Za področje

    Kamniti umivalniki in pulti - hit zadnjih let

    Članek je koristil že 2173+ uporabnikom
    Eden izmed najbolj prestižnih materialov, ki jih lahko uporabimo v svojem domu, je zagotovo kamen. Poleg njegove trdote in enostavnega vzdrževanja (če ga primerno zaščitimo oziroma impregniramo) ga odlikujeta predvsem brezčasna lepota in ekspresiven videz. Zaradi tega se zadnja leta vse več ljudi odloča za kamnite pulte in celo kamnite umivalnike. V članku smo za vas poiskali nekaj najlepših primerov kamnitih pultov in umivalnikov – tako kopalniških kot kuhinjskih. 
    Trendi, dizajn 2173
    seamless umivalnik
    Imamo kar 1037 izvajalcev za področje Kopalnice:

    Kamniti umivalniki iz kosa skale

    Ena najbolj drznih izvedb je zagotovo kamniti umivalnik, izdolben iz kosa surove skale in postavljen na kopalniški pult. Takšni kamniti umivalniki so sodobni in starinski obenem; po eni strani gre za produkt najnovejše tehnologije in simbol sodobnega luksuza, po drugi strani pa grobost in surovost njegove neobdelane površine spominja na prazgodovino. 

    Kamniti umivalniki ponujajo več možnosti obdelave zunanje strani, od popolnoma polirane, do surove, notranjost pa mora biti zaradi čiščenja čim bolj gladka.  
    Kamniti umivalniki
    Zunanja površina umivalnika je surova, notranja pa obdelana. 

    Izdolbeni kamniti umivalniki 

    Prikazana izvedba umivalnika, izdolbenega iz kamnitega pulta, spada med zahtevnejše in zaradi tega tudi dražje izvedbe kamnitega pulta z umivalnikom. Zagotovo pa gre za eno najlepših in najbolj elegantnih izvedb, saj je celoten objekt ena stvar: robov ne vidimo, saj se pult nezaznavno nadaljuje v poglobljeni umivalnik.

    Druga verzija izvedbe so kamniti umivalniki, ki so od kamnitega pulta ločeni z minimalno fugo. Ta izvedba je cenejša, saj ne zahteva enega kosa skale, iz katere izdolbemo še umivalnik. V tem primeru se umivalnik izdela posebej, nato pa se oba dela na mestu vgradnje spoji, kar precej poenostavi in posledično tudi poceni kuhinjski pult. 

    Izoldben umivalnik
    Umivalnik, izdolben v kamniti pult, je ena najlepših, a tudi najzahtevnejših in najdražjih izvedb. 
    Seamless umivalnik
    Drugi način izvedbe je kamniti umivalnik, ki je od pulta ločen z minimalno fugo. To precej poceni izvedbo. 

    Kombinacija kamna in lesa 

    Če bi v prostor želeli vnesti nekaj topline, je odlična kombinacija kamnitega pulta in lesenih podpultnih omaric. To kombinacijo pogosto srečamo v kuhinjah, zadnja leta pa vse pogosteje tudi v kopalnicah. Z obliko in položajem omaric lahko ustvarjamo zanimive in navdihujoče kompozicije, omarice se lahko končajo prej ali pa segajo od enega do drugega roba. Poleg tega lahko kombiniramo različne odtenke in teksture kamna in lesa – možnih kombinacij je resnično veliko. 

    Kombinacija kamna in lesa

    Kombinacija kamna in lesa
    Kombinacija kamna in lesa bo v prostor vnesla nekaj topline. 

    Kamniti kuhinjski plašč – inteligentna rešitev

    Prikazan kuhinjski otok sestoji iz dveh delov: iz kamnitega ovoja oziroma plašča, v katerega so vstavljene lesene kuhinjske omarice. Takšna kombinacija je zelo zanimiva, saj združuje najboljše lastnosti obeh materialov in jih uporabi za tiste elemente, ki jih najbolj potrebujejo. Ogrodje kuhinje mora biti trdno in enostavno za čiščenje, zato je plašč iz kamna, omarice pa so iz cenovno dostopnejšega in toplejšega materiala – lesa. 

    Ta rešitev pa ponuja še eno prednost: ker so omarice s pultom povezane mehansko, torej nanj niso prilepljene, jih je v primeru dotrajanost ali poškodb enostavno zamenjati, ne da bi bilo potrebno prenoviti celoten kuhinjski otok. 
    Kamniti kuhinjski otok
    Kamniti otok z vstavljenimi lesenimi omaricami združuje najboljše lastnosti obeh materialov.

    Klasični kamniti pulti so vedno dobra ideja

    Najbolj klasični kopalniški kamniti pulti so debeli kamniti podstavki, na katere lahko postavimo umivalnike. Ta kombinacija je zelo elegantna in vedno aktualna; ne gre samo za modni trend, ki bo čez nekaj let deloval zastarelo, takšna kopalnica bo vedno sveža in sodobna. Velik vpliv na prostor ima debelina pulta, pri čemer je še posebej atraktivna izvedba debelega pulta, kakršen je prikazan na fotografiji. 

    Če se odločite za takšen pult, ne pozabite preveriti nosilnosti stene in jo po navodilih statika ojačati, saj so takšni kamniti pulti precej težki in zato niso primerni za vsako konstrukcijo.  
    Kamniti kopalniški pult
    Večna klasika med kamniti pulti je debela kamnita plošča. 

    Kuhinjski kamniti pulti na dva načina

    Včasih so majhne razlike v načinu uporabe materiala dovolj, da povsem preobrazijo karakter naše kuhinje. V prikazani kuhinji je to doseženo z dvema načinoma uporabe kamna – v stenskem delu kuhinje kamen nastopa kot kuhinjski kamniti pult, medtem ko je kuhinjski otok v celoti izdelan iz kamna in na sredino prostora postavljen kot kakšna skulptura. Kuhinja je tako bolj razgibana. 

    Kuhinjski otok
    Kamen je v tej kuhinji enkrat uporabljen samo kot kuhinjski pult, drugič pa kot celoten kuhinjski otok. 

    Kamniti pulti za pogumne

    Če želite, da vaš kuhinjski pult prevzame vso pozornost prostora, potem so ekspresivni kuhinjski kamniti pulti prava izbira za vas. Določene vrste kamnov imajo naravno zelo razgibano, dinamično strukturo, ki se pretaka iz enega barvnega odtenka proti drugemu in tvori kompleksne vzorce. 

    Takšen kamniti pult je zelo estetski in privabi poglede še tako zahtevnih kupcev, paziti moramo le, da ga kombiniramo z nevtralnejšimi kuhinjskimi omaricami. Najlepša je prav prikazana kombinacija ekspresivnega kamnitega pulta z lesenimi omaricami, pri čemer naj les nima poudarjene lesene teksture, saj bi to konkuriralo teksturi kamna in ustvarilo nasičen, kaotičen prostor. 

    Ekspresiven kuhinjski pult
    Ekspresiven kamen zelo poživi prostor. 
    Kuhinjski pult
    Zelo izrazit in vzročast kamen je najbolje kombinirati z nevtralnejšimi omaricami. 
    Trendi, dizajn 2173
    Avtor: MojMojster Magazin - Trendi

    Kako so Vam koristile te informacije?


    kopalnice, ideje in inspiracije

    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Kopalnice?

    Imamo kar 1037 izvajalcev za področje Kopalnice:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Imamo kar 1037 izvajalcev za področje Kopalnice
    9.9
    5

    Mizarstvo Obles, Uroš Oblak s.p.


    10
    10

    Bongo d.o.o.


    8.9
    0

    FRANC KUKOVEC S.P.


    10
    1

    SVITAN d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane