vrsti uspeva z artikulacijo površine kuhinjskih omaric oziroma front, kar je tudi sicer ena izmed poglavitnih značilnosti francoskih kuhinj. Te so »izrezljane«, kar jim da globino in na površini ustvari sence. Poleg tega kuhinja kar naenkrat dobi veliko detajlov, čeprav so vsi še vedno beli. 

  Eden najlepših elementov kuhinje, ki sledi zasnovi francoskih kuhinj, je kamnit pult iz marmorja, ki v kuhinjo vnese pridih luksuza in jo resnično poživi.
  Francoska kuhinja
  Tipičen element francoske kuhinje je kamnit pult. 

  Drugi element, ki poživi belo kuhinjo, so ročaji kovinski omaric. Ne le, da je to najboljše zagotovilo za enostavno vzdrževanje kuhinje, saj preprečuje prstne odtise in umazanijo, kovinska materialnost v prostor vnese novo materialnost, ki poživi prostor.

  Kovina se nato ponovi tudi na stropnih lučeh, ki so zelo ekspresivne in zasnovane v obliki svečnika, iz nerjavne kovine oziroma inoksa pa je tudi pomivalno korito in armatura. 

  Izdelki, s katerimi lahko ustvarite takšno kuhinjo

  Vgradna pečica Elektrolux

  Takoj, ko pogledamo fotografije, lahko opazimo vgradno inoks pečico. Umeščena je na višino rok človeka, zato da je upravljanje z njo bolj enostavno. Vgradno pečico odlikuje preprostost s pridihom industrijskega, saj je – tako kot tudi vse naprave v nadaljevanju – iz inoksa. Takšno pečico najdete pri Elektroluxu. (vir: mimovrste.com)

  Pečica Elektrolux
  Vgradna pečica Elektrolux

  Vgradna mikrovalovna pečica

  Vgradno mikrovalovno pečico, ki je danes skoraj nujni element vsake kuhinje, boste našli pri podjetju Gorenje. Stilsko se ujema z vgradno pečico, najidealnejše mesto zanjo pa je neposredno nad pečico, kot je umeščena tudi pri vzorčni kuhinji. (vir: merkur.si)

  Mikrovalovka Gorenje
  Vgradna mikrovalovna pečica Gorenje

   

  Viseče luči

  Nič ne poživi prostora bolj kot skrbno izbrane, živahne luči. Ker so najboljše kuhinjske luči seveda stropne luči, ki osvetljujejo delovno površino, lahko razgibanost prostora dosežemo, če namesto stropnih izberemo viseče. Učinek osvetlitve bo isti, luči pa bodo veliko izrazitejše. Viseče luči prav tako ponujajo veliko več oblikovalskih variacij. Veliko visečih luči najdete v Rutarju veliko različnih visečih luči. (vir: rutar.com)

  Luč Rutar
  Viseča luč Rutar

   

  Kuhinjske omarice Ikea

  Če si to lahko privoščite, je mizarsko izdelana kuhinja zagotovo najboljša izbira, saj imate največ možnosti glede barv, oblik, vzorcev, materialov in podobno. Ker pa so mizarsko izdelani kuhinjski elementi precej dragi, je dobra alternativa kuhinja iz Ikee. Tudi tam je na voljo zgoraj predstavljen francoski stil s pridihom rustikalnega. (vir: ikea.com)

  Kuhinjske omarice Ikea
  Kuhinjske omarice Ikea

   

  Ročaj za fronte

  Predstavljene francoske kuhinje lesene kuhinjske omarice spretno kombinirajo s kovinskimi elementi. Poleg električnih naprav in luči med drugim tudi s kovinskimi ročaji za odpiranje omar, pri čemer lahko izbirate med barvo kovine, zlato in črno barvo. Ne glede na barvo pa je vsem ročajem vzorčnih kuhenj skupen eleganten minimalizem. Takšne ročaje lahko kupite v Ikei. (vir: ikea.com)

  Ročaji Ikea
  Kuhinjski ročaji Ikea

  Kuhinjska armatura

  Kuhinjska armatura mora omogočati enostavno pomivanje posode in pomivalnega korita, obenem pa se mora stilsko ujemati s preostalimi elementi. V predstavljenih francoskih kuhinjah so armature oblikovane kot veliki kovinski loki. Ene najlepših takšnih armatur ponuja podjetje Gessi, cenejšo verzijo pa najdemo pri Ikei. Tako kot pri ročajih imamo tukaj na voljo več barvnih odtenkov, od kovinske do zlate. (vir: gessi.com in ikea.com)

  Armatura gessi
  Armatura Gessi
  Armatura Ikea
  Armatura Ikea

  Plinski štedilnik 

  Čeprav se zdi, da plinske štedilnike vse bolj nadomešča indukcija, zadnjih deset let njihova priljubljenost strmo narašča. Za rustikalno francosko kuhinjo pa oblikovno gledano prav noben štedilnik ni primernejši od plinskega. Širok izbor čudovitih plinskih štedilnikov najdete pri priznanem italijanskem podjetju Barazza. (vir: barazza.it)

  Plinski štedilnik Barazza
  Plinski štedilnik Barazza

  Pomivalno korito

  Posebnost pomivalnega korita predstavljene francoske kuhinje je njegova podpultna vgradnja. To pomeni, da na vrhu ni vidnih robov pomivalnega korita. Gre za zelo elegantno izvedbo, ki pristoji vsaki kuhinji. Mojster oblikovanja pomivalnih korit je vsekakor podjetje Barazza. (vir: barazza.it)

  Pomivalno korito Barazza
  Pomivalno korito Barazza

  Vgradni hladilnik z zamrzovalno skrinjo

  Tako kot pečica in mikrovalovna pečica je v prikazanih francoskih kuhinjah tudi hladilnih vgraden z vidno inoks fronto. Takšen hladilnih lahko kupite pri Boschu. Izpostavljeni kovinski elementi kuhinji dodajo kanček surovosti, kar je pri francoskih kuhinjah vsekakor zaželeno. (vir: currys.ie)

  Hladilnik z zamrzovalno skrinjo Bosch
  Hladilnik z zamrzovalno skrinjo Bosch

  Pomivalni stroj

  Danes ne gre več brez dobrega pomivalnega stroja. Če želite poustvariti prikazan stil francoske kuhinje, vam priporočam Mielejev pomivalni stroj iz inoksa z ročajem, ki se perfektno ujema s ročaji na frontah omaric. (vir: miele.si)

  Pomivalni stroj Miele
  Pomivalni stroj Miele

   

  Kamnit pult

  Kamnit pult predstavlja najzajetnejši strošek vsake kuhinje, vendar pa v kuhinjo vnese toliko karakterja, da je skoraj nujen sestavni del. Na voljo imate tudi nekoliko dostopnejše tehnične pulte, narejene iz stisnjenega kamnitega prahu. Za kamnit pult se je najbolje obrniti k lokalnemu kamnolomu. 

  Kamnit kuhinjski pult
  Kamnit kuhinjski pult

   

   

   

   

  Trendi, dizajn 1136
  Avtor: MojMojster Magazin - Trendi
  Imamo kar 1219 izvajalcev za področje Kuhinje:

  Kako so Vam koristile te informacije?


  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Imamo kar 1219 izvajalcev za področje Kuhinje:

  Brezplačno povpraševanje
  Izbor podjetij, ocene
  Brez provizij
  Imamo kar 1219 izvajalcev za področje Kuhinje
  10
  12

  KRIVINA PLUS Ude Franc s.p.


  10
  1

  Mizarske storitve na terenu, Jože Vodopivec s.p.


  9.2
  0

  VERLES, Krištof Verhovnik s.p.


  8.6
  0

  Mizarstvo Aleksander Stare s.p.


  Iščete izvajalce, ponudbo za področje KUHINJE?

  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane